Washington, DC på listen

Washington DC inspiration. Vi kan ikke rejse til USA for tiden. Her ved ingangen til sommeren 2020 ser det desværre også ud til, at der går mindst 3-4 måneder før det er muligt. Måske mere end det.

Også internt i USA er det forbundet med en del restriktioner at rejse rundt, selvom flere og flere byer, stater, områder og så videre har påbegyndt deres genåbning. Der er dog stadig længe til, at helt almindelige rejser bliver normalen igen, især for os på den anden side af Atlanten.

Derfor kan man jo godt søge inspiration og måske begynde at planlægge den næste tur. Det er jo nu, man har tiden til det. Mange af de lokale turistmyndigheder i USA har gennem covid-19-pandemien haft travlt med virtuelt at vise alt det, deres område præcis er kendt for. Det er blandt andet blevet en populær ting at tilbyde for eksempel guidede, virtuelle ture på kendte museer.

Men selvfølgelig kan man også finde inspiration – eller genopdage – steder og byer på film eller tv-serier. Vi har for nylig skrevet om film og tv-serier i New York her, og dette indlæg handler om Washington DC inspiration fra film, tv-serier og bøger.

Washington DC inspiration fra bøger

Turistkontoret i DC, som du kan tjekke her, har samlet flere fremragende lister, som på den ene eller anden måde handler om USA’s hovedstad. På denne liste kan du for eksempel tjekke en lang række bøger ud, som har med Washington DC at gøre. Der er både digte, knaldromaner og krimier på listen. Nogle af bøgerne og forfatterne er internationalt kendte, andre lokale eller regionale koryfæer, der måske ikke siger danske læsere så meget. Men tjek listen og find inspiration til det næste besøg i byen. Washington DC er i øvrigt en af USA’s mest læsende byer, og det er absolut værd at besøge deres uafhængige boghandlere. Vi har skrevet lidt om en af dem, Kramer Books, her.

Washington DC på film og i tv-serier

Som USA’s hovedstad er det klart, at DC optræder i masser af film og tv-serier. Helt så ikonisk som New York City er DC ikke, når det gælder film, men der er stadig rigtig meget at vælge imellem. Mange af de film, som www.washington.org har udvalgt på deres inspirationsliste, er velkendte storhits, også i Danmark. Se listen her. Du kan for Washington DC inspiration eller genopleve byen i film som National Treasure og Enemy of the State. Actionfilmen True Lies med Arnold Schwarzenegger er en anden DC-klassiker, ligesom noget af Forrest Gump også foregår i byen.

DC er også en musikby

Washington DC er måske ikke den by i USA, man forbinder mest med musik. Men selvfølgelig er der mange lokalkendte bands og kunstnere i byen. Bliv inspireret med lokal musik på listen her. Listen er som de øvrige lister sammensat af www.washington.org. Her finder du også information om, hvornår der er livestreamede koncerter, og der er mulighed for at gense nogle af de koncerter, der tidligere har været livestreamet.

God tur til DC. Billedet øverst forestiller Georgetown University, byens – og et af USA’s – fineste universiteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.