Fem weekendtips til Manchester – årets hotspot ifølge Lonely Planet og National Geographic

Weekend i Manchester. Byen Manchester i det nordlige England har udviklet sig fra at være industriby til at blive en populær weekenddestination. Faktisk er byen både på Lonely Planets “Best in Travel 2023“-liste og på National Geographics “Best of the World 2023“-liste. Begge steder som den eneste britiske by.

Musikikoner som Oasis, The Stone Roses, New Order og The Smiths har rødder i Manchester, ligesom to af verdens førende fodboldhold. Men byen er ikke kun et besøg værd for musik- og fodboldfans. Den er nemlig også særdeles rig på kultur, gastronomi og shopping. Og så er den så tilpas overskuelig, at man kan “nøjes” med at holde weekend i Manchester.

Her får du fem grunde til at besøge Manchester i år.

Storbypuls i miniformat

Manchester er et ideelt weekendrejsemål, hvis man vil kombinere shopping, kultur, musik og sport med god mad og drikke. Hvis garderoben skal opdateres, er steder som Afflecks, Selfridges og Manchester Arndale et must. Og er du sulten, har byen et bredt udvalg af charmerende gastropubs, moderne restauranter og eksperimenterende mikrobryggerier. Man kan fx besøge madmarkedet i Corn Exchange eller sætte tænderne i nyfortolkninger af barmad i The Refuge. Og vil man forkæles lidt ekstra, er Peter Street Kitchen kendt som en af byens bedste restauranter. Efter en oplevelsesrig dag i byen kan man tjekke ind på klassiske, stilfulde hoteller som fx The Edwardian Manchester, Midland Hotel eller Stock Exchange Hotel.

Du kan læse mere her.

Sport

Manchester har to verdensberømte fodboldhold: Manchester City og Manchester United.
Selvom holdene altid har været konkurrenter, har de i fællesskab formået at sætte Manchester på fodboldens verdenskort. Mange kommer hertil for at besøge Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford, der er Storbritanniens næststørste fodboldstadium. 

Weekend i Manchester
Old Trafford i Manchester er et af verdens mest kendte fodboldstadions. Foto: PR.


Er man vild med fodbold, må man ikke snyde sig selv for et besøg på National Football Museum. Her kan man se Geoff Hurts fodboldtrøje fra verdensmesterskabsfinalen i 1966 og Diego Maradonas trøje fra kampen med det omtalte “Hand of God”-mål. Her er også en statue af Lily Parr, der var en pioner inden for kvindefodbold. Desuden kan besøgende prøve kræfter med forskellige fodboldtricks, kommentere en kamp og fotograferes med Premier Trophy-trofæet. Museet er åbent onsdag-søndag. 

Hvis der ikke lige er kamp, kan man også bruge noget af en weekend i Manchester på Fodboldmuseet. Foto: PR:

Musik

Manchester er om muligt lige så elsket af musikentusiaster som af fodboldfans. Oasis, The Stone Roses, New Order og The Smiths er blot nogle af de verdensstjerner, der er udsprunget herfra.

Den 10.-11. juni er Manchester vært for Storbritanniens største storby-musikfestival, Parklife, i Heaton Park. Her kan man opleve både kendte og upcoming artister inden for genrer som hiphop, pop, rock, dance og club-musik. Der forventes mere end 100.000 besøgende til festivalen, som er en årligt tilbagevendende begivenhed. På dette års program er bl.a. bekræftet navne som The 1976 Aitch, Fred Again, The Prodigy, Littel Simmz, m.fl. Og så passer den 10.-11. juni 2023 jo godt til en weekend i Manchester.

Kultur

Manchester Museum har gennemgået en omfattende renovering for 15 mio. pund og åbner nu en helt ny udstilling ved navn “hello future”. Manchester Museum er blandt de største universitetsmuseer i Storbritannien med mere end 130 år på bagen. Den nygotiske bygning blev tegnet af den kendte arkitekt Alfred Waterhouse (1830-1905) og har en imponerende samling på 4,5 millioner genstande inden for naturvidenskab og fra forskellige kulturer. Museet har altid været et sted for forskning og læring og er også i dag en kritisk del af byens forsknings-infrastruktur.

Gastronomi

Efter et besøg på Manchester Museum ligger festivalområdet Escape to Freight Island ikke langt væk. Her er et stort udvalg af barer, restauranter, food trucks samt et New York-inspireret rulleskøjtediskotek a la 70’erne; med retro-arkadespil og karaokebar. Escape to Freight Island åbner i april, og sommeren igennem er der løbende musik- og familieevents i området.

Et andet tip er at slentre gennem Diecast-området, der også ligger tæt på museet. Her er både bryggeri, madmarked og aftenmarked. Og på Cloud 23, i Manchesters højeste bygning, kan man nyde udsigten over byen sammen med en traditionel afternoon tea.

Endelig anbefales det at besøge Gin Making Experience eller tage på en klassisk  Craft Beer Tour.

Afternoon tea i Manchester.
Richmond Tearooms i Manchester, hvor der serveres klassisk afternoon tea. Foto: PR.

Download gratis guide

Find guiden her.

For yderligere tips til Manchester, se Visit Britains info her

Måske du er mere interesseret i London? Selvom Manchester er en skøn og interessant by? Vi har for eksempel skrevet om afternoon tea i London her. Tjek det ud.

Denne rejseinspiration kommer fra Visit Britain via Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.