Fem særlige sensommerfestivaler langs Irlands vestkyst

Wild Atlantic Way. Den naturskønne rute Wild Atlantic Way er 2.500 km lang og strækker sig langs Irlands vestkys. Fra Donegal i nord til Cork i syd. Strækningen er især kendt for sine naturoplevelser, men sidst på sommeren er her også forskellige, finurlige festivaler med alt fra ældgamle karnevaler til en dedikeret Bob Dylan-festival. Fra Related har vi modtaget nedenstående fem tips om sensommerens festivaler.

Connemara Pony Festival – Clifden 8. – 12. august

Er man vild med heste, må man ikke gå glip af Connemara Pony Festival. Festivalen kan dateres helt tilbage til 1924 og er en hyldest til den unikke ponyrace Connemara. Connemara-ponyen er kendt for at være stærk, intelligent og meget hårdtarbejdende. Præcis som det vilde, uforsonlige landskab i området Connemara, der deler navn med ponyracen. På festivalen kan besøgende overvære optrædener og konkurrencer. Samtidig kan man se over 400 ponyer på udstillingen, der er verdens største udstilling med Connemara-ponyer. Læs mere om denne festival langs Wild Atlantic Way her.

Wild Atlantic Way
I år markeres også 50-året for de svenske og danske Connemara Pony-foreningers engagement og bidrag til foreningen Connemara Pony Breeders Society, og derfor kan man være med til et særligt event, der anerkender det lange samarbejde og venskab. Hundredvis af nordiske Connemara Pony-entusiaster forventes at deltage i festivalen. Foto: PR.

The Puck Fair – Killorglin 10. – 12. august

I byen Killorglin i County Kerry i det sydvestlige Irland kan man overvære Irlands ældste festival, der er samtidig er en af ​​de mest finurlige festivaler for uindviede besøgende. En af Puck Fairs største begivenheder starter nemlig med, at lokale landsbybeboere går op i bjergene og fanger en vild ged. Herefter kroner de den vilde bjergged som konge, og geden skal herefter regere over byen i tre dage. Den mærkværdige begivenhed menes at være relateret til den vilde puck (hanged), der advarede landsbyboere om den forestående ankomst af statschefen Oliver Cromwells hær i det 17. århundrede. På festivalen kan man samtidig opleve traditionel irsk musik og dans med masser af sjov for besøgende i alle aldre. Se mere her.

Queen of Puck Rebecca Coffey til Puck Fair i 2014 i Killorglin. Foto (c) Michelle Cooper Galvin.

The Rose of Tralee – Tralee 19. – 23. august

Rose of Tralee, som nok er den mest kitschede irske festival, er blevet afholdt i byen Tralee i over 56 år. Festivalen er inspireret af kærlighedssangen “The Rose of Tralee” af den irske sanger William Mulchinock. Sangen handler om, da William første gang så Mary, sin stuepige, og blev forelsket i hende. Grundet deres forskellige socialklasser var deres familier ikke begejstrede over deres kærlighedsforhold, så William emigrerede fra Irland og glemte for en stund Mary. Da han nogle år senere vendte tilbage til Irland, opdagede han dog, at Mary var død. Midt i sin hjertesorg skrev han den berømte sang. Under festivalen forvandles gaderne i Tralee til et stort karneval med bl.a. en konkurrence, hvor kvindelige deltagerne fra hele verden konkurrerer om at blive ‘Rose of Tralee’. Deltagerne skal være af irsk afstamning og være ugifte for at deltage. Konkurrencen bliver også tv-transmitteret i store dele af verden. Læs mere her.

Wild Atlantic Way
The Rose of Tralee er en kæmpe fest. Foto: PR.

DylanFest – Moville 25. – 28. august

I august samles musikfans fra hele verden for at fejre Bob Dylan, der også forgudes af irerne – som derfor har lavet en hel festival dedikeret til at fejre musikikonet; DylanFest. Den årlige festival finder sted i byen Moville og i de omkringliggende byer i det dramatiske bjerglandskab i Donegal. Her kan man opleve artister fra hele Europa. Dylanfan? Så læs mere her.

Lisdoonvarna Matchmaking Festival – Lisdoonvarna 2. – 4. september

Til Lisdoonvarna Matchmaking Festival samles håbefulde singler til en af ​​Irlands ældste traditionelle festivaler i den lille by Lisdoonvarna. Festivalen opstod for 150 år siden for at hjælpe isolerede landbønder med at finde hustruer. Den dag i dag tiltrækker festivalen stadig op til 60.000 årlige besøgende fra hele verden. Festivalen har stadig til formål at hjælpe gæsterne med at finde en livslang partner, og man kan bl.a. få hjælp af efterkommere af den kendte irske matchmaker Willie Daly. Programmet byder også på musik og dans, og har endda sin egen sang, Lisdoonvarna, skrevet af den anerkendte sanger og sangskriver Christy Moore. mere info her.

Folk kommer fra hele verden for at være med i matchmaking-festivalen. Foto: PR.

Læs mere om Irland som sådan her. Irland byder i det hele taget på mange oplevelser, for eksempel Game of Thrones ture.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.