Sumptur i Louisiana

Solen er knapt stået op over New Orleans, da vi en tidlig morgen svinger bilen ud fra hotellet og kører mod Lake Pontchartrain.

Vi lægger ret hurtigt byen bag os, kører gennem forstaden Metaire og forbi Louis Armstrong International Airport. Snart er vi omgivet af et grønt, mudret og frodigt sumplandskab til begge sider.

Vi holder os dog på vejen og efter 40 minutters kørsel i alt drejer vi ind på Cajun Pride Swamp Tours parkeringsplads. Vi får tjekket, at vores billetter er i orden, og så er det bare at vente på næste afgang med en af de fladbundede sumpbåde. Sumpen ligger mellem den store sø Lake Pontchartrain og den lidt mindre sø Lake Maurepas.

Solen er ved at få magt, varmen og fugtigheden slår hårdt ude i sumpen. Vi sætter os under nogle træer for at få lidt skygge indtil skipper dukker op. Fra vandkanten følger to par alligatorøjne os, og vi kan også se lidt af de karakteristiske, skællede haler. Vi holder os på pæn afstand fra bredden, selvom de to reptiler ser ganske fredsommelige ud.

Louisiana er fyldt med fugtige sumpe, stillestående bayous og store søer. Her lever fisk, skaldyr, rejer og ikke mindst masser af alligatorer. Og sumpe og søer er et yndede udflugtsmål til sumptur i Louisiana.

Mange udbydere af sumpture i Louisiana

Vi købte vores udflugt gennem en turoperatør i New Orleans. Dem ligger der mange af, blandt andet i Det Franske Kvarter. Vi søgte ikke efter noget, der skulle være hverken specielt, specielt billigt eller specielt dyrt. Vi tog bare den første og bedste operatør, vi fandt på vores vej.

Vi havde selv bil, og skulle derfor ikke booke transport eller andet. Vi skulle udelukkende have billet til sumpturen. Uden transport til og fra sumpen kostede det omkring 20-30 USD pr. person. Mange turarrangører inkluderer gratis transport i billetprisen.

Man kan selvfølgelig også booke sin sumptur i Louisiana online. Den eneste grund til at vi bookede turen og ikke bare kørte ud til sumpen var, at vi ville være sikre på at få en plads på båden.

Sumptur i Louisiana

Det er smart at booke på forhånd

De eneste mennesker ved Cajun Pride Swamp Tours er dem, der står for det. Vores bil er den eneste på parkeringspladsen. Men vi er også i god tid, og vi har ikke ventet længe i skyggen før de næste par biler ankommer.

Og fem minutter inden vi skal om bord på sumpbåden, ruller en større turbus ind, fyldt med canadiske pensionister. Der bliver en del skubben og masen for at komme først i køen til båden, og da vi er for sløve til at rejse os fra skyggen før i sidste øjeblik, kommer vi allerbagerst.

Men havde vi ikke booket sumpturen på forhånd, var vi slet ikke kommet med. Båden er helt fyldt og vi sidder på de bagerste pladser fordi vi kom om bord som de sidste. Men som skipper stævner ud, vender han rundt, og vi ender med at sidde på de bedste og forreste pladser.

Alligatorer overalt

Vi har ikke sejlet længe, før de første alligatorer kommer drivende gennem det stillestående vand. De kender skipper og ved, at han har godbidder med. Vi er flere gange nervøse for, om skipper har alle sine fingre i behold, efter at en alligator er hoppet op ad vandet og har nappet en godbid. Men skipper ved også godt, hvad han gør.

Mens vi langsomt sejler gennem sumpen, fortæller han om flora og fauna. Store træer strækker deres grene langt ud over sumpen og flere steder stikker store rødder op ad vandet. Her skildpadder, fugle og et mylder af insekter. Varmen tager til, og det er en lettelse, når vi kommer ind i de mørke og skyggefulde kroge af sumpen. Overalt kan man se alligatorøjne i vandskorpen eller grupper af de store dyr, der ligger og slikker sol på bredden.

Inde på bredden ligger ind imellem små forfaldne huse, der vidner om, at der i hvert fald engang har boet nogen helt herude.

Sumpturen varer et par timer i alt, og vi bliver sat af båden samme sted, som vi steg om bord. Tjek Cajun Pride Swamp Tours’ muligheder her.

TIP. Vi rejste om sommeren. Rejser man i koldere måneder er chancen for at se alligatorer og andre reptiler ikke nær så stor som i forårs- og sommermånederne.

Vi har også skrevet om andre oplevelser i New Orleans her.

Juli 2019: Vi har netop været i New Orleans igen og tog også denne gang på en sumptur. Den var som beskrevet ovenfor, men Cajun Pride Swamp Tours har fået bygget et lille besøgscenter, siden vi var der sidst, ligesom parkeringsfaciliteter og adgang til sumpbådene er blevet mere tjekkede. Der må ikke længere fodres vilde dyr i hele sumpen, kun på særlige steder.

2 Kommentarer on “Sumptur i Louisiana

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.