Flere ønsker at droppe rejseforsikringen – forsikringsselskab opfordrer til at genoverveje

Skal man droppe rejseforsikring? Corona og Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledninger har fået flere forsikringskunder til at opsige eller overveje at opsige deres rejseforsikring, når verden alligevel er lukket land. If Skadeforsikring maner til besindighed i en pressemeddelelse fra den 30. december 2020.

Mange benytter årsskiftet til at tjekke budget og privatøkonomi for unødige abonnementer eller udgifter og starte på en frisk. Hos en del forsikringskunder springer Rejseforsikringen i øjnene som en oplagt post at sætte i bero, nu hvor verdenskortet er ’orange’ og udrejse frarådes.

Hos forsikringsselskabet If har rådgiverne dagligt samtaler med kunder om behovet for en rejseforsikring i den aktuelle situation. Skal man droppe rejseforsikring? For en del ender drøftelserne dog med, at de vælger at beholde både rejse- og afbestillingsforsikring.

”Nogle har købt vinterferie, mens verdenskortet var gult eller tidligere da det var grønt. De har jo afbestillingsdækning, der dækker, hvis de ikke må rejse. Det kan både være skiferien til Norge, der blev købt mens Norge stadig var gul, eller de store familieferier, som er booket før corona ramte. De kunder skal selvsagt ikke ændre på deres rejseforsikring”. Det siger kommunikationschef hos If Skadeforsikring, Birgitte Ringbæk.

Frygter at glemme forsikringen

Der er også kunder, der vælger at beholde deres rejseforsikring, fordi de ikke vil være afhængige af at huske på at købe en ny, når det bliver muligt at rejse.

”Mange danskere står på spring til mini-ferier og skiferier. Vi fornemmer, at det nok bliver sådan, at folk køber rejser, når et land bliver gult, og så håber man på, at det stadig er gult, når man skal af sted. Alternativt er forsikringen backup”, siger Birgitte Ringbæk.

Skal man droppe rejseforsikring?
Corona og Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledninger har fået flere forsikringskunder til at opsige eller overveje at opsige deres rejseforsikring, når verden alligevel er lukket land. Forsikringsselskab anbefaler at genoverveje beslutningen. Foto: If.

If valgte i foråret at lukke helt ned for salget for årsrejseforsikringer med både Verden- og Europadækning. Der er efterfølgende åbnet for årsrejseforsikring med Europadækning, men salget er bremset markant.

”Vi sælger, hvis kunden efterspørger det. Dog kun til Europa, fordi sandsynligheden for anvendelsen er størst her”, siger Birgitte Ringbæk.

Brexit kræver rejseforsikring

Er det rejser til London og Storbritannien, man længes efter, når rejsevejledningerne ændres fra orange til gul eller grøn, så er der ekstra grund til at holde fast i rejseforsikringen.

Det blå EU-sygesikringsbevis vil ikke længere dække efter 1. januar 2021, hvis man bliver syg på en rejse til Storbritannien. Rejsende skal derfor have en privat rejseforsikring for at kunne rette krav om refusion af eventuelle udgifter for sygepleje, som man er blevet pålagt at betale. Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport vil efter 1. januar 2021 være for egen regning, hvis man ikke har en rejseforsikring.

Læs mere om If-forsikring her.

Har du lyst at læse om rejser til Storbritannien? Så læs mere her, hvor vi for eksempel skriver om roadtrips i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.