Tips til stopover i Dubai

Stopover Dubai. Flere og flere rejser til fjerne himmelstrøg i vintermånederne i jagten på sol og varme – og mange flyver via lufthavnen i Dubai. Det er en oplagt mulighed for at lave en såkaldt “stopover” i ørkenmetropolen – og få endnu flere ferieminder med hjem i rygsækken.

Kl. 5.00 – Shop frugt og grønt på et lokalt marked

Kick-start dagen på Al Aweer Central Fruit and Vegetable Market, hvor man sammen med de lokale kan shoppe frisk frugt og grønt til spotpriser. Markedet er fyldt med farver, lyde og dufte – og er helt anderledes end de klassiske malls, som Dubai også er kendt for. Glem ikke at medbringe kameraet!
Læs mere her.

Kl. 6.30 – Al Qudra Cycling Track

Nyd den betagende solopgang fra Al Qudra Cycling Track – en 86 kilometer lang cykelsti igennem ørkenen med udsigt over sanddynerne. Undervejs er der samtidig mulighed for at spotte vilde dyr som oryx og heste.
Læs mere her.

Al Qudra Cycling Track Dubai Stopover
Al Qudra Cycling Track, Dubai. PR-foto fra www.related.dk.

Kl. 8.30 – Morgenmad med havudsigt på Kite Beach

På Kite Beach kan madører forkæle smagsløgene på et stort udvalg af moderne restauranter, hyggelige cafeer og innovative madkoncepter kun et stenkast fra vandet. Strandpromenaden er et oplagt sted at spise morgenmad med sand mellem tæerne. Prøv fx en avocado toast og smoothie fra Park House, eggs royal og pandekager på The Surf Café, eller en milkshake og sandwich fra Al Ijaza Cafeteria.
Læs mere her.

Kl. 11.00 – Nyd udsigten fra Burj Khalifa

En rejse til Dubai er ikke komplet uden et besøg i toppen af verdens højeste bygning, Burj Khalifa, hvorfra man kan nyde en uforstyrret, 360 graders udsigt over byen, ørkenen og havet. På den åbne tagterrasse kan man via digitale teleskoper komme på en virtuel tidsrejse til for- eller fremtiden.
Læs mere her.

Kl. 13.00 – Traditionel frokost på gulvet

På Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU) i området Al Fahidi Historical Neighbourhood kan man blive klogere på ørkenstatens lokale kultur og traditioner og få serveret en traditionel arabisk frokost – der spises siddende på gulvet. Under måltidet fortæller den lokale vært om livet i Dubai og svarer på spørgsmål.
Læs mere her.

Dubai Sheikh Mohammed Stopover
Traditionel servering på gulvet i Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding i Dubai. PR-foto fra www.related.dk.

Kl. 15.00 – Køl ned i Aquaventure

Vandlandet Aquaventure, der er en del af hotellet Atlantis The Palm, er for nylig af TripAdvisor kåret som Dubais bedste vandland. Her kan hele familien køle ned i det store bassinområde, få sus i maven i de vilde rutsjebaner, beundre akvariets hajer og rokker eller slappe af på områdets private strand.
Læs mere her.

Kl. 20.00 – Middag ved de dansende springvand

Det fascinerende springvand, Dubai Fountain, der “danser” og lyser hver halv time i aftentimerne, kan opleves fra en af de mange restauranter i Downtown Dubai. Uanset om man er til franske smagsoplevelser på Café & Boulangerie, afslappet thaimad på Thiptara, eller lækre, italienske retter på Serafinas udendørsterrasse, kan aftenens middag kombineres med udsigt til og lyden fra en af Dubais mest populære attraktioner.
Læs mere her og her.

Dubai Fountain Stopover
Dubai Fountain ligger ved siden af Burj Dubai og er et oplagt sted at tage hen om aftenen, hvor det dansende springvand rigtigt kommer til sin ret. PR-foto fra www.related.dk

Kl. 22.30 – Drinks med udsigt

Den flotte panoramaudsigt over både havet, det bølgende “sejl” på hotellet Burj al Arab og den smukke kanal har gjort hotellet Madinat Jumeirah til et af de mest populære steder at nyde Dubais charme. Med mere end 40 verdensklasse-restauranter og -lounges at vælge imellem, er Madinat Jumeirah et oplagt sted at nyde en cocktail. Prøv fx Kalsa Pool Bar, Bahri Bar eller The Agency – eller nyd livemusikken på polynesisk-inspirerede Trader Vic’s. Vi har skrevet om Madinat Jumeirah her.
Læs mere her.

Kl. 4.00 – Solopgang i luftballon over ørkenen

Morgenfriske besøgende kan slutte døgnet i Dubai med at nyde solnedgangen 1200 meter over jorden i en luftballon, der bevæger sig over det gyldne ørkensand og forbi turkisgrønne oaser med bl.a. gazeller og kameler. Ballonturene arrangeres af Balloon Adventures, Sindbad Balloons eller Platinum Heritage, der også står for at transportere deltagerne til og fra hotellet eller lufthavnen.
Læs mere her, her og her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.