Syv romantiske slotte i Irland

Slotte i Irland. Irland er en romantisk destination, hvor man absolut kan pleje tosomhed eller andet. Her er rammerne ideelle til en romantisk weekend i helt lavt gear med spaophold, gode stunder foran en knitrende pejs eller middag med mad i verdensklasse. Men der er også gode muligheder for at nyde øens naturskønne landskaber, dyrke sport eller gå på opdagelse i irsk historie. Her får du inspiration til syv romantiske slotte i Irland.

Femstjernet slotshotel med udsigt til sø

Slotte i Irland
Nord for Galway i det vestlige Irland ligger det femstjernede slotshotel Ashford Castle med naturskøn udsigt over søen Lough Corrib. Her kan man bl.a. booke en suite opkaldt efter den amerikanske præsident Reagan, som engang besøgte slottet. Man kan også bo i slottets bådhus, som ligger helt afskåret fra resten af grundens bebyggelse. Her kan man i private rammer fx gå tur i husets egen have eller spise middag på badebroen. Værelser koster fra ca. 3.250 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Bo som i det 16. århundrede

Dromoland Castle nord for Limerick i det vestlige Irland har budt gæster velkommen siden det 16. århundrede, og selvom slottet har gennemgået en række moderniseringer og renovationer siden, føles et ophold på slottet stadig som en rejse tilbage til den tid. Foruden en luksuriøs spa, åbne pejsestuer og en eksklusiv restaurant, har slottet også en stor golfbane og et fitnesscenter. Dromoland er et de slotte i Irland, som har budt gæster velkomne i længst tid. Prisen for en overnatning starter fra ca. 4.000 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Naturoplevelser og afternoon tea i County Kerry

Der er nok af slotte i Irland. Og vil man rejse langs den ikoniske rute Ring of Kerry i det sydlige Irland, kan man med fordel overnatte på Ballyseede Castle. Slottet ligger nemlig godt placeret som udgangspunkt for at udforske det omkringliggende område, som byder på en række fascinerende naturoplevelser, bl.a. Torc-vandfaldet, bjergpasset Conor Pass og stalagmitgrotten Grag Cave. Efter en dags eventyr i området kan man nyde en traditionel afternoon tea i slottets orangeri; her får man serveret små sandwiches med bl.a. honning-trøffel creme eller røget cheddar, bagværk som syltet brombærtærte eller frugtscones med lemoncurd – og selvfølgelig udsøgt te i verdensklasse. Afternoon tea koster ca. 215 kr. per person og værelser koster fra ca. 1.065 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Gode muligheder for aktiv ferie på luksusslot ved Galway

Slotte i Irland
Tæt på Galway ligger luksusslottet Ballynahinch Castle Hotel, som er en del af kæden Relais & Chateaux. Kæden Relais & Chateaux er en sammenslutning af selvstændige luksushoteller og restauranter, og besøgende på Ballynahinch Castle Hotel kan da også se frem til særlig høj kvalitet og service. Hotellets værelser er indrettet i moderne, men stadig klassisk slotsstil, og restauranten er tidligere kåret som den bedste hotelrestaurant i Irland af mediet Food & Wine Magazine. På slottets område finder man en række gode muligheder for at være aktiv. Tag fx på fisketur og fang laks i floden Owenmore River, cykl gennem de tilstødende skove eller tag et spil tennis på hotellets egne baner. Værelser koster fra ca. 1.650 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Europas mest romantiske hotel

Slotte i Irland
I det landlige County Monaghan i den nordlige del af Irland finder man slotsejendommen Castle Leslie Estate. Slottet har intet mindre end 400 hektar land tilknyttet, som foruden store skovområder også indeholder en række søer. Castle Leslie Estate er et af de sidste slotte i Irland, der stadig ejes og drives af den stiftende familie, og hoteldelen af slottet omtales ofte som Europas mest romantiske hotel. Selvom slottet er mindre storslået end fx Ashford Castle eller Dromoland Castle, vinder det mange besøgendes hjerter på grund af sin afslappede, hjemlige atmosfære. Her koster et værelse fra ca. 1.350 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Roligt slotshotel med kun 10 værelser

Slotte i Irland
Beleek Castle ligger i County Mayo i den nordvestlige del af Irland og er en af de ældste bevarede slotte i landet. Slottet blev bygget i det 13. århundrede og strækker sig over 80 hektar land, som bl.a. indeholder en række smukke haver og grønne landskaber. Besøgende kan gå på opdagelse i den oprindelige arkitektur, vandre i naturen og nyde de mange faciliteter, der tilbydes på stedet. Men man skal være ude i god tid: hotellet har nemlig kun ti værelser, hvilket skaber en særlig rolig og intim stemning. Værelser koster fra ca. 1.450 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Historisk slotsresort midt i Corks skove

Midt i Corks skove finder man det femstjernede slotsresort Castlemartyr Resort. Castlemartyr er gennemsyret af irsk historie. Foruden den store herregård fra det 17. århundrede består stedet nemlig også af ruinerne af et 800 år gammelt slot bygget af tempelriddere under ledelse af Richard Earl de Clare, også kendt som Strongbow. Andre historiske elementer omfatter det særlige tempelridderkors, som udgør midten af stedets golfklubs våbenskjold. Besøger man slottet, må man ikke gå glip af en whiskeysmagning eller en tur til et af lokalområdets ølbryggerier. Værelser koster fra ca. 1.700 kr. Læs mere her. Foto: PR.

Læs mere om Irland her, hvor vi har skrevet om Game of Thrones Studio Tour. Eller her, hvor vi har skrevet om vandreture i Irland. Og her kan du læse mere om slotsovernatninger.

Denne rejseinspiration er fra Tourism Ireland via Related.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.