Tupelo – den lille by i Mississippi, hvor Elvis blev født

Tupelo i Mississippi er allermest kendt for sin berømte indbygger, Elvis Presley, og det hus, hvor han blev født. Men det er altså ikke det eneste, man kan se i byen. Der er faktisk meget mere at tilbyde besøgende.

Måske kommer du til Tupelo i Mississippi kun for at se Elvis-relaterede ting. Det er der rigtig mange, der gør. Byen, som ikke er specielt stor, har over 100.000 besøgende om året, og selvom det naturligvis ikke kan måle sig med fx Graceland, så er det alligevel pænt mange. Lad os tage en lille overflyvning over noget af det, du kan se i Tupelo i Mississippi.

Elvis Presleys barndomshjem

Elvisfan eller ej, så skal du naturligvis lægge vejen forbi Elvis Presleys fødested og barndomshjem. Det er et must-see for alle Elvis-fans, men også sjovt, lærerigt og interessant for dem, der måske ikke er de vildeste fans. I området, der under et kaldes Elvis Presley Birthplace, kan du besøge et museum, hans barndomshjem og den kirke, han gik i som barn. Museet har mange personlige ejendele fra Elvis, og gennemgår hans karriere – og barndom.

Selve huset, hvor han blev født og boede de første år af sit liv, er ikke specielt stort. Der er faktisk kun to værelser. Men husk at se det alligevel.

Vil du oplevel mere Elvis, så læs mere hos Tupelos turistkontor her. Personalet på turistkontoret hjælper gerne til med at planlægge, hvis man aflægger dem et besøg. Eller skriver til dem på mail inden ens besøg.

Tupelo i Mississippi
Fronten af Elvis Presleys barndomshjem i Tupelo i Mississippi.

Andre sjove oplevelser i Tupelo i Mississippi

Tupelo Buffalo Buffalo Park and Zoo er meget familievenligt. Her er masser af dyr, såsom løver og elefanter, men det er bøflen, der er hovedperson i parken. Her er også legeplads og picnic-områder, og stedet er velegnet til et besøg med hele familien.

Historieinteresserede skal lægge vejen forbi Tupelo National Battlefield. Stedet er en gammel slagmark fra Den Amerikanske Borgerkrig, og her er både rundvisninger og udstillinger. Besøgende får et godt indblik i de kampe, der blev udkæmpet under krige samt en masse historie. Der er i det hele taget rigtig meget amerikansk historie at hente i Tupelo i Mississippi. Se mere på turistkontorets hjemmeside her.

Tupelo i Mississippi
Der er meget at vælge imellem, hvis man vil ud at spise i Tupelo. Men vil man holde sig til et Elvis-tema på turen, så må man forbi Johnny’s Drive In, som var stedet, hvor Elvis spiste burgere i sin barndom.

Shoppe og spise

Tupelo er en relativt lille by, men her er flere gode butikker og fine steder at spise. Du kan også finde både kunsthåndværk og antikviteter i byen. Du kan læse meget mere om shopping i Tupelo her. Restauranterne i byen serverer alt fra traditionel sydstatsmad til det mere internationale køkken. Der er også flere kaffebarer og bagerier, hvor man kan nyde en kop kaffe eller en lækker kage. Mere om mad i Tupelo hos turistkontoret, som har en fin oversigt her.

Igen – Tupelo er først og fremmest en by, folk kommer til på grund af Elvis Presley. Og byen er heller ikke stor nok til, at man lægger hele sin ferie på stedet. Men alt i alt er Tupelo en charmerende by med masser af historie, kultur og naturskønne omgivelser, og absolut et besøg værd på for eksempel et roadtrip i Sydstaterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.