Svenske Michelin-stjerner giver gæster

Svenske Michelinstjerner. Med lanceringen af Michelin Nordic Guide 2016 markerede Sverige sig i marts som nordisk topscorer med i alt 28 stjerner til restauranter i hele landet. Nu viser det sig, at Michelin-stjernerne giver flere gæster end før og stor glæde i de svenske restaurantkøkkener, ikke mindst på Öland og omegn. Se Visit Swedens guide til gode restauranter …

Guide til gode restauranter på Öland og i Kalmar-området

Öland

Hotell Borgholm (’Mästarklass’ i følge White Guide)

www.hotellborgholm.com

Her er maden i særklasse god, som også White Guide skriver, og giver samtidig associationer til små kunstværker, når den serveres. Også omgivelserne på den fine ø, Öland, giver en helt særlig stemning, både i restauranten og på hotellet, og når man går sig en tur i landskabet.

Halltorps Gästgiveri (God klasse i følge White Guide)

www.halltorpsgastgiveri.se

På Halltorps Gästgiveri går mad, drikke, gastronomi og gæstfrihed op i en højere enhed, og restauranten er blandt de bedste i det sydøstlige Sverige. Her er gæsten altid i fokus.

Ninnis Kroppkaksbod (Også et godt sted i følge White Guide)

www.ninniskroppkaksbod.se

På Ninnis Kroppkaksbod har de eget jordbrug, hvor der dyrkes en lang række grøntsager og korn, og det er således ’egen avl’, man finder på tallerkenerne. Herudover har de griseproduktion, og der sørges godt for dyrene her. Når rapsmarkerne lyser gult som solen på Öland, skal man gøre sig selv den tjeneste at aflægge stedet et besøg.

Karin Fransson, Hotell Borgholm (c) Hotell Borgholm.

Kalmar

Slottsrestaurangen, Kalmar (meget god klasse i følge White Guide)

www.slottsrestaurangenkalmar.se

Slottsrestaurangen på det smukke Kalmar Slot ejes og drives af ægteparret Charlotta & Tomas Begic. Sammen har de mere end 50 års brancheerfaring og ekspertise i restaurantdrift. Både Charlotta og Tomas har en stor passion for de naturlige råvarer og elementer som ’lokalt dyrket’, ’biodynamisk’ og ’økologisk’ er en rød tråd i hele madkonceptet.

Postgatan (meget god klasse i følge White Guide)

https://postgatan.nu

På Postgatan er der tale om ægte ’smagshåndværk fra Kalmar’. Maden er god både til frokost og middag, men det kan også anbefales at ’stikke forbi’ til et glas godt vin og deres smålandske tapas eller ’smapas’ som de kalder dem.

Västervik

Guldkant (Også et godt sted ifølge White Guide)

www.restaurangguldkant.se

Navnet ”Guldkant” forpligter, men de kan leve op til det. Der er ikke blot tale om en restaurant, ikke bare en delikatesseforretning, ikke bare en bar og ikke bare en kaffebar. For det er alt det på en og samme tid – og lidt til. De byder både på god frokost, lækker middag, små snacks, vin og såmænd også bare skøn kaffe, hvis det blot er det, man er ude efter.

Smugglaren (Også et godt sted ifølge White Guide)

www2.vastervik.com/sv/mat-dryck/a386380/restaurang-smugglaren/detaljer

I en lille gyde finder man Smugglaren i Västervik, som ligger i et gammelt bådhus.

Her får man veltillavet mad i en atmosfære af venlig service. Smugglaren skaber maden helt fra bunden og alt afhængigt af, hvad sæsonen byder på. Her tænker man også på diabetikere og gluten-intolerante.

Foto (c) Hotell Borgholm.

Vimmerbys svenske Michelinstjerner

Brygghuset Restaurang & Pub

www.brygghuset.nu

Siden 2006 har Brygghuset Restaurant & Pub i Vimmerby serveret god, veltillavet mad og disket op med fine drikkevarer og været besøgt af mange lokale samt tilrejsende.

Vimmerby Stadshotell

www.vimmerbystadshotell.se/restaurang.aspx

På Vimmerby Stadshotell fokuserer det gode køkken på det lokalt producerede og dyrkede. Sæsonen bestemmer, hvad der af grøntsager, svampe og bær bruges i madlavningen. Her er man også dygtige til at sylte.

Glasriket Kosta

Brasserie by EDZ (meget god klasse ifølge White Guide)

http://www.kostabodaarthotel.se/bbedz/

Restauranten er nyåbnet og kokken bag har netop vundet ”Kockarnas kamp” på TV3, som er en gastro-konkurrence blandt nogle af Sveriges bedste kokke. Der er her tale om et brasserie, som baserer sig på, at man skal spise så mange små retter som muligt – dette for at få så mange fine smagsindtryk, som det næsten lader sig gøre i løbet af et måltid mad. Der anbefales naturligvis gode vine eller andet til at ledsage godbidderne. Årstidens råvarer er i højsædet. Det er en god idé at bestille bord.

Komplet liste over svenske Michelinstjerner 2016:

To stjerner:

Järpen: Fäviken Magasinet (ny)

Stockholm: Frantzén, Mathias Dahlgren-Matsalen, Oaxen Krog

En stjerne:

Öland: Borgholm (ny)

Skåne, Tranås: Daniel Berlin (ny)

Växjö: PM & Vänner (ny)

Göteborg: Upper House (ny), Bhoga, Koka, Sjömagasinet, SK Mat & Människor, Thörnströms Kök, 28+

Stockholm: Sushi Sho (ny), Ekstedt, Esperanto, Gastrologik, Mathias Dahlgren-Matbaren, Operakällaren, Volt

Malmö: Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park, Vollmers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.