Willamette Valley i Oregon får international anerkendelse med PGI-status fra EU

Willamette Valley i Oregon. Den anerkendte vinregion Willamette Valley i amerikanske Oregon fik i juli måned 2021 formel anerkendelse og beskyttelse af EU med status som Protected Geographical Indication (PGI). PGI-systemet beskytter ikoniske fødevarer samt typer af spiritus og vine, der er særligt koblet til deres geografiske oprindelse som fx velkendte produkter som Champagne og Barolo. Kun to amerikanske vinregioner, Napa Valley og nu Willamette Valley, har denne mærkning.

Efterhånden som vinregioner får global anerkendelse for deres kvalitet, kommer der ofte en trussel fra eksterne producenter, der vil drage nytte af det gode ry og fx skabe falske vine. Anerkendelsen fra EU er med til at bekræfte og beskytte Willamette Valleys ry. Det giver producenterne retssikkerhed i Europa og resten af verden. Samtidig forventes den nye PGI-status at udbrede kendskabet til regionens vine på det europæiske marked.

For forbrugerne er PGI en garanti for autenticitet og for at hver flaske har den samme høje kvalitet“, siger Stavros Lambrinidis, der er EU’s ambassadør i USA.

Willamette Valley Wineries Association (WVWA) har under ledelse af Harry Peterson-Nedry arbejdet for at få anmærkningen siden 2002.

Denne PGI-status er en anerkendelse af vinproducenternes prioriteter og principper og beskytter både de hårdtarbejdende pionerer og forbrugerne.” Det forklarer Harry Peterson-Nedry.

Regionens vine skal promoveres

WVWA arbejder for at promovere, beskytte og udvikle anerkendelsen af Willamette Valley og regionens vine. Området er allerede udmærket som American Viticultural Area (AVA). Det er et system, der anerkender geografisk afgrænsede vinområder.

PGI-anerkendelsen er en stor bedrift for en relativt ung vinregion. De første vinranker blev plantet i Willamette Valley i 1965 og siden da har generationer af vinavlere i området været med til at sætte deres aftryk på vin-verdenskortet.” Citatet er fra Morgen McLaughlin, Executive Director hos WVWA.

Willamette Valley er i dag verdenskendt for sine vine og en populær destination blandt vinentusiaster.

Willamette Valley i Oregon, USA.

Regionen er en del af Wine Origins Alliance, der er en sammenslutning af vinregioner på tværs af 11 lande. Disse lande arbejder sammen for at beskytte regionale navne og eliminere barrierer i handel med vin.

Den globale vinindustri er baseret på regionale navne som Willamette Valley, og denne mærkning er en anerkendelse af, at lokation virkelig gør en forskel, når det kommer til vin. Forbrugere verden over fortjener troværdige og korrekte etiketter. Dette er derfor et stort skridt ikke kun for Willamette Valley, men for hele vinindustrien. Det er hele arbejdet med at sikre, at forbrugerne ikke bliver vildledte.” Det siger Jennifer Hall, Director hos Wine Origins Alliance.

Om WVWA

WVWA er en nonprofit-organisation for vinindustrien. Den er dedikeret til at skabe global anerkendelse af Oregons vinregion Willamette Valley som en førende Pinot noir-producerende region. WVWA har mere end 230 medlemmer i Willamette Valley. Det gælder blandt andet vingårde, -producenter og -smagningssteder. Organisationen er også vært for Oregon Pinot Camp og Willamette: The Pinot Noir Auction, der begge er årlige events for vinindustrien med fokus på at øge kendskabet til området.

Se mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.