Feriecenter trodser Coronakrise: ”Vi er blæst bagover”

Turistbranchen i Danmark er hårdt ramt af covid-19. Derfor er det rart med gode nyheder blandt alt det dårlige. Feriecentret Ribe Byferie Resort har nemlig med diverse pakkeophold i Danmarks ældste by, vendt måneders nedtur til optur. Direktør mener, at corona-udfordringen har blåstemplet deres koncepts styrke. Det skriver feriecenteret i en pressemeddelelse.

Coronarestriktionerne har ramt turisterhvervet først, hårdest og nok også længst ud i fremtiden. Det understreges af nye tal fra Danmarks Statistik. her viser tallene, at antallet af overnatninger på danske hoteller faldt til under halvdelen i første halvår af 2020 sammenlignet med sidste år.

Et af turismebranchens få lyspunkter i et svært år findes hos Ribe Byferie Resort, et feriecenter med 94 boliger tæt på centrum af Danmarks ældste by, Ribe. For her et halvt år efter pandemiens start tyder alt på, at Ribe Byferie Resort næsten når at indhente den tabte indtjening.

Vi har været næsten helt lukket i mange af ugerne i perioden marts-juni, hvor vi har haft en omsætningsnedgang på hen imod 90 procent. Men i juli nærmest eksploderede efterspørgslen, og vi har modtaget langt flere bookinger året ud, end vi plejer. Det gør, at vi kan komme ud af 2020 med skindet på næsen. Og det kan vi især takke vores koncept for, forklarer Heidi Maimburg, der er direktør hos Ribe Byferie Resort.

Konceptets styrke

Vi sælger mere end et sted at bo. Vi sælger helhedsoplevelser, der byder på forkælelse, forplejning og oplevelser som f.eks. østersture og sælsafari i Vadehavet samt sort sol ture. Gæsterne bor i egen ferielejlighed og kan således ”være for sig selv”, siger direktør Heidi Maimburg.

Vi har været næsten helt lukket i mange af ugerne i perioden marts-juni, hvor vi har haft en omsætningsnedgang på hen imod 90 procent. Men i juli nærmest eksploderede efterspørgslen, forklarer Heidi Maimburg, direktør hos Ribe Byferie Resort.

– Vores morgenkomplet bliver pakket enkeltvis og vi tilbyder aftensmad i form af tapas, ligeledes pakket til hver enkelt bolig. Mange af vores ophold inkluderer middag på en af byens restauranter, og også her er der styr på at passe på gæsterne. I vores boliger og i centerbygningen rengør vi kontaktflader ekstra grundigt og henstiller til, at kun én af gæsterne fra hver bolig står for henvendelser i receptionen. Vores gæster har taget godt imod det hele og det er det, som ender med at redde os gennem denne udfordrende tid, forklarer Heidi Maimburg.

Deep travel trækker turister til Ribe

Ribe Byferie Resorts pakkeophold sammensættes i et tæt samarbejde med byens restauranter og turistattraktioner. Det gør, at Ribe Byferie Resort kan tilbyde sine gæster at komme ”helt ind under huden” på Danmarks ældste by. Internationalt kaldes konceptet for ’deep travel’. At danskerne i højere grad søger unikke og lokale oplevelser, kan mærkes hos Ribe Byferie Resort. For selvom de udenlandske turister bliver væk, kommer der nu langt flere danskere. Det er særligt voksne par som vil blive klogere på Danmarks ældste by, kulturen samt naturen i Nationalpark Vadehavet.

Ribe Byferie Resorts pakkeophold sammensættes i et tæt samarbejde med byens restauranter og turistattraktioner. Det gør, at Ribe Byferie Resort kan tilbyde sine gæster at komme ”helt ind under huden” på Danmarks ældste by.

– Vi har solgt næsten dobbelt så mange pakkeophold som på samme tidspunkt sidste år. Til jul og nytår tilbyder vi også pakkeophold, hvor maden leveres til hver enkelt bolig, og også her forventer vi mange gæster, slutter Heidi Maimburg.

Læs mere om restortet her. Det er godt for turistbranchen i Danmark at holde forlænget weekend i eget land. Og hvad med at tage en god, dansk krimi med på den forlængede weekend? Klik her og læs om af de nyere, som vi anbefaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.