Sjov for hele familien i solrige Sharjah

Sharjah i Emiraterne er et godt bud til danskere, der længes efter solskinsvejr, hvide sandstrande, nye kulturelle oplevelser og underholdning for hele familien. Sharjah er det tredjestørste af De Forenede Arabiske Emirater. Det skriver Related i en meddelelse d. 10. januar 2019. Her finder man alt fra historiske souks, offroad-eventyr og fascinerende museer til luksuriøse hoteller og resorts, fantastiske madoplevelser og moderne shoppingmalls.

Drømmer man om en solrig ferie med et væld af oplevelser for både små og store eventyrer, er Sharjah i Emiraterne et godt bud. Her finder man både adskillige historiske og kulturelle oplevelser, en venlig lokalbefolkning og solskin året rundt. Samtidig byder naturen på både øde ørkenlandskaber, majestætiske bjerge og smukke sandstrande.

Sharjah i Emiraterne
Der er masser af fine strande i Sharjah i Emiraterne. Foto (c) Sharjah Photography.
Sharjah i Emiraterne

Sharjah er et unikt miks af nyt og gammelt. Her er alt fra historiske souks, fascinerende museer og off-road eventyr til moderne malls, luksuriøse hoteller og resorts, fantastiske madoplevelser og underholdning for rejsende i alle aldre.

Familievenlige oplevelser

Sharjah har et stort udvalg af attraktioner for hele familien. Og så er der kun 6,5 timers flyvning og få timers tidsforskel fra Danmark. Dermed slipper man for at døje med jetlag. Udvalget af oplevelser tæller alt fra underholdningsshows og karnevaler til grønne parker, hæsblæsende ørkeneventyr og blå laguner.

Besøgende kan også nyde godt af Sharjahs børnevenlige hvide sandstrande, hvor de eventyrlystne desuden kan boltre sig. Her er muligheder både over og under vandet med vandsport, snorkling og dykning. Vil man bo ud til kysten, er der et stort udvalg af hoteller og resorts i mange forskellige stilarter med direkte adgang til stranden og havet.

Sharjah i Emiraterne
Khaled Lagoon i Sharjah i Emiraterne. Foto: PR.

Det nyeste familievenlige hit i Sharjah i Emiraterne er Al Montazah Amusement and Water Park. Det er en 126.000 kvadratmeter stor temapark med adrenalinfremkaldende rutsjebaner og forlystelser. Området har også flere grønne områder med børnevenlige forhindringsbaner i forskellige sværhedsgrader.

Baggrundsinformation

I 2017 bød hotellerne i Sharjah sammenlagt velkommen til 1.776.000 gæster. Det svarer til en stigning i antal overnatninger på 7 pct. sammenlignet med året før. Størstedelen af gæsterne – 26 pct. – var europæiske turister.

Indbyggerne i Sharjah udgør 19 pct. af det samlede indbyggertal i De Forenede Arabiske Emirater.

Sharjah ligger kun en halv times kørsel fra Dubai International Airport. Vi har skrevet flere indlæg om Dubai, for eksempel om området Madinat Jumeirah.

Sharjah i Emiraterne
Under Sharjah Light Festival bliver den store Al Noor Moské oplyst i masser af farver. Foto: PR.
Sharjahs historie

Sharjah, der på arabisk betyder “solopgang”, har en mere en 6.000 år lang historie. I gamle dage var Sharjah en af de rigeste byer i regionen. Byen var den vigtigste havn i den nederste del af Den Arabiske Bugt frem til første halvdel af det 19. århundrede. Foruden fiskeri og handel var perlefiskeri den primære industri i Sharjah frem til slutningen af 1940’erne. I 1932 fik Sharjah den første internationale lufthavn i området, og i 1971 blev Sharjah en del af De Forenede Arabiske Emirater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.