5 aktiviteter i Val Gardena, som du skal opleve om vinteren

Vinter i Val Gardena. Det kan godt være, at verden ikke er åben endnu, men man kan jo altid håbe. Den 5. december åbner i hvert fald pisterne i skiområdet Val Gardena for vintersæsonen. Val Gardena, der ligger i hjertet af Dolomitterne i Sydtyrol i Norditalien, tilbyder masser af plads med sine 500 km unikke skråninger, liftfaciliteter, 30 km vinter-vandrestier og 115 km langrendsløjper. De kan alle udforskes til fods, på ski eller på en slæde – eller endda fra dit hotels swimmingpool. Du vil kunne opleve et helt vildt naturlandskab – i alt 7.000 m² per gæst for at være præcis. Val Gardena er klar til at byde gæsterne velkommen med disse vinter-aktiviteter, når tiden er inde.

“The Legendary 8” – Val Gardenas 8 legendariske pister

Val Gardenas skiområde er et af de mest traditionelle i Sydtyrol, med en bred vifte af skråninger på forskellige niveauer. Hver skråning har sin egen historie, og fælles for dem er, at de udgjorde rammerne for FIS Alpine World Ski Championships i 1970 og er dermed vidne til en over 100 år gammel skitradition i Ladin-dalen i Dolomitterne. I øjeblikket kan skiløbere vælge mellem 79 liftfaciliteter og 175 km pister. Pisterne ‘Legendary 8’ alene indebærer i alt 36 km pister. De er alle velplejede skråninger og tilbyder en betagende udsigt over de legendariske Dolomitter, når det er vinter i Val Gardena.

Læs mere

Vandring med snesko – Kom helt tæt på naturen

Du vil opleve følelsen af ren vildmark, når du udforsker Val Gardena, der er på UNESCOs verdensarvsliste, på de såkaldte snesko og udforsker den lokale Ladin-kultur. Snesko-turene kan også foregå om aftenen, hvor turen indebærer overnatning i en hyggelig bjerghytte.

Læs mere

Vinter i Val Gardena
Foto: PR.

Fakkel-vandring

Kulturen i Val Gardena og det snefyldte naturlandskab er centrum i en helt særlig oplevelse, som kan opleves i Val Gardena. På med vandreskoene, tag en fakkel i hånden og spids ørerne, når en guide fortæller om områdets tradition for håndværk og træ, mens du vandrer på ‘TROI UNIKA’-Natur- og Kunststien eller under en romantisk fakkelvandring i landsbyen Ortiseis centrum.

Læs mere

Særlige aftenoplevelser i Val Gardena i Dolomitterne

Kør på en e-fatbike, sæt dig op på en gammeldags slæde eller kælk, tag på vandring i bjergene med snesko eller langrend om aftenen. Mærk den sprøde, forfriskende bjergluft, omfavnet af sneen, mens du går eller kører på det, og se silhuetten af de imponerende bjerge, der danner rammen for din aftenaktivitet.

Læs mere

ZIPLine Monte Pana – Adrenalinkick med næsten 100 km/t

Det her er en oplevelse for alle vovehalse og adrenalin-elskere. Spurt ned ad bjerget i ekstremt høj hastighed på den helt nye svævebane ‘ZIPLine Monte Pana’ med næsten 100 km/t. Få adgang til startpunktet for den nye svævebane via bjergstationen ved Mont de Sëura-stoleliften. Spænd sikkerhedsselen og sus afsted med fuld hastighed – 1.500 m ud i det fri – en vild svævetur i en maksimal højde på 100 m over jorden, som takket være et unikt og innovativt system kan nå en hastighed på næsten 100 km/t.

Vinter i Val Gardena
Foto: PR.

Læs mere

PS. Skal du have en krimi med på vinterferien? Så tjek vores omtale af Steffen Jakobsens nye, spændende bog her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.