5 strande du kan glæde dig til at besøge på Mallorca

Skønne strande på Mallorca. Naturskønne Mallorca har mere end 300 forskellige strande fordelt rundt omkring på øen. Her er fem strande, som man kan glæde sig til en del af sit næste besøg på middelhavsøen. For vi krydser selvfølgelig fingre for, at det snart bliver muligt at rejse igen. Og Mallorca kunne godt være et af de steder, der bliver åbnet som noget af det første. Det håber vi i hvert fald.

Mallorcas varme klima, varierede natur og 500 kilometer kyststrækning gør øen populær til bl.a. strandferie. Øen har ikke mindre end 300 forskellige strande, der hver især har forskellige omgivelser og kendetegn. Uanset om man søger hvide sandstrande med roligt vand, naturlige strande i øde bugter eller strande til vandsport, finder man det her.

Her er fem skønne strande på Mallorca, som man kan gøre til en del af rejseplanerne på sin næste rejse til øen:

Es Trenc – urørt naturstrand med hvidt sand

Den to kilometer lange Es Trenc er med sit fine hvide sand og krystalklare vand i turkis- og azurblå farver flere gange omtalt som en af Europas bedste strande. Stranden er omgivet af klitter, buske og træer og ligger i det 1.492 hektar store naturreservat Salobrar de Campos. Her er også et rigt dyreliv med bl.a. 171 forskellige fuglearter.

Playa de Muro – Mallorcas længste strand

Playa de Muro er Mallorcas længste strand og ligger i Alcudia-bugten omkring fem kilometer fra havnen Puerto de Alcudia. Stranden er seks kilometer lang og har blødt sand og lavt vand. Stranden er opdelt i fire forskellige dele, hvoraf de første tre har Blå Flag; en anmærkning, som viser, at stranden har høj renlighed, god vandkvalitet og høj sikkerhed.

Den første del af stranden hedder Playa de Muro. Her ligger der mange forskellige hoteller, ligesom der er et stort udvalg af butikker og spisesteder. Den efterfølgende del af stranden er noget roligere end Playa de Muro, men har samme faciliteter. Den tredje del af stranden, Sa Comu, er halvanden kilometer lang og er en del af naturreservatet S’Albufera. Her er meget roligere, og stranden er omgivet af klitter, fyrretræer og enebærbuske. Den fjerde og sidste del af stranden hedder Es Cappellans og ligger ved ferieområdet Can Picafort.

Cala Bóquer – naturskøn strand, som kun kan besøges til fods

Den urørte strand Cala Bóquer ligger smukt omgivet af klipper og planter omkring 2,7 kilometer fra Port de Pollença på det nordlige Mallorca. Stranden er kun tilgængelig til fods, men gåturen gennem den smukke middelhavsnatur er det hele værd. Stranden ligger desuden tæt på Cap Formentor, som er Mallorcas nordligste punkt, og den lille by Cala Tuent, der har en nærliggende strand af samme navn.

Cala Boquer-stranden på Mallorca. Foto: PR.

Sa Calobra – Mallorcas smukkeste strand

Sa Calobra anses af mange for at være Mallorcas smukkeste strand. For enden af en 12 kilometer lang og snirklet vej finder man Sa Calobra, og efter yderligere 200 meters gang igennem en underjordisk tunnel kommer man til den fine bugt Torrent de Pareis. Her har vandets kræfter skabt en stejl dal med imponerende lodrette klippevægge, der er mere end 200 meter høje.

Sa Calobra, som man kommer til gennem en underjordisk tunnel. Foto: PR.

Cala Pi – de lokales favorit

Cala Pi ligger omkring 17 kilometer fra Llucmajor på det sydlige Mallorca, og stranden er opkaldt efter de omkransende fyrretræer. En ret stejl trappe fører ned til den 45 meter lange og 140 meter brede strand. Stranden er børnevenlig med fint hvidt sand og lavt vand. Her er også gode muligheder for snorkling og dykning. Ved siden af Cala Pi ligger en lille strandbar, der sælger et bredt udvalg af forfriskninger.

Den lille Cala Pi-strand. Foto: Ayuntamiento Llucmajor.

App til coronasikre strandoplevelser

App’en “Playas Seguras” (sikre strande) er skabt for at indbyggere og besøgende på Mallorca nemt kan få information om tilgængeligheden på strandene i Palma og få overblik over sikkerhedsforanstaltninger, kapacitet, badeflag og vandkvalitet. Hent den inden du udforsker de skønne strande på Mallorca.

Mere Mallorca-info her. Og er du mere til en aktiv ferie end til at dase på stranden, så læs mere her om cykling på Mallorca.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.