Royal Museum for Central Africa

Den 9. december genåbner Royal Museum for Central Africa efter fem års gennemgribende renovering og en udvidelse af udstillingsområdet – fra 6.000 til 11.000 kvadratmeter.

Ligger tæt på Bruxelles

Museet, der ligger en kort sporvogns-tur fra Bruxelles, blev oprindeligt bygget for at
fremvise Kong Leopold II’s ”Fristaten Congo” ved Verdensudstillingen i 1897 og huser i dag en af verdens største og mest omfattende samlinger af genstande fra Centralafrika.

Her kan man bl.a. opleve 10 millioner zoologiske prøver, 1 million film og billeder, 120.000 etnografiske objekter, 56.000 træobjekter, 20.000 geologiske kort og 8.900 musikinstrumenter.

Museet er ikke kun interessant for dem, der vil vide mere om det centrale Afrika. De mange genstande gør det sjovt og interessant i sig selv.

Royal Museum for Central Africa
Royal Museum for Central Africa tæt på Bruxelles. Foto: PR.
Royal Museum for Central Africa er moderniseret

Modsat det gamle museum fokuserer det nyrenoverede museum også på nutidens Afrika og stiller samtidig spørgsmål til koloniseringsaspektet ved det gamle museum.

Belgien har længe døjet med hele koloniseringsspørgsmålet, og med den nye tankegang på det renoverede museum, er man kommet et godt skridt på vejen.

Det er også rart, at man ikke bare prøver at viske denne del af historien ud, fordi den er blevet “pinlig” i vore dage.

Royal Museum for Central Africa ligger i rolige og grønne omgivelser uden for Bruxelles, og et besøg på museet er oplagt at kombinere med en picnic, gåtur eller
cykeltur i den smukke Tervuren Park eller skoven Zoniënwoud.

Læs mere om museet her.

Du kan læse meget mere om det, du kan opleve i Belgien lige her på Rejseartikler. Vi har blandt andet skrevet om ølfestivaler, om diamantmuseum og om kulturfestival.

Man kan rejse til Belgien hele året, også om efteråret og vinteren, som er perfekte årstider til at besøge nogle af de mange museer i landet. Der ligger andre spændende museer i Bruxelles.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.