På besøg i gamle dage

På Tadre Mølle kan man både bage, blege og smede, som man gjorde det gamle dage. Og så kan man opleve en af Danmarks skjulte naturperler langt fra stress og jag …

Tadre Mølle inviterer til spændende arrangementer i unikke omgivelser hele sommeren, hvor de besøgende kan komme tættere på deres egen historie og de håndværk, som herskede i gamle dage.

Bag, kærn og smag

I 1800-tallet bagte man på gårdene selv det brød og den kage man spiste, og bagningen foregik i brændefyrede ovne. På Store Bagedag d. 10. juli kl. 12-16 får møllegården besøg af en ”1800-tals madmor” der forstår sig på sådanne sager. Kom og oplev hende i 1800-talskøkkenstedet, hvor hun ”ilder” ovnen og bager brød og kager, som man gjorde dengang. Man kan også bage sin egen skoldkage, mens ovnen ”ildes” og prøve at kærne smør i en gammeldags smørkærne.

Bag som i gamle dage på Tadre Mølle.

Ild i smedjen

Når man på landet i gamle dage skulle have smedet et eller andet nyt eller repareret noget andet, sendte man bud efter smeden, der tog sin feltesse (en transportabel esse) med for at kunne varme og smede jernet på stedet.

Søndag d . 17. juli kl. 13-16 kan man opleve smed Allan Fledelius i aktion ved sin esse. Allan er en habil smed og har været tilknyttet Trelleborg Vikingerne i 15 år og har ligeledes arbejdet på smedjen i Andelsbyen Nyvang.

Datidens mode

Tadre Mølle får besøg af Det rullende Hørværksted fra Køng Museum og blegepigerne fra Vintersbølle Blegeri søndag d. 24. juli kl. 12-16.

Hørren var i gamle dage en vigtig kulturplante. Af stænglen udvandt man de eftertragtede fible og hørberederne vil på dagen demonstrere, hvordan man både bryder, skætter, hegler og spinder hørren og publikum inviteres med i processerne. Når hørtråden er blevet vævet til hørlærred er det gråbrunt, men en efterfølgende blegning gør det hvidt. Sidstnævnte vil blegepigerne give en demonstration på.

Praktiske oplysninger:

Adresse: Tadre Møllevej 23, Hvalsø

Telefon: 46 31 65 30

Web og Facebook

Alle arrangementer er gratis for børn og unge under 18 år. Voksne koster 25 kr. Der er fri adgang til haven.

1 Kommentar on “På besøg i gamle dage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.