Mallorca får prestigefyldt certifikat fra UNWTO

UNWTO-certifikat til Mallorca. Mallorca får prestigefyldt certifikat fra UNWTO – som den første turistdestination i Europa. Certifikatet gives som anerkendelse af den måde, hvorpå øen udvikler og administrerer sin turismesektor. Det skriver Fundació Mallorca Turisme i en pressemeddelelse den 13. januar 2021.

Turistrådet for den populære ferieø Mallorca, Fundació Mallorca Turisme (FMT), har som det første turistråd i Europa fået det prestigefyldte UNTWO.QUEST-certifikat. Certifikatet uddeles af Verdensturismeorganisationen (UNWTO). Det er et UNWTO-certifikat, der gives til særlige destinationer. De skal blandt andet afspejle høj kvalitet og være et foregangseksempel for andre destinationer. Mallorca er den fjerde destination i verden, der får certifikatet.

Mallorca har fået en særlig høj karakter inden for områderne promovering og kommunikation såvel som kommunikation af store events. Samtidig er turistrådet fremhævet som foregangseksempel ift. at styrke sin konkurrenceevne samt sit samarbejde med andre relevante offentlige institutioner og partnere, herunder den akademiske sektor.

Strenge krav til destinationerne

Anerkendelsen gives kun til destinationer, der formår at leve op til strenge krav for administration, ledelse og effektiv styring. Derfor er Catalina Cladera, formand for Consejo Insular – øens styrende organ – særligt glad for prisen og udtaler:

– Dette certifikat er med til at positionere Mallorca som en af de førende turistdestinationer – med effektiv styring, strategisk lederskab og eksekvering af planer. Samtidig har UNWTO verificeret, at strategien og ledelsen inden for Mallorcas turisme er i tråd med Verdensturismeorganisationens egen strategi. UNWTO er den mest betydningsfulde organisation inden for turisme.

UNWTO-certifikat til Mallorca
UNWTO-certifikat til Mallorca er et betydningsfuldt certifikat inden for turismen. Foto: PR.

Verdensturismeorganisationens generalsekretær, Zurab Polikashvili, lykønsker Mallorca med nu at have papir på, at “‘øen lever op til de omfattende kriterier og standarder, som UNTWO.QUEST-certifikatet kræver – og at turistrådet samtidig fortsat bidrager til at styrke Mallorcas konkurrenceevne og bæredytighed som turistdestination”. Samtidig siger han:

– Mallorcas strategi viser en entusiasme og forståelse for sikkerhed, bæredygtighed og intelligent turisme. Jeg er ikke i tvivl om, at Mallorca vil kunne få certifikatet fornyet, når det udløber efter fire år.

Foruden Mallorca er certifikatet også netop givet til Thompson Okanagan Tourism Association (TOTA) i British Columbia, Canada.

Læs mere om Mallorca her. Vi har skrevet lidt om Mallorca og cykelture på øen. Det kan du læse om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.