Street food i Dubai – ni måltider og snacks til under 35 kroner

Street food i Dubai. Dubai er blandt foodies kendt som en kulinarisk smeltedigel, hvor man kan få alt fra den fineste japanske sushi, autentisk indisk og traditionel thai til klassisk italiensk, greasy amerikansk og eksperimenterende fusionskøkkener. Men få ved, at Dubai også gemmer på et stort udvalg af mellemøstlige restauranter og caféer. Og endda adskillige prisvenlige steder.

Dubai er ikke verdens billigste sted at holde ferie. Men det er bestemt heller ikke alt, der er fancy hoteller, glasskyskrabere, guldbarrer og hundedyre restauranter. Her tipper vi om ni Dubai-spisesteder, hvor man kan få stillet sulten for maks 35 kroner (20 AED). Så er du klar, når det igen bliver muligt at rejse.

1 Falafel-sandwich hos Operation Falafel – 12 AED

Operation Falafel er grundlagt i Dubai, men findes i dag flere steder i De Forenede Arabiske Emirater. Her finder man smagfuld arabisk mad med et moderne twist. Signatur-sandwichen med hummus, pickles, frisk mynte, tomater, citronskal og tahin, serveret i en friskbagt pita eller et klassisk arabisk fladbrød fås for kun 12 AED (cirka 20 kroner).

2 Samosa hos Chaat Bazaar – 10 AED

Er man vild med indisk streetfood, vil man elske Chaat Bazaar, der serverer vegetariske indisk-inspirerede snacks og mundvandsfremkaldende desserter. En samosa chaat fyldt med varmende krydderier fås til 10 AED (cirka 17 kroner).

3 Indbagt tærte med klassisk Dubai-krydderi – 15 AED

Krydderiet Za’atar har rødder i både Mellemøstens og Middelhavets køkken og er en af Dubais signatur-krydderier. Hos bageriet Mama’esh kan man få en fatayer – en slags indbagt tærte – med ost og Za’atar for kun 15 AED (cirka 25 kroner).

4 Traditionel pakistansk risret – 14 AED

Hos Ravi serverer de traditionel comfort-food fra Indien og Pakistan. Blandt favoritterne på menukortet er byriani, der er en traditionel pakistansk ret med stegte ris, grøntsager, kød og yoghurt. Byriani med kylling fås her til 14 AED (cirka 24 kroner).

Ravi Restaurant ser ikke ud af meget, når man bare kommer forbi, men stedet er noget nær en institution i Dubai. Det er Street food i Dubai i topklasse. Foto: PR.

5 Libanesisk shawarma – 9 AED

Al Mallah’s har siden 1979 serveret traditionelle libanesiske retter for Dubais indbyggere. For kun 9 AED (cirka 15 kroner) kan man få serveret en shawarma med kylling – fyldt med smag og krydderier. Restauranten i Satwa er et godt sted at nyde maden, mens verden bevæger sig forbi udenfor. Besøget på restauranten kan evt. kombineres med sightseeing på den nærliggende 2nd December Street, hvor der er flere imponerende væg- og gavlmalerier. Billedet øverst er fra Al Mallah’s.

6 Traditionsrige desserter – 15 AED

Firas Sweets laver klassiske arabiske desserter og snacks, der kan tilfredsstille selv den sødeste tand. Vil man prøve en ægte specialitet, kan man købe desserten Kunafa Nabulsi, der laves af dej, sirup og ost – ofte toppet med pistacienødder. Et stykke fås til 15 AED (cirka 25 kroner). Og en dessert må vel også tælle som street food i Dubai?

Street food i Dubai
Søde sager i Dubai: Kunafaer hos Al Firas. Foto: PR.

7 Oman-sandwich med chips – 14 AED

Hos HumYum finder man et stort udvalg af klassiske Emirati-specialiteter – eksempelvis regag, der er et traditionelt, meget tyndt fladbrød. Prøv den fx med Chips Oman (en særlig kartoffelchips) og ost til 14 AED (cirka 24 kroner). For et komplet måltid kan man skylle det ned med en kop Karak; en traditionel sød te, der serveres til 5 AED (cirka 8,50 kroner) for en kop.

8 Chili cheese toast ved charmerende kunstbiograf – 20 AED

Project Chaiwala er i Dubai særligt kendt for sin chai-te, som tilberedes og serveres på en helt særlig måde. Men stedet laver også mad med fokus på gode råvarer og lækre smage. Blandt signaturretterne er en klassisk chili cheese toast, der fås for 20 AED (cirka 35 kroner). Project Chaiwala ligger ved den eksperimenterende biograf Cinema Akil i det kreative område Alserkal Avenue.

Street food i Dubai
Al Serkal Avenue er et spændende sted med gallerier, udstillinger, biografer og gode steder at få street food i Dubai. Og såmænd også lidt dyrere måltider, hvis det er det, man går efter. Al Serkal Avenue ligger i et nedlagt industriområde. Billedet er taget i 2019, men kunne også passe godt til 2021: Gad vide, hvornår vi kommer tilbage (til at kunne rejse)?

9 Omelet ala indisk street food – 17 AED

Vegetar-restauranten Raju Omlet serverer indisk street food med en menu, der særligt er præget af æg og te. Her kan man nemlig spise morgenmad hele dagen. Prøv fx omeletten Kejriwal, der er et miks af friteret æg, ost og svampe; delikat krydret og serveret med lunt brød, for den nette sum af 17 AED (cirka 28 kroner).

Selvom omeletter kun er vegetariske, er der masser af steder i Dubai, der tilbyder veganske måltider. Foto: PR.

Du kan læse mere om den lidt billigere side af Dubai her.

Og et lille PS om Dubai Food Festival:

I Dubai er livet på mange måder vendt tilbage til en ny normal, og i disse uger fejrer byen den årlige madfestival Dubai Food Festival, der startede den 25. marts og løber til den 17. april. Her kan lokale gå på opdagelse i et bredt udvalg af de mange madoplevelser, Dubai gemmer på – inspireret af de mere end 200 nationaliteter, der bor i byen.

Billede fra Dubai Food Festival. Foto: PR.

Programmet byder bl.a. på særtilbud på byens restauranter, fokus på skjulte kulinariske perler og “foodcation”-madoplevelser på byens hoteller. Madfestivalen slutter godt nok om få dage, men du kan læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.