BBQ, burgere og bananbudding

Roadtrip i Tennessee? Så læs med her, hvor vi skriver lidt om madkultur og steder, du kan smage både BBQ, burgere, bananbudding og meget andet.

Der er mange glæder ved at være på roadtrip i USA. En af dem er ubetinget at finde de gode spisesteder og få lige dén madoplevelse, man forbinder med USA.

Madkulturen i de amerikanske sydstater har altid været noget særligt og er også velkendt herhjemme. Stikordene er forskellige afhængigt af, hvor i Sydstaterne vi befinder os. Langt nede i Louisiana er man for eksempel stærkt inspirerede af det spanske og franske køkken, og her er nogle af stikordene cajun og kreolsk køkken.

Hvis vi går ned på det næste plan og ikke bare ser på det overordende køkken, men på retter, er nogle af Tennessees madstikord stegt kylling med cayennepeber, stegt fisk, hushpuppies og bananbudding. Plus yndlingsretten Meat and Three. En Meat and Three betyder populært sagt, at man vælger én kødret og tre sideretter, og tilsammen udgør de et måltid. Det øverste billede illustrerer flere eksempler på Meat and Three. Lægger du vejen forbi Clarksville, så kig ind hos Moss’ Southern Cooking for en omgang Meat and Three.

Mad på roadtrip i Tennessee

Du kan naturligvis få alverdens ting at spise, når du er på roadtrip i Tennessee. Det behøver ikke være fedtet, fedende og friturestegt. Madkulturen breder sig også over moderne spisesteder med vægt på lokale råvarer, gerne frisk fra gården. Tennessee er også fyldt med eksklusive spisesteder og restauranter, der serverer fusionskøkken og gastronomi i verdensklasse. Du finder den mere gastronomiske vinkel på madoplevelser i større byer som fx Memphis og Nashville. Der er meget at vælge imellem i begge byer, men prøv fx The Gray Canary i Memphis. Her er både kød og fisk på menuen samt stort vinkort.

Men lad os lige vende det mere traditionelle. Altså små diners eller mom-and-pop-spisesteder med klassisk BBQ, burgere og stegte æbler, som er yderligere et madstikord, der knytter sig til Tennessee. Det er på sådan nogle steder, du rigtig får smagt på det traditionelle Tennessees stolte køkkentraditioner. Køkkentraditioner, der ofte bunder i hemmelige familieopskrifter, der er gået i arv i generationer.

Friteret fisk med hushpuppies på Top O’ The River i Michie, Tennessee. Foto (c) Journal Communications.

Bananbudding

Der er ingen tvivl om, at det er bananbuddingen, der ligger øverst på Comfort Food-hitlisten i Tennessee. I byen Centreville har man endda sin egen bananbuddingfestival. Men du kan selvfølgelig få bananbudding i Tennessee året rundt, så ingen grund til panik, hvis roadtrippet ikke lige rammer festivalen. Har du fået lyst til at læse mere om madfestivaler, så tjek vores gamle artikel om madfestivaler i Sydstaterne her. Der er nemlig mange af dem! Hvis du kommer forbi Ooltewah på din tur, så tjek Countryside Café. Her kan du få al den bananbudding, du lyster.

Nu begyndte vi sådan lidt bagvendt med desserten først. Hvis vi kigger på nogle hovedretter, du helt sikkert ikke hverken kan eller vil undgå på roadtrip i Tennesse, så ligger friteret, hvid fisk godt i toppen. Gerne serveret med hushpuppies (friterede majsmelsboller) og andet godt. Du kan roligt bestille fisk hos The Catfish House i Springfield. Tjek menuen her.

Tre buddinger på rad og række. Kommer du forbi på roadtrip i Tennesse, så tjek National Banana Pudding Festival i Centerville, Tennessee.

Kød!

Tennessee har som så mange andre amerikanske stater en lang og stolt tradition for at grille. En ægte BBQ er under alle omstændigheder en ægte amerikaneroplevelse uanset hvor i landet, man prøver. I Tennessee er der også masser af steder, der serverer grillet kød i store mængder. Top Hog BBQ i den lille by Gallatin tre kvarters kørsel fra Nashville er sådan et sted. Restauranten ligger på 642 Blythe Avenue i Gallatin. Og hos Pig’n’Whistle i Millington, kan du få styret din trang til blandt andet pulled pork.

Hoskins Drugstore, som ligger i Clinton er både en gammeldags, amerikansk diner og et apotek! Her kan du få milkshakes og burgere, morgenmad og sandwiches i klassiske omgivelser. Du må ikke lade dig forvirre af hjemmesiden med info om kørestole, recepter og apotekets åbningstider. Se i stedet deres facebookside her. Hoskins Drugstore er værd at besøge på roadtrip i Tennessee bare for deres gammeldags indretning. Men burgerne er nu også gode.

Prince’s Hot Chicken i Nashville, Tennessee. Stegt kylling med cayennepeber er også en af Tennesseees hofretter. Men pas på. Den kan faktisk godt være rigtig stærk! Foto (c) State of Tennessee.

Velbekomme 🙂

2 Kommentarer on “BBQ, burgere og bananbudding

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.