Stort fald i bilrejsende i vinterferien: hold øje med trafikreglerne i udlandet

Vinterferietrafikken. Applus Bilsyn har sendt en pressemeddelelse om vinterferietrafikken. Ny undersøgelse afslører nemlig, at antallet af bilrejsende i vinterferien på ny er rekordlavt. Se hvordan du orienterer dig i junglen af trafikregler til udlandets mest populære vinterdestinationer.

Vinterferien er godt i gang nu og fortsætter et par uger endnu. I hvert fald skolernes vinterferie. Andre rejser på vinterferie senere. Ofte foregår transporten med bil, fx ned mod Alperne eller nordpå mod Sverige eller Norge.

Lysten til at bruge årets vinterferie på at komme udenlands og stå på ski i de sneklædte bjerge nord eller syd for Danmark er nemlig uændret hos de fleste skientusiaster.

Færre danskere vælger bilen i år

Ikke desto mindre vælger markant færre danskere igen i år at køre afsted på vinterferie. Det viser en internetundersøgelse foretaget i februar af Applus Bilsyn, der har rådført sig med 1.351 bilister.

Knap 10 procent svarer bekræftende på, at de skal afsted på bilferie i vinterferien, mens hele 88 procent vælger at blive hjemme. 

Vinterferietrafikken
Vinterferietrafikken ser fornuftig ud på dette billede. Men den kan være slem, så husk at få styr på reglerne i de forskellige lande. Foto: PR.

For to år siden – lige før coronapandemien tog fart – gennemførte Applus bilsyn en identisk undersøgelse, og dengang valgte hver tredje bilist at tage afsted på vinterbilferie.

– Gennem årene har vi spurgt bilister om deres rejsevaner i vinterferien, og når vi sammenligner tendenserne fra tidligere, kan vi se, at der også i år er tale om et betydeligt fald, formentlig kun overgået af sidste år, hvor der endnu ikke fandtes coronavacciner, fortæller John Gantzhorn, teknisk konsulent hos Applus Bilsyn.

Cirka 250.000 bilister kører afsted

Antallet af bilister i Danmark er omkring 2, 4 millioner, og for den knap kvarte million bilister, der er altså vælger at rejse afsted, lyder et af rådene fra bilsynsvirksomheden, at man læser op på trafikreglerne i udlandet. Ikke uventet er der stor forskel på, hvilke dæk man skal have på bilen i Danmark og i udlandet, hvor snefaldene kan være meget kraftigere.

Både Sverige, Tyskland, Østrig, Schweiz og den nordlige Aostadalen i Italien har krav om vinterdæk på bilen, mens dette ikke er tilfældet i Norge. Ønsker man at garnere bilens hjul med snekæder, er dette en valgmulighed i Østrig, Tyskland og Sverige.

– Herudover skal man naturligvis huske miljøzonemærker, hvis rejsen går gennem Tyskland. Har man ikke et mærke, risikerer man en bøde på 80 euro. Vi anbefaler også, at man har tjekket op på basaler som frostsikker sprinklervæske, bilens batteri og gule sikkerhedsveste, der hører til det lovpligtige udstyr. For et effektivt A-Z-tjek af bilen kan man køre en tur i synshallen før afrejse. Det siger John Gantzhorn og fortsætter:

– Sidst men ikke mindst skal man selvfølgelig hele tiden opdatere sig om indrejsesituationen i ens ferieland, og de særlige sundhedsmæssige regler, der gælder på stedet. Det gør man via Udenrigsministeriets hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.