Sådan laver du de perfekte majs

Sådan tilbereder man majs. Majs er en skøn sommerspise, og de kan tilberedes helt enkelt. Varme, søde og dryppende af smør. Det er en smuk og enkel sommerspise. Det synes Paula Deen, sydstatsbyen Savannahs berømte og berygtede madlavningsikon, også. Hun har være beskyldt for racisme og dårlige arbejdsforhold på sine restauranter, og hendes opskrifter får ofte på puklen for at være for kalorie- og sukkerholdige. Hverken den ene eller den anden beskylding er kommet ud af den blå luft, og Paula Deen deler vandene inden for madlavning.

Deen er også kogebogsforfatter, tv-stjerne og har optrådt på film. Hvis man som os interesserer sig for Sydstaterne og deres kultur, herunder madkultur, er Paula Deen dog ikke til at komme uden om. Og hendes forslag til, hvordan man tilbereder majs, er ikke spor dårlige. Så derfor lader vi de mindre heldige sider træde lidt i baggrunden.

Med udgangspunkt i Deens opskrifter, får du her fire forskellige forslag til, hvordan du tilbereder de perfekte majs her til sommerens måltider.

I gang med at koge majs. Foto: Jumpstory.

Kogte majs

Den klassiske måde at tilberede majs på er at koge dem. Det er helt almindeligt at koge majs i saltvand, men vidste du, at saltvandet faktisk kan gøre kernerne seje? Prøv i stedet at tilsætte lidt sukker til vandet. Så får du ekstra tryk på majsens naturlige sødme. Gem saltet til du skal servere majsen. Og nå ja, der er faktisk endnu et tip, hvis du vil have mere sødme til majsen. Nemlig at hælde en smule mælk i kogevandet. Så ganske kort: Sådan tilbereder man majs.

Selvom det er almindelig praksis at koge majs i saltvand, kan det faktisk gøre majsen sej! Prøv i stedet at tilføje en smule sukker til vandet for at få den naturlige sødme frem i majs. Du kan gemme saltet til, når det bliver tid til at servere det. En anden måde at få sødmen frem? Tilsæt mælk til vandet!

Grillede majs

Der er ifølge Paula Deen stor debat om, hvorvidt majs skal grilles med eller uden skal. Selvom begge dele er gode, er der nogle ekstra fordele ved at lave mad med skal på. Uden skallen bliver majskernerne hurtigt forkullede. Og altså inden kernerne er blevet møre og saftige. Det går naturligvis ikke. Beholder du skallen på, svarer det til, at majsen dampes, når du kommer den på grillen. Bare husk at lægge majsen i blød, så skallen ikke futter af. Vil du gerne have lidt smag af brændt – og det vil man jo egentlig gerne, når man griller – kan du pille nogle af de yderste lag af skallen af. På den måde får du stadig dampeffekten og ilden fra grillkullene kan danse lidt tættere på de søde kerner.

Sådan tilberede man majs protip! Paula Deens protip til grillede majs er, at trække skallerne tilbage, fjerne silkehåret og trække skallen tilbage igen. Så kan du nyde fordelene ved at grille majsen med skallen på uden at skulle pille de irriterende hår af varme majs bagefter.

Sådan tilbereder man majs
En stor portion Low Country Broil med blandt andet krabbeklør, rejer og muslinger. Kogte majs er en fast bestanddel i denne kendte Savannah-ret. Se Paula Deens opskrift her.

Tips til at lave cremet majs

At lave cremet majs kan være meget arbejdskrævende, men det er et kærlighedsarbejde, siger Paula Deen! Et must-have værktøj er en majsskærer. De kommer i træ, plastic, rustfrit stål mm. Man kan købe én hos Amazon.co.uk, de har mange forskellige modeller. Når du har fjernet alle kernerne (prøv ikke at få hele kerner, det lykkes som regel ikke), skal du køre din kniv ned ad kolben for at få den resterende saft med ned i en gryde. Tilsæt smør, salt og peber, og sørg derefter for ikke at overkoge det. Hvis majsen virker for tør efter tilberedning, kan du altid tilsætte en smule fløde til den.

Sådan tilbereder man majs i en Air Fryer

Airfryere bliver mere og mere almindeligt og at tilberede majs i airfryeren er simpelt! Du skal blot skrælle majsen, spraye den med madlavningsspray og tilsætte dine ønskede krydderier. Hvis du er til masser af smør eller måske ost, skal du pakke majsen med smør/ost og krydderier i stanniol iden tilberedning. Afhængigt af størrelsen på dine majskolber og din airfryer, kan det være mest praktisk at skære majskolberne over før de kommer i kurven. Husk ikke at overfylde kurven.

På Paula Deens opskriftsside her kan du finde fine majsopskrifter, blandt andet majs- og melonsalat, Low Country Broil, grillet majs med parmesan og meget mere.

Nysgerrig på byen Savannah, som ligger i Georgia? Uden for byen ligger en meget speciel kirkegård. den kan du læse om her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.