Sommerferie til søs: Oplev Danmark fra søsiden på flerdages sommertogt med træskib

Sejlerferie i Danmark. Nu kan man bruge sommerferien på at udforske de danske øer og prøve kræfter med livet til søs ombord på tre historiske danske træskibe. Jysk Rejsebureau har nemlig skræddersyet en række sommertogter i hhv. det sydfynske øhav, de østjyske farvande og Kattegat.

Hver tur varer fire dage, og der kræves ikke sejler-erfaring for at deltage. Man er dog mere end velkommen til at give et nap med til de praktiske opgaver ombord. Togterne er seneste skud på stammen i Jysk Rejsebureaus voksende udbud af rejseoplevelser i Danmark. Sådan skriver rejsebureauet i en pressemeddelelse den 25. januar 2021.

Går man rundt med en søulk i maven – eller drømmer man blot om at snuse til livet ombord på et sejlskib – kan man nu holde sommerferie til søs og samtidig udforske nogle af Danmarks smukke øer og fjorde. Jysk Rejsebureau har nemlig netop lanceret en række sommertogter ombord på gamle danske træskibe.

Vi vil gerne tilbyde danskerne flere ferieoplevelser i eget land – både nu, mens vi venter på at verden åbner, og fremadrettet. I den forbindelse kom vi til at snakke om det fede ved livet til søs – og at Danmark har nogle fantastisk flotte øer og fjorde. Det har ført til, at vi har lejet tre forskellige gamle danske træskibe, som man kan komme på togt med til sommer, fortæller Niels Amstrup, direktør i Jysk Rejsebureau, der sammen med sit team har strikket forskellige ruter sammen.

Mulighed for at udforske de danske øer

Alle tre skibe sejler togter af fire dage og tre nætters varighed. Det ene sejler i det sydfynske øhav, det andet fra Aarhus mod Samsø, Endelave og Ebeltoft og det tredje gennem Vejle Fjord til Æbelø og Samsø. Sejladsen i det sydfynske øhav er ombord på ARON, som nogen måske kender fra DR-programmet Sommertogtet. Hvert skib har fem forskellige afgange hen over sommeren. På turen lægger man til land undervejs, så man kan udforske de øer, man besøger. Desuden har vi to syv-dages togter hhv. fra Kolding til Skagen og tilbage igen fra Skagen til Kolding – for dem der vil have flere dage til søs på deres sejlerferie i Danmark.

Sejlerferie i Danmark
Koldingfjord. Foto: PR.

For både erfarne sejlere og nysgerrige landkrabber

Skibene har plads til hhv. 10, 12 og 20 gæster foruden besætningen. Turene er for både voksne og børnefamilier. Og for både erfarne sejlere og nysgerrige landkrabber. Det eneste, der kræves, er lysten til at afprøve livet på vandet.

Det er ikke en forudsætning, at man har erfaring med sejlads for at deltage på turen. Alle er mere end velkomne til at hjælpe med at sætte sejl, navigere, lave mad og de andre praktiske opgaver, der er ombord på sådan et skib. Men der er selvfølgelig også tid til at kaste en fiskesnøre ud, spille kort eller nyde et glas vin i solnedgangen, mens man sejler, påpeger direktøren.

Stor interesse for danske rejseoplevelser

Jysk Rejsebureau har de seneste mange år særligt været kendt for deres skræddersyede rejser til eksotiske og fjerne rejsemål. Men under coronapandemien har rejsearrangøren været nødsaget til at tænke i andre baner.

Sidste år besluttede vi at arrangere en række danske vandreture, der alle er blevet taget rigtig godt imod. Faktisk bedre end vi havde turdet håbe på. Derfor har vores udbud af vandreture udviklet sig fra kun at være endagsture til nu også at inkludere ture af flere dages varighed med overnatning undervejs. Og nu udvider vi paletten med danske sommertogter. Vi glæder os selvfølgelig til, at verden åbner igen, men selv efter pandemien vil vi fortsætte med også at udvikle danske rejseoplevelser, understreger Niels Amstrup.

Sejlerferie i Danmark med Jysk Rejsebureau
Morgenmad om bord. Foto: PR.

Praktisk information

Turene finder sted med hhv. skonnerten BRITA LETH (afgang fra Aarhus), skonnerten ARON (afgang fra Svendborg) og galeasen FREM (afgang fra Kolding). De tre træskibe er alle over 100 år gamle. Hvert togt har fem afgange hen over sommeren, fra maj til september.

Galeasen FREM sejler også til og fra Kolding og Skagen på to udvalgte datoer – før og efter den såkaldte Hellerup-uge.

En sejltur koster fra 5.595 kroner per person ved to personer.

Læs mere og se afgange og priser på de forskellige togter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.