Vi bor med udsigt til skiløb i Sverige

Skiløb i Sverige. Drømmen om at bo på pisten og kunne løbe på ski fra den tidligste morgen, til liftsystemet lukker, behøver ikke at forblive ved drømmen. Flere svenske skisportssteder melder, at efterspørgslen på netop dét aldrig har været højere. Samtidig er udvalget af indkvarteringsformen, ski-in ski-out, også blevet betydeligt større.

Flere svenske skisportssteder mærker den stigende efterspørgsel efter indkvartering tæt på pisteområdet. Det kan være bøvlet at traske langt med ski på skuldre og stave i hånden, specielt når de yngste er med.
Men det er såmænd også komfortabelt for de voksne at have skiterrænnet direkte udenfor døren. Og så er det en stor æstetisk oplevelse at se natur og nedfarter direkte udenfor vinduerne både ved solopgang og -nedgang. Og nyde udsigten, når de hvide pister omgivet af graner, oplyses om aftenen, hvor mange står på aftenski.

Skiløb i Sverige er in i Danmark

”Mange svenske skidestinationer oplever en øget efterspørgsel fra deres danske gæster efter ski-in, ski-out. Heldigvis bliver der hele tiden udbygget og forbedret på den front, så udbuddet følger med det store behov”, siger Anna Kron Boysen, PR Manager hos Visit Sweden.

32 % af alle danskere i en nyligt gennemført YouGov-undersøgelse forbinder svenske skisportssteder med ski-in, ski-out. Det vidner netop om, at danskerne er klar over, at de store svenske skidestinationer er bygget op med hytter og lejligheder lige ved pistene.

”Det er en stor fordel at bo lige ved pisten, ingen unødig transporttid og intet bøvl med at pakke udstyr i og ud af bilen. De svenske skisportssteder er netop indrettet efter tankegangen, at man skal kunne komme fra hytter og lejligheder på ski. Det er dog stadig en god idé at booke tidligt på sæsonen for at sikre sig den bedste ski-in, ski-out”, siger Anna Kron Boysen.

Her følger en skiløb i Sverige guide over nogle af de bedste ski-in, ski-out steder i landet:

Branäs: Lejligheder med udsigt til skiløb

Ski in, ski out i Branäs hedder Aspenterrassen. Det er totalt nybygget og ligger på toppen af Branäsberget med Björnbacken på den ene side og Nordsjöbacken på den anden. Der er kun 20 meter til pisten, og lejlighederne ligger midt i skiterrænnet. Der er tale om lejligheder med udsigt. Herudover er indkvarteringen komfortabel og veludstyret, så man hverken går ned på afslapning eller madlavning. Der er balkon eller terrasse, så terrænet kan beskues. Efter en lang dag på pistene kan det være en nydelse at lade kroppen opvarme i saunaen eller blot hvile fødder og ben foran brændeovnen. Det kan man her.

Se mere her.

Orsa Grönklitt: Man bor på toppen af det hele!

I Toppbyn i Orsa Grönklitt fås lidt af det hele. Og alt det gode, skiløbere vil have. Der er fra Toppbyn (= byen på toppen) udsigt over den smukke Orsasjön og Siljansbygden. Der også udsigt over skisportsterrænet med god nærhed til hele skisportsanlægget med piste og lifte, som man bare kan glide til. Herudover er der gåafstand til Orsa Grönklitt centrum og Orsa Rovdjurspark. Her findes nogle af den nordlige halvkugles største rovdyr som den brune bjørn, ulven, lossen, hornuglen og jærven. De bor side om side med Sveriges eneste isbjørne. Med andre ord: Udsigt til skiløb – udsigt til rovdyr.

Se mere her.

Kläppen i Sälen: Hytter på pisten

Skiområdet ’Mitt i Pisten’ hører til blandt den allermest populære indkvartering i populære Kläppen. Her kan man virkelig tale om ski-in, ski-out, da lækre hytter ligger midt på pisten. Er man hurtigt ude, findes der bl.a. såkaldte dobbelthuse med plads til op mod 10 personer, altså to familier eller en stor flok venner. Dobbelthusene har hems, hvor børnene eventuelt kan sove sammen og lege, at de er flyttet hjemmefra. Alle huse har hyggelige pejse og er udstyret med sauna. Dobbelthusene ligger i et naturskønt og fredeligt område, og uden for døren venter liften, der ’løfter’ folk helt op på bjerget.

Se mere her.

Hundfjället i Sälen: Udsigt til skiløb og udsigt til at få leveret skiudstyret til boligen

Indkvarteringen Trolldalen, som ligger ved den velkendte Trollskogen, ligger meget tæt på lift og løjper, faktisk kun 50 – 100 meter. Der er her tale om yderst lyse og pæne lejligheder op mod skiområdet Trollbäcken. Lejlighederne er indrettet moderne med udstyr, så egen madlavning kan foretages de aftener, hvor man bare vil være hjemme og hygge efter endt skiløb. Der er ikke bare gåafstand til lift men også til gode restauranter i Hundfjället. En ekstra service er, at det forudbestilte skiudstyr kan leveres på dagen for ankomsten uden ekstra omkostninger, hvis man bestiller det mindst tre dage inden første skidag.

Se mere her.

 

1 Kommentar on “Vi bor med udsigt til skiløb i Sverige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.