Kunstoplevelser i Dubai

Se på kunst i Dubai. Dubai har de seneste år fået megen opmærksomhed fra kunst- og kulturinteresserede grundet byens store udbud af moderne gallerier, iøjefaldende arkitektur og eksperimenterende udstillinger. Her er syv kunstoplevelser, man kan lægge vejen forbi, næste gang man besøger den solrige ørkenmetropol.

Alserkal Avenue

Alserkal Avenue blev grundlagt i 2008 og er et berømt kulturområde, der ligger i det moderne industriområde Al Quoz. Området har både kunstgallerier, fitness- og yogastudier samt et stort udvalg af restauranter og caféer. Her finder man også kunstbiografen Cinema Akil, der viser film fra hele verden og desuden serverer en rigtig god chai. Alserkal Avenue huser samtidig nogle af Dubais mest kendte kunstgallerier. Det gælder blandt andet Leila Heller Gallery, der udstiller samtidskunstnere fra Mellemøsten, Custot Gallery, som især repræsenterer moderne og nutidige kunstnere fra Europa og USA, samt The Third Line, der fremviser moderne mellemøstlige kunstnere. Et supercool sted at se på kunst i Dubai.

Se på kunst i Dubai
Al Serkal har den rette urbane og let industrialiserede stemning, som gør området perfekt til smarte gallerier og fancy cafeer. Foto: PR.

Dubai Design District (d3)

Blot 15 minutter fra Dubais internationale lufthavn finder man det kreative kvarter Dubai Design District, også kendt som d3. Kvarteret er designet og bygget ved hjælp af Smart City-principper, der betyder, at det er baseret på digitale initiativer og intelligente løsninger. Her kan man bl.a. deltage på kreative workshops, besøge såkaldte designlaboratorier og kigge forbi d3’s åbne studier, hvor kunstnere holder til. Man kan også lægge vejen forbi kvarterets fristende butikker, autentiske restauranter og arabiske kaffebarer.

Se på kunst i Dubai
I kunstdistriktet d3, Dubai Design District, kan de besøgende tage del i kunsten. Foto: PR.

Jameel Arts Centre

Den kunstneriske institution Jameel Arts Centre, der ligger ved Jaddaf Waterfront, er specialiseret i udstillinger med samtidskunst. I centrets gallerier er der både solo- og gruppeudstillinger samt forskellige større forestillinger og installationer fra både nationale og internationale kunstnere. Uden for centeret finder man også regionens første udendørs kunst- og skulpturpark med underholdning for hele familien. Her er nemlig både borde til brætspil og skak, en stor legeplads og et amfiteater, hvor der lejlighedsvist vises film og teater.

Jameel Arts Centre i Dubai. Foto: PR.

Theatre of Digital Art

Theatre of Digital Art åbnede i efteråret 2020 og ligger tæt ved Souk Madinat Jumeirah. Stedet er det første kunstinitiativ i regionen, der kombinerer forskellige former for digital kunst, herunder multimedieudstillinger, moderne installationer og virtual reality-kunst. Her kan besøgende for eksempel opleve det ikoniske Edvard Munch-maleri “Skriget” eller Ivan Shishkin og Konstantin Savitskys værk “Morgen i en fyrreskov” gennem virtual reality-briller. Familiens yngste kan også boltre sig i børneområdet, hvor de blandt andet kan lave tegninger, som efterfølgende scannes ind og bliver til bevægelige figurer på storskærme.

Gate Village

Gate Village ligger i hjertet af Dubais finansielle distrikt, og er hjemsted for intet mindre end otte kunstgallerier. Her finder man blandt andet en imponerende samling af offentlige udstillinger og installationer. Det gælder fx kæmpe stålskulpturer af kunstneren Manolo Valdéz. To gange årligt afholder Gate Village eventen Art Nights @ Gate Village, som er et af højdepunkterne i Dubais kunst- og kulturkalender. Her forvandles gågaden i distriktet til en festplads med lækker mad, lancering af nye kunstnere, musikalske forestillinger og forskellige udstillinger.

Tashkeel Studio

I udkanten af Dubais kunstdistrikt finder man kunststudiet Tashkeel Studio, der fungerer som arbejdssted og galleri for både lokale og internationale kunstnere, som alle bor og arbejder i eller omkring Dubai. Her ønsker man særligt at fremhæve nye kunsttalenter. Derfor er stedets udstillinger præget af eksperimenterende og nyskabende kunst, som bruger forskellige visuelle virkemidler, lys og medier.

I Tashkeel Studio kan man se og købe moderne kunst. Foto: PR.

Infinity des Lumieres

Snart slår kunstgalleriet Infinity des Lumières dørene op, og med sin placering i det velbesøgte Dubai Mall kan besøgende kombinere shopping i centerets eksklusive butikker med verdensberømt kunst. I galleriet kan man opleve digital kunst af både nyere navne – som instruktør og filmskaber Thomas Vanz – samt verdenskendte malere som Van Gogh. Van Goghs værker er nemlig blevet animeret af forskellige kunstnere. Ved hjælp af lys, bevægelse og lyd har de givet nyt liv til de ikoniske malerier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.