Jysk Rejsebureau har succes med danske vandreture

Vandreture i Danmark. I stedet for blot at vente på, at verden igen åbner op, har Jysk Rejsebureau, der normalt sælger rejser til oversøiske rejsemål, skabt en række gruppevandreture i Danmark. I øjeblikket er der fire jyske vandreture på programmet. Men der er flere på vej, også på bl.a. Sjælland, Møn og Bornholm.

Coronapandemien har i øjeblikket lammet store dele af rejsebranchen over hele verden. Hos Jysk Rejsebureau – der er kendt for at skræddersy rejser til fjerne verdenshjørner – har man dog ikke tænkt sig at sidde med hænderne i skødet og vente på, at verden igen åbner op. Derfor har de nu kastet blikket på de helt nære rejsemål; og bl.a. lanceret en række gruppevandreture i Danmark med dansk rejseleder. 

– Normalt laver vi jo mange gruppevandrerejser med dansk rejseleder i fx Nepal, New Zealand og Tanzania. Og så kom vi til at snakke om, at vi da måtte kunne lave vandrerejser i Danmark. Derfor satte vi i juli en række vandreture op – og har indtil nu afviklet fire ture, forklarer Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau.

Vandrere holder pause i Mols Bjerge. Foto: Jysk Rejsebureau.

I skrivende stund udbydes der guidede vandreture til Mols Bjerge, Rebild bakker, Hindsgavl Halvø og Kaninoen på Endelave. Og turene er ikke kun for erfarne vandrere:

– Turene er 10-21 km lange, så de fleste kan være med. Det er en god mulighed for at møde nye mennesker og få noget motion. Samtidig er der jo undervejs rigtig god tid til at snakke med vores rejsekonsulenter, hvis man går med nogle spørgsmål eller har en rejsedrøm, man gerne vil høre lidt mere om – uanset om det er at bestige Kilimanjaro eller tage på roadtrip i Australien, påpeger direktøren. 

Flere danske vandreture på vej

Jysk Rejsebureau arbejder i øjeblikket på at udvikle yderligere vandreture i Danmark. Blandt andet i Vestjylland samt på Sjælland, Møn og Bornholm. I den forbindelse er det også planen, at der skal laves ture af flere dages varighed – med overnatning undervejs.

– Vi regner med at kunne lancere turene relativt hurtigt, så vi er klar i slut august eller september. Men vi pønser også på at lave nogle ture i oktober og november – måske på nogle andre tidspunkter af døgnet, så man fx kan vandre ved solopgang eller -nedgang, og dermed få en lidt anderledes naturoplevelse, afslører Niels Amstrup. 

Praktisk information

Gruppe-vandreturene i Danmark med rejseleder koster fra 175 til 395 kr. Hver tur afvikles på flere forskellige datoer, som alle kan ses på Jysk Rejsebureaus hjemmeside. Find direkte links til turene her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.