Mallorca til fods

Vandretips Mallorca. Mallorca er af mange kendt som ideel cykelferie-destination. Men den naturskønne ø er også oplagt at udforske til fods. Her er lettilgængelige vandrestier både for nybegyndere og børnefamilier såvel som mere erfarne vandrere. Øen byder på både stenstier, vandingsterrasser, strande, klipper og bjergstier. Og vandreturen kan passende kombineres med et dyp i havet.

Med sit milde middelhavsklima og varierede landskab er Mallorca et oplagt rejsemål til vandreferier. Her er både kortere ruter for dem, der blot vil nyde naturen i et afslappet tempo, og mere avancerede stier, som kræver en vis vandreerfaring og træning. Få vandretips Mallorca lige her.

UNESCO-vandring gennem Tramuntana-bjergene

“Pedra en Sec” (GR 221) er en længere vandrerute opdelt i flere etaper, og omkring 100 km af ruten er skiltet. Ruten går gennem store dele af UNESCO-bjergkæden Tramuntana. Undervejs kan man nyde den fantastiske udsigt og den varierede flora og fauna, der bl.a. byder på egelunde og fyrreskov. Samtidig kommer man undervejs forbi forskellige konstruktioner bygget af sten uden mørtel – en stor del af øens kulturarv – og de små hyggelige bjergbyer ser ud som de har gjort igennem hundredvis af år.

Vil man have den fulde friluftsoplevelse, kan man overnatte i et af de såkaldte refugios, der er små, enkle overnatningssteder, der ligger med en dagsvandrings afstand til hinanden. Der er få sengepladser, og det er populært, så man skal booke god tid i forvejen.

Vandretips Mallorca
Der er mange ting at opleve på vandreture på Mallorca. Foto: PR.

Vandretur langs kysten

Landskabet langs Mallorcas kyst består af sandstrande, skjulte grotter og rå klipper, hvilket sammen med den smukke udsigt over havet gør kystområdet oplagt til vandreture. Langs kysten kommer man samtidig forbi de historiske forsvarstårne fra det 16. og 17. århundrede, der blev bygget for at beskytte øen. Hvert tårn er strategisk placeret, så det har visuelt kontakt med det næste – uanset retning. Med røg om dagen og ild om natten kunne man advare mod mulige trusler. I alt blev der bygget 84 tårne, og i dag er der 50 tilbage. Ved kyst-ruterne kan man også komme forbi den runde begravelsesplads Necropolis Son Real, der kan dateres tilbage til omkring 700 år f. Kr.

Det er oplagt at kombinere vandreturen med en svømmetur i havet ved en af de mange bugter eller strande. Der ligger også flere fyrtårne langs kysten – mange med spektakulær udsigt. Besøg fx fyrtårnet ved klipperne Cap Blanc, fyrtårnet på den uspolerede kyst Cap de ses Salines eller det ikoniske fyrtårn med sølvtag på halvøen Formentor, der ligger på den yderste spids af Tramuntana-bjergkæden.

Nyd udsigten! Foto: PR.

Vil man ud på en kortere vandretur, kan man tage udgangspunkt i fiskerbyen Can Picafort, der ligger i Alcúdia-bugten mellem to beskyttede naturområder. Her er der fx en 7,5 km lang vandrerute ind i landet. Er man interesseret i stavgang, har Mallorca også Spaniens første Nordic Walking park i Can Picafort.

Familievenlige vandreruter

Vandretips Mallorca for familier. Øen har også flere familievenlige vandreruter som eksempelvis Cala de Deià, der er en fire kilometer rute med moderat sværhedsgrad. Undervejs kan man opleve klippeformationer ved Tramuntana-bjergkæden, traditionelle landsbyhuse og vandingsterrasser. Efter turen kan man køle ned ved klippestranden Cala de Deià, omgivet af gamle fiskerhytter.

En anden populær vandrerute går fra Sóller til Deià. Her kan manafslutte turen med en kaffe, is eller badetur ved stranden Cala Deià. Herfra går bussen tilbage til Sóller – eller hele vejen tilbage til Palma.

Der er også flere lettilgængelige og familievenlige vandreruter i indlandet, hvor man kommer forbi bl.a. landbrug, vingårde og mandel- og olivenmarker.

Camí des Rost, valle de Soller, Mallorca. Foto: PR.

Det er nemt at tage bus ud til de fleste vandreture og naturområder fra fx Palma og øens andre populære turistområder.

Find mere information om de forskellige vandreruter og -områder her:

https://www.serradetramuntana.net/en/

https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/en/

https://caminsdepedra.conselldemallorca.cat/en/web/caminsdepedra/walks-for-all-the-family-in-mallorca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.