Udflugter fra Washington, DC

Gamle byer, historie, natur … selvom der er rigeligt at se i Washington, DC, kan det også være rart at tage lidt ud i området omkring byen. Her er ni forslag til halv- eller heldagsudflugter fra Washington, DC. De fleste af turene kræver en bil, men nogle af stederne kan også sagtens nås med metroen fra Washington, DC.

Tæt på Washington, DC: Alexandria, Virginia

20 minutters kørsel fra Washington, DC

Yndig og overskuelig med gamle huse, hippe restauranter og cafeer, lørdagsmarked på torvet og en skøn havnefront. Sådan er Alexandria, der ligger på den anden side af Potomacfloden over for Washington, DC.

Hovedgaden, King Street, er karakteristisk med et væld af små, uafhængige forretninger og den gratis trolley, der kører hele dagen og aftenen.

Alexandria har også spændende seværdigheder, for eksempel et apotekermuseum, et mærkværdigt frimurermonument og flere huse, der har med den amerikanske borgerkrig at gøre.

TIP: Bo i Alexandria i stedet for i DC. Et flot mellemklassehotel i Alexandria koster mindre pr. nat end et rottehulshotel i Washington, DC. Desuden er det billigere at parkere bilen i Alexandria og bruge metroen. Det tager cirka et kvarter med metroen til centrum af DC. Læs mere om Alexandria her.

King Street i Alexandria har mange forskellige forretninger og cafeer. Foto (c) K. Summerer for Visit Alexandria.

Mount Vernon, Virginia

30 minutters kørsel fra Washington, DC

Her boede Amerikas første præsident med sin familie og sine slaver. George Washingtons plantage Mount Vernon ligger smukt i et stort naturområde med store græsplæner ned mod Potomacfloden, omgivet af skove og marker.

Plantagen er velbevaret, og de høflige informationsguider i de forskellige stuer i hovedhuset, svarer beredvilligt på spørgsmål.

Washington ville ikke begraves inde i byen, som det ellers var planlagt, og ligger begravet her på Mount Vernon med flere af sine familiemedlemmer, blandt andet konen Martha Washington.

Her er også et stort, moderne museum med udstillinger om George Washington. Du kan nemt bruge mindst en halv dag på Mount Vernon, hvis du skal se det hele.

TIP: Mount Vernon er et populært udflugtsmål, også for nærliggende folkeskoler. Kom gerne lige til åbningstid for at undgå kø og book gerne billetter hjemmefra i god tid. Bestil en af de første omvisninger i hovedhuset, ellers er der også risiko for lang kø her. Tag en tur på forhånd her.

Mount Vernon
Plantagens hovedhus er i fin stand og har en meget smuk beliggendhed ned mod Potomacfloden.

Washington, DC’s favoritsted at shoppe: Tyson’s Corner, Virginia

30 minutters kørsel fra Washington, DC

Det er et af USA’s største malls – indkøbscentre – der ligger her i McLean, kun en halv times kørsel fra Washington, DC.

Tyson’s Corner og Tyson’s Galleria ligger i urbane omgivelser mellem højhuse, motorvejsbroer og metroens højbane.

Til gengæld er der flere hundrede forskellige forretninger at vælge imellem, inklusive stormagasiner som Bloomingdales, Nordstrom om Macy’s.

Shoppeglade gæster kan få timer til at gå, men også dem, der ikke er nær så interesserede i retail therapy kan nemt få tiden til at gå. Her er masser af restauranter samt en biograf. Hold øje med udsalg.

TIP: Metro direkte fra centrum af Washington, DC til Tyson’s Corner. Hold dig orienteret om, hvad der sker i Tyson’s Corner her.

Kendt sted fra borgerkrigen tæt på Washington, DC: Slagmarken i Manassas, Virginia

45 minutters kørsel fra Washington, DC

Der er slagmarker fra borgerkrigen overalt i Virginia, og langt de fleste af dem er udlagt som nationalparker. En af de mest kendte slagmarker er den, der ligger i Manassas. Her foregik to store slag under borgerkrigen.

Slaget ved Bull Run i Manassas fandt sted d. 21. juli 1861, og der var fra starten lagt op til en fest, som tusindvis af washingtonborgere kom for at overvære.

Borgerkrigen var næsten lige begyndt (12. april 1861), og slaget ved Bull Run skulle gøre det af med Sydstaternes hær og afslutte krigen inden den næsten var gået i gang.

Det blev et af de blodigste slag i krigens historie, som endte med, at Nordstaterne måtte trække sig tilbage til Washington uden at have slået Sydstaterne.

Det næste slag i Manassas stod et år senere i august 1862, og også denne gang lykkedes det Sydstaterne at slå Nordstaterne.

Sydstaternes hovedstad var i øvrigt Richmond i Virginia.

Læs mere om de to slag her.

Annapolis, Maryland

45 minutters kørsel fra Washington, DC

Havnen, der ligger ud til Chesapeake Bay, de mange restauranter, der serverer friske fisk og skaldyr – især krabber – og de flotte historiske bygninger er blot nogle af de særdeles gode grunde til at besøge Annapolis, staten Marylands hovedstad.

Men det største attraktion er byens store flådeakademi, som har ligget i byen siden 1845. Her får unge mænd og kvinder en gratis uddannelse mod at tjene i flåden en årrække efter endt uddannelse.

Det er også gratis at besøge det store akademi, hvor der både er museum, guidede ture og meget andet.

TIP: Husk passet, som skal bruges til at få adgang til flådeakademiet. Der er også sikkerhedskontrol a la den, du kender fra lufthavnen inden, du kan gå ind på akademiet.

Annapolis Maryland
Flådeakademiets bygninger breder sig over et stort areal ned mod Chesapeake Bay i Annapolis. Foto (c) Bob Peterson for Visit Annapolis.

Richmond, Virginia

1 time og 50 minutters kørsel fra Washington, DC

Dem, der er interesserede i borgerkrigen kan finde et væld af museer og monumenter i Richmond, som relaterer sig til netop denne krig, blandt andet sydstatspræsidenten Jefferson Davis’ Hvide Hus, et museum, der ser krigen fra Sydstaternes side og kolossale monumenter over nogle af de mest kendte generaler og personligheder fra Sydstaterne.

Især monumenterne er kontroversielle, men ikke alle mener, at de nødvendigvis skal fjernes.

Opdatering 23. maj 2022: Monument Avenue er i dag mere eller mindre nedlagt. Flere statuer er fjernet eller blevet overmalet med grafitti.

TIP: Besøg Maggie L. Walkers hus i Jackson Ward og få endelig en omvisning af ranger-guiderne i huset. Læs også om vores forslag til fem fede steder i Richmond her.

Richmond Virginia
En af de kontroversielle statuer på Monument Avenue i Richmond af personligheder fra Sydstaterne. Foto (c) Visit Richmond.

Harpers Ferry, West Virginia

1 time og 15 minutter fra Washington, DC

Lille, idyllisk by med stejle gader, omgivet af skove og bjerge og de to floder Potomac og Shenandoah, som flyder sammen her.

En del af den kendte vandrerute Appalachian Trail går gennem Hapers’s Ferry, så alle kan prøve at gå bare et lille stykke af ruten (der i parentes bemærket er ialt ca. 3.500 km lang).

Langs ruten i Haper’s Ferry står Jefferson Rock, som Thomas Jefferson beskrev i 1783. Udsigten fra Jefferson Rock over brusende floder og træklædte bjerge var (og er) så betagende, at Jefferson faktisk mente, at man lige her måske fandt den mest gevaldige udsigt overhovedet i Naturen med stort N.

Nu havde Jefferson selvfølgelig ikke set hele USA, men ingen tvivl om, at udsigten er noget særligt her.

TIP: Besøg vandrekontoret lige uden for byen. Her er personalet meget hjælpsomt og kan fortælle interessante historier om naturen, Appalachian Trail, bjørne og meget andet. Der er også et udvalg af turistbrochurer, men vandrekontoret er ikke et turistkontor som sådan. Vi fik lov til at parkere gratis på deres parkeringsplads, muligvis fordi en dansk kvinde fornyligt havde været forbi på sin vandretur! Vi har faktisk også skrevet om Haper’s Ferry tidligere. Tjek det her.

Hapers Ferry West Virginia
Jefferson Rock på Appalachian Trail.

En god køretur fra Washington, DC: Berlin, Maryland

2 timer og 35 minutter fra Washington, DC

Berlin er billedet (nogle vil måske sige glansbilledet) på den typiske, amerikanske lilleby med en hovedgade med forretninger, en kirke, burger- og milkshake diner samt hvide stakitter foran de små huse.

Men Berlin er også en “cool lilleby”, og det er ikke noget, de bare siger. Det er faktisk, hvad byen blev kåret til for få år siden: USA’s mest cool lilleby.

Her er sjove marskandiserforretninger med et uoverskueligt stort udvalg af ALT, butikker med økologiske grøntsager og en meget hyggelig stemning.

Og så blev noget af filmen Runaway Bride faktisk filmet i Berlin.

TIP: Besøg evt. Berlin sammen med Ocean City, en sjov og meget amerikansk badeby ca. 15 minutters kørsel fra Berlin.

Colonial Williamsburg Virginia
Når politikerne træder frem og holder tale, så lytter forsamlingen i Colonial Williamsburg.

Colonial Williamsburg, Virginia

2 timer og 50 minutters kørsel fra Washington, DC

Dengang Amerika stadig var en britisk koloni, var Williamsburg en af koloniens vigtigste byer, og et besøg i Williamsburg i dag er som at komme i en tidsmaskine tilbage til slutningen af 1700-tallet.

Huse, forretninger, kirker og meget andet er enten bevaret fra byens storhedstid eller genopbygget eller restaureret.

Skuespillere er klædt ud i tidstypisk tøj og spiller roller lige fra slave til politiker. De bebor også husene, ekspederer i forretningerne og holder politiske taler på torvet.

TIP: Planlæg eventuelt en overnatning i Colonial Williamsburg. Området er meget stort, og for den interesserede er det ikke gjort med en enkelt dag. Der er mange hoteller i og ved Colonial Williamsburg. Se byens hjemmeside her.

Indlægget er oprindeligt udgivet 19. juli 2018. Opdateret med nye oplysninger og rettelser den 23. maj 2022.