Autentiske gastronomiske oplevelser

Traditionel mad i Sydstaterne. De amerikanske sydstater bugner af smagfulde oplevelser for ethvert madøre. Her kan man bl.a. nyde friske skaldyr langs den såkaldte Crawfish Trail og blive klogere på vin på Tennessee Wine Trail. Man kan også kombinere vandre- og naturoplevelser med lokale spisesteder eller tage på bagekursus hos en prisvindende kok. Der er masser af steder i Sydstaterne med traditionel mad. Få inspiration her, hvor vi har præsenterer et lille udvalg.

Crawfish Trail i Louisiana

Traditionel mad i Sydstaterne
I Louisiana er december-juni blandt de lokales kulinariske favoritsæsoner. I disse måneder er det nemlig sæson for flodkrebs. Og vil man smage flodkrebs tilberedt på flere forskellige måder, kan man besøge de 28 stop på ruten Bayou Country Crawfish Trail. Her kommer man forbi alt fra friske fiske- og skaldyrsmarkeder til lokale drive through-restauranter og stemningsfulde Cajun-restauranter. Besøger man fem stop på ruten, får man en Crawfish Trail t-shirt som præmie. Crawfish er ægte, traditionel mad i Sydstaterne. Vi elsker Louisiana, og du kan for eksempel læse om en anden traditionel ret, Jambalaya, her. Du kan læse mere om Louisiana Crawfish Trail her. Foto: PR.

Madmarked med vinproducent i Missouri

I City Foundry STL’s Food Hall i St. Louis kan man gå på opdagelse blandt 17 forskellige madboder med forskellige lokale og internationale specialiteter. 4 Hens Creole Kitchen serverer creolske retter som fried chicken dawkins og majsgrød med rejer, mens Buenos Aires Cafe serverer argentinske empanadas og en populær skirt steak-sandwich. Snart kan man også besøge en lokal vinproducent samme sted, når snart City Winery slår dørene op. Her vil der foruden mad- og vinoplevelser også være intimkoncerter. Læs mere her. Foto: PR.

Kulinarisk hotspot i South Carolina

Byen Greenville i South Carolina er kendt som et hotspot for madelskere. Her er mange lokale og innovative spisesteder som fx den kombinerede restaurant, butik og slagter ved navn Fork and Plough. Menuen er baseret på sæsonens lokale og regionale råvarer og skifter efter tilgængelighed. En anden visionær restaurant er Soby’s, der serverer klassiske sydstatsretter med et moderne og internationalt twist. Rygtet lyder, at restaurantens stegte kylling er den bedste i hele Alabama. Man kan også besøge den trendy gastropub Nose Drive, der serverer comfort food og et imponerende udvalg af specialcocktails, specialøl og vin i små partier. Læs mere her. Foto: PR.

Vinrute i Tennessee

Traditionel mad i Sydstaterne
Det er måske ikke lige traditionel mad i Sydstaterne, men langs Tennessee Wine Trail kan man udforske mere end 40 forskellige vingårde, mjød- og ciderproducenter i hele Tennessee. Blandt de mange søde og tørre drikke er bl.a. en avocadomjød, vin med kirsebær og jalapeno og en limonadecider. Man kan downloade et gratis Wine Trail Passport og samle stempler til souvenirs og rabatter her. Læs mere om selve vinruten her. Foto: PR.

Bagekursus i Alabama

De bløde og flagede biscuits, der er en slags saltede scones, er en populær spise i sydstaterne. Og den prisvindende kok Scott Peacock er kendt for at lave nogle af bedste af slagsen. Hans biscuits er blevet hyldet af bl.a. New York Times og Food & Wine. I Marion i Alabama lærer Scott Peacock nu kunsten fra sig, når han lærer bageglade gæster selv at lave de perfekte sydlandske biscuits. Læs mere her.

Naturoplevelser med lokal gastronomi i Arkansas

Buffalo National River blev i 1972 anerkendt som USA’s første nationale flod. Her kan man udforske naturen i kano eller kajak – eller på vandre- eller klatretur. Og når energidepoterne skal tankes op, er der flere lokale spisesteder langs floden. Fx finder man ved Upper Buffalo, flodens nordlige del, den lille kro The Cliff House Inn. Kroens restaurant er især kendt for sin “Company’s Comin’ Pie”, som består af marengs med pekannødder og kiks, bagt med flødeskum og ananas. Fra restauranten har man også en betagende udsigt over Arkansas Grand Canyon. Ved Middle Buffalo bør man spise morgenmad eller frokost på Ferguson’s Country Store & Restaurant, der er bygget af massivt egetræ og bjergsten. Blandt signaturretterne er Buffalo River Breakfast, bestående af to æg, bacon, hjemmelavede biscuits, sausage gravy og eget valg af kartoffel, samt restaurantens ualmindeligt store kanelsnegle. Læs mere her.

Denne rejseinspiration er fra Travel South via Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.