Litteratur i Barcelona

Spansk litteratur tæller klassiske værker som Don Quijote, Nobelprisvindere som García Márquez og Vargas Llosa og nyere forfattere som Carlos Ruiz Zafón. I anledning af Verdens Bogdag d. 23. april har det catalanske turistkontor lavet en guide til 15 litterære ruter i Barcelona og andre steder i Catalonien.

Det var Unesco, som i 1995 erklærede d. 23. april som Verdens Bogdag. I Spanien falder dagen sammen med en populær helgenfest. Traditionen foreskriver, at man denne dag giver hinanden roser og bøger.

Over hele Catalonien er det blevet en helt klassisk tradition at fejre spansk litteratur denne dag. Gadebilledet i byer som for eksempel Barecelona er fyldt med bogstande, og alle er ude for at finde førsteudgaver, jagte forfatterautografer og i det hele taget fejre bøger og læsning.

Verdens Bogdag er overstået for i år (2020), og den blev fejret noget anderledes end ellers på grund af covid-19-pandemien. Men guiden med de 15 forskellige litterære ruter kan også sagtens bruges, når Spanien igen åbner for besøgende.

Også dansk islæt på ruten om spansk litteratur

Danske HC Andersen besøgte også Barcelona, og her så han Barcelonas mest kendte strøg, La Rambla, under en oversvømmelse. Ramblaen er potrætteret utallige gange i litteraturen, blandt andet af lokale forfattere som Narcís Oller og Jacint Verdaguer. La Rambla har desuden haft prominent besøg af George Orwll og Simone Weil.

Du kan downloade den litterære guide i pdf-fil her. For hver af de 15 forslag kan du yderligere downloade filer, der passer præcis til dén rute.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.