Lav et stopover i Dubai

Stopover i Dubai. Efterhånden som verden åbner op, begynder mange danskere igen at søge mod fjerne himmelstrøg. Og skal man rejse til Afrika, Australien, New Zealand eller Asien, er der ofte gode muligheder for at planlægge en mellemlanding i Dubai. Så hvorfor ikke udnytte muligheden for at lave en stopover og dermed få endnu flere oplevelser på en og samme rejse? Her er et par forslag til, hvad man kan nå på et enkelt eller to døgn i den populære ørkenmetropol.

18 kulinariske hotspots samlet på ét sted

Vil man blive klogere på Dubais madscene, skal man besøge det kulinariske hotspoTime Out Market Dubai – skabt af det internationalt anerkendte madmagasin af samme navn. Her finder man 18 nøje udvalgte kulinariske Dubai-koncepter, der serverer alt fra klassisk libanesisk streetfood og indisk til kvalitetskaffe og én af Dubais bedste versioner af ramen. Maden kan nydes i den charmerende madhal eller på den udendørs terrasse, hvorfra man har udsigt til det ikoniske tårn Burj Khalifa og det dansende springvand.

En traditionel emiratisk morgen

Stå tidligt op og oplev Dubai i morgenslysets skær fra en af de mange vandtaxaer – også kaldet abras – på kanalen, Dubai Creek, i den gamle bydel. Bagefter kan man på opdagelse i det sprudlende kvarter Al Seef, som er Dubais nyeste havnefront inspireret af den traditionelle arkitektur. Her kan man starte dagen med en kop lokal gahwa (kaffe) eller karak chai (krydret te), mens man nyder udsigten over vandet og den autentiske bydel Deira på den anden side – som næsten er et postkort værdigt.

stopover i Dubai
Al Seef-området er et af de nyest udviklede områder i byen. Foto: PR.

Paddle board ved palmen

Man kan også tage et paddle board under armen fra Kite N’ Surf og starte dagen med en kombination af motion og solskin. Her kan man beundre Dubai og Palm Jumeirah fra vandsiden. Og det mens man nyder de stille morgentimer og solen, der glimter i vandet. Perfekt inden morgenmaden.

Autentisk ørkensafari

Vil man opleve de emiratiske traditioner på tæt hånd, skal man tage på en ørkensafari med Platinum Heritage. Her kommer man med på et autentisk ørkeneventyr. Det er med køretur gennem ørkensandet, traditionel middag under åben himmel og overnatning i telte midt i Dubai Desert Conservation Reserve.

Oplev verdens højeste infinity pool

Aura Skypool er verdens højeste 360-graders infinity pool. Og med den naturinspirerede indretning føler man næsten, at man er i en slags himmeloase. Den ekstravagante pool er 750 kvadratmeter. Den ligger hele 200 meter oppe i luften. Man er derfor sikret en uforstyrret udsigt over Dubais vartegn som Palm Jumeirah, Burj Al Arab og det nye observationshjul Ain Dubai.

Stoppver Dubai
Oplev den vilde udsigt på stopover i Dubai fra Aura Sky Pool. Foto: PR.

Tag på et kulinarisk eventyr med Frying Pan Adventures

Med Frying Pan Adventures kan man tage på rejse gennem Dubais historie med smagsløgene. På de særlige guidede madture tages man med gennem byens kulinariske skatte, skjulte perler og travle lokale markeder. Madturen med mellemøstligt tema byder på autentisk mad og kulturelle oplevelser. Det hele giver gæsterne en dybere forståelse af det mellemøstlige køkken og områdets historie. 

Slå et slag golf

Dubai kan også prale af en yderst veludviklet golfscene. Her er nemlig et væld af baner og højt profilerede golfturneringer. Blandt de bedste golfområder er Dubai Creek Golf and Yacht Club, som er hjemsted for en par-71 bane, JA The Resorts som har en par-35 bane designet af den kendte konstruktør Peter Harradine, og Emirates Golf Club, som er vært for turneringerne Slync.io Dubai Desert Classic og Omega Dubai Moonlight Classic. For et mere uformelt slag golf kan man besøge Topgolf Dubai, som kombinerer amerikansk mad og en moderne golf-simulator.

Vi har mange flere tips til Dubai. Se for eksempel her, hvor vi skriver om kunstoplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.