10 udendørsaktiviteter i Alabama

Udendørsaktiviteter i Alabama. Den 7.-17. juli 2022 er Birmingham, Alabama, vært for sportsturneringen World Games. Her dyster deltagere fra hele verden i 34 sportsgrene som fx kano, klatring, vandski og wakeboard. Men Alabama byder på sportsaktiviteter hele året rundt – langs strandene, i bjergene og på søerne. Desuden har Alabama 21 state parks med adskillige campingpladser og hytter for dem, der vil bo midt i naturen. Her er et lille udvalg af de mange særlige naturoplevelser, der venter i Alabama fra turistorganisationen Travel South

Udforsk “USA’s Amazonas”

Den store variation i arter i Mobile-Tensaw-deltaet har givet området tilnavnet “USA’s Amazonas”. Her kan man bl.a. udforske det største vådområde og floddelta i Alabama med en sumpbåd, kajak eller kano – eller se alligatorer og fiskeørne samt delfiner ved havnen (wildnativetours.com). Alabama er hjemsted for mere end 400 fuglearter, 97 krebsearter samt forskellige pattedyr som sortbjørne, opossum, bæltedyr og det sky, truede kattedyr jaguarundi. 

Naturskønne vandreruter

Pinhoti Trail er en knap 540 km lang vandrerute, hvoraf 275 km går igennem Alabama – og er tilknyttet den kendte Appalachian Trail (pinhotitrailalliance.org). Hvis 275 km kuperet terræn er for ambitiøst (selvom man selvfølgelig også kan gå udvalgte dele af turen), kan man også gå 12 eller 22 km langs en flad, etableret sti i Bankhead National Forest nær Huntsville. Her kan man også opleve Big Tree, et enormt træ af sorten “almindeligt tulipantræ”, hvis stamme er så stor, at fire voksne mennesker kan kramme træet samtidig.

Vandfaldet Little River Falss. Fot (c) John Dersham.

Et paradis for fuglekiggere

I Alabama er 2023 udnævnt som “Year of Alabama Birding” og derfor vil der næste år blive sat ekstra fokus på statens mange fuglekigger-områder, -festivaler og -ruter. Alabama er et populært sted for migrerende fugle og sammen med de mange skove, søer og vandløb gør det staten til et paradis for fuglekiggere – og faktisk et af USA’s bedste. Igennem tiden er der nemlig registreret ikke mindre end 430 fuglearter i Alabama. Her kan man bl.a. være heldig at spotte hvidhovedede havørne, kiktraner, svalehaleglenter og pavefinker. 95 pct. af Alabamas fuglebestand er spottet på Dauphin Island ved Mobile Bay. Barriereøen, der er dækket af skov og klitter, er forbundet til fastlandet med en knap 5 km lang bro.

Fang din egen aftensmad og spis den på restaurant

Ved Orange Beach, der også er kendt som verdens Red Snapper-hovedstad, er der flere restauranter, som tilbyder at tilberede den fisk, du selv har fanget (gulfshores.com). Vi har også skrevet om Gulf Shores her. Er man vild med ferskvandsfiskeri, er der i Gulf State Park både hav og sø – bl.a. Lake Shelby, hvor man kan fiske både fra strand og mole. Af øvrige populære fiskeområder kan nævnes Alabamas største sø, Lake Guntersville, samt Lake Wedowee og Lake Martin. Alabama har faktisk lavet en “Bass Trail”, der er en rute forbi ikke mindre end 13 fiskesøer. (fishalabama.org). Du kan også se vores artikel om rejefestivaler i Alabama her.

Svæv gennem Lake Guntersville State Park
I Lake Guntersville State Park kan man også opleve Alabamas smukke natur i fugleperspektiv. Her kan man nemlig svæve over trætoppene i zipline. Man kan vælge mellem en bane med 10 liner (priser fra 69 USD) og en bane med 15 liner (priser fra 119 USD). Nede på jorden er der også over 60 km cykel- og vandrestier omkring søen. (lakeguntersvillezipline.com).

Udendørsaktiviteter i Alabama
Smukt skylinelandskab fra et bjerg i Alabama. Foto (c) John Dersham.

Se sjældne liljer på kanotur

I Cahaba River National Wildlife Refuge nær Birmingham kan man se en af de største bestande af den sjældne Cahaba-lilje, der tilhører amaryllis-familien og blomstrer i perioden midt maj til midt juni. Hver af de smukke hvide liljer blomstrer kun i 24 timer. Cahaba River National Wildlife Refuge er hjemsted for mere end 60 sjældne planter og dyrearter, herunder også de truede fisk Cahaba-shiner og goldline darter samt to snegletyper: den cylindriske lioplax og den runde klippesnegl.
(cahabariversociety.org)

Tag på klatretur i historisk naturpark

I Horse Pens 40 kan stenene dateres 600 millioner til 1,3 milliarder år tilbage. Og den historiske naturpark er et populært sted for klatrere. Parken ligger 450 meter over havoverfladen på Chandler Mountain i Steele og er den del af Triple Crown Bouldering Series, der er en række events på tre klatreområder i det sydlige USA. (horsepens40.com)

Klatring og rappelling på klipper

De særlige sandstensklipper i det nordøstlige Alabama er oplagte til klatring og rappelling. I Little River Canyon kan man få et fem-timers kursus i netop dette. Priser starter fra 78.50 USD. (trueadventuresports.com). Little River Canyon National Preserve ligger tæt på DeSoto State Park, hvor der både er brusende vandfald, spejlblanke floder og over 45 km vandre- og cykelstier. Man kan også overnatte i området i en rustik hytte fra 198 USD per nat.

Wake-boarding på Lake Tuscaloosa. Foto: PR.

Besøg en underjordisk verden af grotter

I det nordlige Alabama venter 4.014 uudforskede grotter, og faktisk er Cathedral Caverns State Park 
hjemsted for et af de største underjordiske grottesystemer i verden. Ved den 37 meter brede og 7,5 meter høje indgang til grotten kan man se den 13,5 meter høje Goliath – en af verdens højeste stalagmitter. Her kan man også overnatte i hytter. Prisen starter fra 170 USD per nat. 

Stå på wakeboard ved Beaver Lake

Vandsportsentusiaster bør kigge forbi Beaver Lake i Oak Mountain State Park, nær Birmingham. Her kan man stå på wakeboard over søen i et særligt linesystem, der kan indstilles til at matche forskellige niveauer. Priser starter fra 25 USD for to timer. Foretrækker man mere rolige vandaktiviteter, kan man i stedet leje en båd eller et paddleboard – eller tage på fisketur – i den roligere sø, Lake Tranquility. Her er også mulighed for overnatning fra 141 USD per nat.

Læs mere om udendørsaktiviteter i Alabama og om staten generelt her alabama.travel og  her www.outdooralabama.com .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.