Roadtrip i Sydstaterne – den klassiske tur del 3

Sevierville i Tennessee. Næste stop på roadtrippet gennem Sydstaterne ligger ikke så lang en køretur væk fra forrige stop, Asheville i North Carolina. Til gengæld krydser man statsgrænsen mellem North Carolina og ind i Tennessee. Ruten går fra Asheville, som vi skrev om sidst, til byen Sevierville, der altså ligger i Tennessee. Se byens officielle turistside her.

Distancen fra Asheville til Sevierville tager cirka to timer og er på omkring 140 km. Sevierville er Dolly Partons hjemby, og uden for byen ligger bjergbyen Pigeon Forge og Dollywood-forlystelsesparken.

Det er selvfølgelig nogle af området absolutte topattraktioner, men vejen fra Asheville til Sevierville i Tennessee går også gennem Great Smoky Mountains National Park, og nationalparken er naturligvis også en topattraktion. Skal man både nyde naturen i nationalparken og have det sjovt i Dollywood og opleve andre ting også, må man afsætte et par dage til Sevierville.

Statuen af Dolly Parton står i Sevierville i Tennessee. Foto: Sevierville CVB.

Tips til børnefamilierne og shopperne

For byen, der ligger smukt ved bjergene, har selvfølgelig også andet at byde på end Dollywood! Hvad med for eksempel at tage i outlet? Ja, de findes over hele USA, men altså også i Sevierville. Hos Tanger Outlets kan du finde gode tilbud på mærkevarer i de mere end 100 forskellige butikker, og så er det i øvrigt en god idé forinden at tjekke, om man kan spare endnu mere ved at få fingre i et kuponhæfte. Amerikanerne elsker deres coupons, der giver rabatter på alverdens ting.

Det er ikke fordi, du ikke kan opleve kultur i Sevierville, men lad os på denne del af ruten se lidt mere på nogle af de attraktioner, der vil glæde børnefamilierne.  

Har du større børn med, vil de sikkert synes at Sevier Air Trampoline Park er sjov. Her er der med parkens egne ord high flying fun in the Smoky Mountains! Det er en enorm indendørs legeplads, først og fremmest med trampoliner. Der er også muligheder for de mindre børn.

Vi bliver ved det, der er sjovt for børnene, for Sevierville har også deres Soaky Mountain Waterpark. Et nyere vandland med rutsjebaner, lazy-river, der ikke er så lazy igen, men også har lidt bølgegang, legeområder og meget mere. Vandlandet er udendørs og er åbent fra maj til og med september.

Mere Tennessee? Du kan fx læse om Elvis Presley og Graceland her. Eller om Sun Studios her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.