Sønder Boulevard, København V

Sønder Boulevard på Vesterbro. Her i Københavns hipsterparadis #1 – finder du både tidslommer på de brune værtshuse, der kan tilfredsstille slumromantikeren, caffe latte i litervis, steder at hænge ud med børn, folkehus med fællesspisning, ungdomskirke med rockmusik, restauranter og hippe gå-i-byen-steder …

Københavnersmart på Sønder Boulevard

Hvorfor nu et indlæg om Vesterbro? Har vi ikke allerede hørt nok om den bydel som er nummer 4 på Top Ti over verdens mest hippe bydele (tak til Wonderful Copenhagen)? Måske. Men ikke desto mindre kommer der nu et mere. Det gør der fordi iværksætterne i The Pixel Business og FaceMade netop har lanceret et Vesterbro-bykort – City Hearts – med et udvalg af bydelens hippe (og nogle måske lidt ukendte) steder. Vi kigger både på nogle af de steder, der allerede er på kortet og på nogle, som kortet ikke har medtaget i denne omgang. Mere præcist kigger vi på Sønder Boulevard og området omkring Boulevarden. I kommende indlæg vender vi tilbage og udforsker andre dele af Vesterbro. Kortet kan fås i butikker og på hoteller på Vesterbro.

Sønder Bouldevard. Foto Visit Copenhagen.
Sønder Boulevard ved Dybbølsgade. Foto (c) Wonderful Copenhagen.

Sønder Boulevard

Sønder Boulevard skærer sig på langs gennem Vesterbro, parallelt med både Istedgade og Vesterbrogade. Her ligger både barer, pizzeriaer, værtshuse, cafeer og kiosker, for eksempel Kihoskh. Skråt over for Kihosh ligger Kost, som sælger økologiske måltidsposer (du selv skal tilberede). Ved siden af er der fodbold på storskærme og øl på High Q og lige rundt om hjørnet er der indisk takeaway.

Striben er populær

Allerede fra foråret, er det dog striben mellem Boulevardens to vejbaner, der er den største attraktion. Her indtager festfolket den grønne stribe med klirrende ølposer og engangsgrills sammen med børnefamilierne og veninderne, der er ude med tæpper, picnickurv og kølig hvidvin. Hundefolket – og dem er der mange af på Vesterbro – lufter de firbenede venner, teenagere spiller basket og fodbold i boldburene, som der er to af på Sønder Boulevard og gadens folk samler flasker i stor stil.

Yoga, swingdans og fællesspisning i kirken

Det, der indtil sommeren 2015 var Absalons Kirke, er i dag omdannet til folkehuset Absalon. Der er superbillig (50 kr. pr. person) fællesspisning hver aften klokken 18 og mange andre aktivteter i huset, for eksempel yoga, barselshygge, pigebordtennis, dans og meget andet. Absalon skal fungere som din forlængede dagligstue, og alle er velkomne. Absalon ligger på Sønder Boulevard, og det er ikke ualmindeligt at festen i weekender med dejligt vejr, rykker udenfor.  Dyrehaven, der om dagen er cafe med god mad på spisekortet, er ofte tætpakket på weekendaftner, hvor der er mere barstemning end caféstemning.

Curfew, Stenosgade, Vesterbro. Foto Wonderful Copenhagen.

Billedet ovenfor er ikke fra Dyrehaven, men se deres Instagrambilleder her.

Den rolige del af Boulevarden

Jo længere op mod Enghave du går, desto roligere bliver Sønder Boulevard. Græsset er grønnere på striben og ikke nær så slidt som nede omkring Kihoskh, Absalon og Dyrehaven. Hvis du krydser Enghavevej for enden af Boulevarden kommer du til den nu nedlagte Enghave S-togsstation. Her ligger også et fint område med boldbur, grønne områder og det brune værtshus Enghave Kro. Og hvis brune værtshuse ikke er noget for dig, kan den nærliggende benzintank levere sodavand, chips m.v.

De baltiske lande

Tilbage ad Sønder Boulevard ned mod Halmtorvet – lige inden den grønne metromur – ligger Dannebrogsgade. På hjørnet af Boulevarden og Dannebrogsgade finder du endnu et brunt værtshus: Café 42. Her er der gang i den, masser af røg, billard og billige øl. Stamgæsterne plejer at tage tålmodigt imod nye ansigter. Få skridt ned ad Dannebrogsgade ligger Letlandsgade, Litauens Plads og Estlandsgade. Dette lille baltiske hjørne på Vesterbro tiltrækker især om sommeren masser af mennesker.

Lommeparken på Litauens Plads

Litauens Plads er en såkaldt lommepark med græs, solide bænke, bordtennisbord og afslappet stemning. Her holder familier til med børn og hunde, unge mennesker drikker drinks inden byturen og kvarterets skævere eksistenser hygger med håndbajere. Ved siden af den gamle Gethsemane Kirke ligger Riga, en udendørs bar med kulørte lamper, drinks og et lille menukort. Riga har kun åbent om sommeren. Til gengæld skal der ikke mange solstråler til, før der er gang i den på Riga. Gethsemane Kirke er i dag stadig en kirke, men en lidt anderledes en, nemlig en ungdomskirke. Ud over prædikener tilbyder man også fællesspisning, koncerter, loppemarkeder m.v. Læs om Ukirke her.

Fra Litauens Plads er der ikke langt til hverken Istedgade eller Saxogade. Faktisk ligger Ny Carlsberg Glyptotek også på Vesterbro. Dog ikke Sønder Boulevard. Men vi har skrevet om museets ægyptiske samling her.

NB. Bemærk at indlægget er udgivet i 2016. Ting kan have ændret sig siden. men Sønder Boulevard er stadig smart!

2 thoughts on “Sønder Boulevard, København V

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.