Bourbon, whiskey, moonshine og øl

Ud at drikke i Sydstaterne. Planlægger du et roadtrip gennem nogle af Sydstaterne og holder du af både mad og drikke? Så læs med her, hvor vi kommer med bud på ruter, du kan følge og drikkevarer, du skal prøve. Du kan læse om bourbon-ruten, der går gennem Kentucky, og en Craft Beer Trail i Alabama. Læs også om whiskey-oplevelser i Tennessee, hvorfor Missouri kaldes verdens BBQ-hovedstad og hvor man kan lære mere om moonshines historie i Arkansas. Desuden deler vi tips til lokale destillerier, man kan besøge i South Carolina. Det er turistorganisationen Travel South, der har delt historierne med os.

Rejs langs bourbon-ruten gennem Kentucky


I Kentucky er bourbon meget mere end en drink. Det er en livsstil. Og uanset om man er en erfaren kender eller kun har stiftet minimalt kendskab med den ikoniske amerikanske whiskey-type, er det oplagt at rejse gennem staten langs Kentucky Bourbon Trail. Det kan foregå enten i bil eller på cykel. Whiskey-affidicionados kan også overveje at følge Kentucky Bourbon Trail Craft Tour, der fokuserer på mindre destillerier. 
 
Til begge ture kan man købe en særlig guidebog. Bogen fungerer samtidig et “pas”, hvor man kan samle stempler i undervejs. Guidebogen koster 14.95 USD.
 
I Kentucky er der knap 70 forskellige destillerier, hvor man kan lære mere om bourbon – både historiske steder og nye, eksperimenterende destillerier. Samtidig er der flere forskellige restauranter, der bruger bourbon i madlavningen. I september, der er National Bourbon Heritage Month, er der desuden en lang række festivaler, koncerter og events dedikeret til den historiske drik. Læs mere om Kentucky her.Ud at drikke i Sydstaterne

Jack Daniel’s og whiskey-historie i Tennessee

Tennessee har en lang tradition for at fremstille whiskey. Og især navnet Jack Daniel’s vækker formodentlig genklang hos mange. På Tennessee Whiskey Trail kan man opleve hele 28 destillerier – fra Memphis til Bristol. Her kan man komme på guidede ture og whiskey-smagninger. Besøger man Jack Daniel Distillery, må man ikke snyde sig selv for at besøg på den over 100 år gamle restaurant Miss Mary Bobo’s.
 
Det gratis Tennessee Whiskey Trail Passport giver adgang til behind-the-scenes-ture på destillerierne. Det fås både i fysisk udgave og som digital app. Og samler man stempler fra alle stederne, får man en gratis t-shirt som souvenir. Du kan læse mere om Tennessee her. Vi har også skrevet om mad i Tennesse. Det kan du læse om her.

Verdens BBQ-hovedstad og bryggeribesøg i Missouri

I Kansas City i Missouri findes der ikke mindre end 100 forskellige BBQ-restauranter. Af samme årsag har byen uofficielt fået titlen “verdens BBQ-hovedstad”. Faktisk siger man, at her er flere BBQ-restauranter per indbygger end noget andet sted i verden. Her er både større, kendte restauranter som Gates Bar-B-Q og Arthur Bryant’s Barbeque – og mindre, hemmelige spisesteder, som primært besøges af lokale.

I app’en KC BBQ Experience kan man finde et kort over alle stederne. Der er selvfølgelig også anbefalelsesværdige BBQ-restauranter andre steder i Missouri. Man kan fx besøge Gettin’ Basted i Branson eller Pappi’s Smokehouse i St. Louis. Er man vild med øl, må man heller ikke snyde sig selv for at besøg hos bryggeriet Anheuser-Busch i St. Louis eller Boulevard Brewing Company i Kansas City, hvor man kan lære alt om ølbrygning. Der er også adskillige mikrobryggerier rundt omkring i Missouri.  Læs mere om Missouri her.

Mikrobryggerier og øl er også et nøgleord i Alabama. Her har man endda skabt Craft Beer Trail i det nordlige Alabama. Ruten består af otte forskellige mikrobryggerier, og man kan nemt få overblik i app’en ved navn North Alabama Craft Beer Trail.

I alt er der knap 30 bryggerier i Alabama – heraf 10 mikrobryggerier i Huntsville alene – så der er rig mulighed for at smage og lære om en masse forskellige øltyper.
Øl-oplevelserne i Alabama kan kombineres med både fantastisk golf, betagende natur, en interessant historie og en verdenskendt musikkultur. Man bør også besøge en af de 22 state parks, hvor man bl.a. kan vandre, fiske, campere eller sejle kano. Det har vi skrevet en smule om her.

Lær om moonshine i Arkansas

Hos Crystal Ridge Distillery i Hot Springs, Arkansas, kan man lære mere om den sagnomspundne spiritustype moonshine. Tilbage i tiden fremstillede nærmest alle lokale gårde moonshine, fordi det var nemmere at opbevare og transportere spiritus end korn.
I dag kan man lære mere om historien bag moonshine samt se, hvordan det fremstilles. Samtidig kan man få en bid mad i den historiske bygning fra 1920’erne. Crystal Ridge Distillery fremstiller i dag moonshine i ikke mindre end 14 forskellige smagsvarianter – fra kaffe til bacon. Ingredienserne til spiritussen kommer så vidt muligt fra lokale leverandører. Læs mere her.

Destilleribesøg med livemusik og cocktails med et twist i South Carolina

Hos det ældste destilleri i Charleston, South Carolina, kan man også blive klogere på både moonshine, vodka, rom, whiskey, bourbon og likør. Firefly Distillery tilbyder nemlig nu en såkaldt “Master Distiller’s Experience”, hvor op til 12 personer får en privat guidet tur bag kulisserne og mulighed for at smage de mange forskellige typer spiritus. Her er jævnligt events med livemusik og lokale food trucks ude foran – typisk flere gange ugentligt.
 
I den nordlige del af Charleston kan man også besøge Beyond Distilling Company, der serverer klassiske cocktails med et twist – ofte med ingredienser fra egen have. Her er også mulighed for at få en guidet tur inkl. smagsprøver for blot 15 USD per person. Destilleriet åbnede i august 2021 og er en socialøkonomisk virksomhed, der skaber meningsfulde jobs til mennesker med kognitive vanskeligheder. Mere info om South Carolina her.
 

Om Travel South USA

Travel South USA er turistråd for 12 unikke stater i det sydlige USA. Her finder man et skønt miks af strande, bjerge, musik, kultur og kulinariske oplevelser. Med korte afstande mellem byerne og oplevelserne er dette område et oplagt valg til en USA-roadtrip.

Her kan man køre langs grønne marker eller langs snoede veje i Great Smoky Mountains – eller nyde det frodige landskab langs den 1.932 kilometer lange Coast Highway, som går fra foden af Blue Ridge Mountains til hav og strand. Undervejs kan man nyde gæstfriheden i de små byer, dykke ned i regionens unikke musikhistorie, besøge lokale bourbon-destillerier eller gå på opdagelse i den varierede madkultur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.