Schweizisk skiområde har fået ny gondollift – spar op til 47 minutters transporttid

V-Cableway. Den 14. december 2019 indviede den schweiziske bjergby Grindelwald første halvdel af det 3 milliarder kroner dyre liftprojekt V-Cableway. Liftprojektet består af to nye gondollifter fra Grindelwald til hhv. Männlichen og Eigergletscher. Når projektet står helt færdigt i løbet 2020, bliver det op til 47 minutter hurtigere at kommer frem med offentlig transport. Både til pisterne og Europas højest beliggende togstation på bjerget Jungfraujoch.

Den schweiziske bjergby Grindelwald, der ligger for foden af det kendte bjerg Eigers nordvæg, er velbesøgt både sommer og vinter. Om sommeren kommer gæster især hertil for at nyde naturen langs de mange vandrestier og besøge Europas højest beliggende togstation på toppen af bjerget Jungfraujoch. Om vinteren primært for at udforske de omkring 206 kilometer pister i Jungfrau-regionen.

Nu bliver det endnu nemmere at tage på vinterferie i Grindelwald. En helt ny gondollift blev sat i drift den 14. december 2019. Liften er navngivet V-Cableway, fordi den består af to lift-strækninger formet som et V. Og dertil kommer en helt ny terminal i Grindelwald beliggende i bunden af V’et. Den ene af lifterne, til Männlichen, åbnede i december 2019, mens liften til Eigergletscher sættes i drift fra 12. december 2020. Projektet har samlet kostet 470 millioner CHF. Det svarer til 3,2 milliarder danske kroner.

Spar op til 47 minutters transporttid med V-Cableway

Dermed kan man langt hurtigere end tidligere tage med offentlig transport fra flere af Schweiz’ store byer til både pisterne og Europas højest beliggende togstation på Jungfraujoch. Jungfraujoch  ligger knap en halv times togtur fra Eigergletscher. Eksempelvis sparer man 47 minutters rejsetid på turen fra Interlaken til Jungfraujoch, ligesom det er tilfældet på rejsen fra hhv. Zürich og Bern til både Jungfraujoch og Eigergletscher (skiløjperne).

Besøger man området i sommermånederne, gør den nye lift det endnu nemmere at tage på vandretur i bjergene. Her kan man fx tage på vandretur for foden af Eiger kun 15 minutters lifttur fra Grindelwald.

Ikonisk skiområde med World Cup-piste

Byen Grindelwald ligger for foden af bjergene Eiger og Wetterhorn og er den største skidestination i Jungfrau-regionen. Alligevel kan området bryste sig af nogle yderst konkurrencedygtige hotelpriser sammenlignet med andre schweiziske skiområder. Byen har været et hit blandt turister siden slutningen af det 18. århundrede, men det var særligt efter togstationen på Jungfraujoch – også kendt som “Top of Europe” – blev etableret i 1912, at Grindelwald blev velbesøgt. Grindelwald-området har i alt 160 km pister – heriblandt Lauberhorn, der hvert år er vært for World Cup i alpinski. Samtidig er her 300 km naturskønne vandrestier, hvoraf 80 km også kan udforskes i vintermånederne.

Praktisk information

Der går tog til Grindelwald fra de fleste byer i Schweiz. Rejser man i bil, er der omkring 1000 parkeringspladser ved den nye lift-terminal i Grindelwald. I terminalen er der samtidig et bredt udvalg af spisesteder og butikker – bl.a. med skiudstyr og -tøj.

Læs mere om destinationen her. Du kan også læse om andre oplevelser i Schweiz her.

Transporttiden før vs nu fremgår af nedenstående skema

V-Cableway
Klik på billedet for at forstørre det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.