Nyd Terres de l’Ebre uden hastværk

Terres de l’Ebre, Catalonien. Oplev denne catalonske regions mange forskellige smagsnuancer på en gastronomisk tur, der helt sikkert vil gøre dig glad. Du får forslag til ruten lige her.

Turen begynder med at lære området stjerneprodukt, ris fra Delta l’Ebre, at kende. På Lo Nostre-møllen – Lo Nostre arròs – fortæller en risproducent om hemmelighederne ved dyrkningen. Der bliver også tid til at koge og smage på risen og andre gastronomiske specialiteter fra området. Og så er der mulighed for at være aktiv, for eksempel på en sejl- eller cykeltur gennem deltaet.

Det næste stop på ruten er l’Ametlla de Mar. Her kan du på fiskemarkedet smage nogle af de bedste skaldyr i hele landet. Og så er det faktisk også meget sjovt at deltage i den fiskeauktion, der finder sted her. Hvis du gerne vil opleve auktionen, er det bedste tidspunkt omkring klokken 16.30.

Bæredygtig overnatning i Terres de l’Ebre

Når dagen er omme, kan du overnatte på et af de mest bæredygtige hoteller i Catalonien, hotel Algadir del Delta. Hotellet var det første, der fik et miljømærke for sit engagement i miljøet. Og så er det et sted, der altid satser på lokale produkter og et stort udvalg af vine. Det catalanske turistbureau har af den grund givet hotellet en udmærkelse som gastronomisk hotel. Der er altså mange gode grunde til at overnatte her.

Deltaet i Terres de l’Ebre er UNESCO-verdensarv. Foto: PR.

Musclarium på programmet næste dag

Den efterfølgende morgen skal du rejse mod Sant Carles de la Ràpita. Her ligger Musclarium, hvor du kan opleve østers- og muslingehøst og selvfølgelig smage på disse havets juveler. Gerne i kombination med en god cava og en uforglemmelig, catalonsk solnedgang.

Men du skal selvfølgelig også opleve et mere typisk middelhavslandskab. Og hvad er mere typisk for landene omkring Middelhavet end oliventræer? Derfor er en vandring mellem oliventræer oplagt. Og det er oplagt at gøre det i Ulldeconas Museu natural Oliveres Mil•lenàries de l’Arion. Det er det ældste og største olivenområde på Den Iberiske Halvø. Nogle af træerne er omkring 1000 år gamle.

Overnat på gastronomisk vandrehjem

Afslut dagen med afslapning og overnatning på det gastronomiske vandrerhjem i La Creu, Hostal gastronòmic La Creu. Restauranten på dette vandrehjem er også certificeret med gastronomisk udmærkelse af det catalanske turistbureau. Køkkenet er kreativt, råvarerne er handlet på lokale markeder, men man skeler absolut også til det traditionelle køkken i Terres de l’Ebre.

Vin og oliven

Næste dags tur går til de charmerende byer: Miravet og Horta de Sant Joan. Byen Miravet ligger malerisk på højre bred af Ebro-floden, under det imponerende af Templar-slot.

Horta de Sant Joan er på alle måder storslået, og inspirerede og den store, spanske maler Pablo Picasso. Han tilbragte tid i Horta de Sant Joan ad flere omgange.

Det er olivenolien, der er i højsædet i denne del af regionen, så husk at besøge Identitat Olive Oil-møllen, Molí d’Identitat Olive Oil. Det var en af de første der modtog et særligt miljøkvalitetsmærket. Der er også al mulig god grund til at tage på madlavningsværksted. Her kan du lære at lave Clotxa, et traditionelt måltid fra regionen. Det inkluderer blandt andet brød, grøntsager og sardiner. Tradionielt var Cloxta noget, som bønder spiste til morgenmad for at have styrke nok til hele arbejdsdagen, så det er ikke et lille, let måltid, man sætter tænderne i.

Terres de l'Ebre

Sponsor for et oliventræ

Du kan også deltage i projektet “sponsor for et oliventræ”. Du vælger det gamle oliventræ, du bedst kan lide og sponsorerer det herefter med et aftalt beløb om året. Hver vinter modtager du så en kasse med 12 flasker med olivenolie fra det valgte oliventræ.

Afslut turen med en vinoplevelse, for eksempel i Celler cooperatiu de Gandesa. Her kan du besøge de såkaldte “vinkatedraler”, som er moderne bygninger, der helliger sig vinproduktionen i området.

Læs mere om Catalonien her, hvor vi har skrevet om litteratur i Barcelona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.