Hvad skal vi lave i Monterey, Salinas og Seaside?

Skal du på roadtrip ad Highway 1 i Californien? Så skal du unde dig selv at svinge forbi byen Monterey. Den er kendt for sit fænomenale akvarium, for forfatteren John Steinbecks roman Cannery Row, som foregår i Monterey og for sin skønne beliggenhed ud mod Stillehavet. John Steinbeck blev født i byen Salinas, der er Monterey Countys hovedby. Hvis man er interesseret i amerikansk litteratur, er det værd at besøge Steinbecks hus i Salinas. Salinas var engang Californiens rigeste by, og selv under Depressionen i 1930’erne byggede man på livet løs i Salinas. Mange af husene er bygget i Art Deco eller Art Moderne-stil og står endnu. Husene er en attraktion, som man kan læse mere om her.

Er man på roadtrip ad Highway 1 bør man også besøge Seaside. Det er en mellemstor by, der ligger ud mod havet få km nord for Monterey. Her er der mange gode spisesteder og mulighed for at shoppe. Og så er her knapt så turistet, som man godt kan føle det i Monterey. Men både Monterey, Salinas og Seaside er skønne steder at besøge, alt afhængigt af, hvad man er ude efter. Historie, natur, litteratur, kultur, mad, drikke og shopping. Du finder det hele i de tre nordcaliforniske byer ved Stillehavet. Og i øvrigt, hvis du følger med i HBO’s serie Big Little Lies, så er dele af den optaget netop i dette område.

Vi har samlet lidt tips til, hvad du kan se, spise, drikke eller opleve i de tre byer. Altså udover det, vi allerede har nævnt!

Salinas

Der mangler ikke steder at slukke tørsten i Salinas. Hos The Beerded Bean er ejeren Eric Del Real i hvert fald klar. Han serverer gourmetkaffe og et altid skiftende ølkort. Sammen med sine forretningspartnere Michael Del Real og Ernest Rodriguez har The Beerded Bean skabt en stor følgerskare af folk, der elsker kaffe, øl og skæg. Kaffebønnerne bliver i øvrigt også solgt på lokale Farmers Markets. Læs mere om The Beerded Bean her.

Sip, sip, hurra! Prøv noget nyt i stedet for de kendte vinsteder i Carmel og Monterey. Salinas’ Joyce Wine Company har åbnet en nyt vinsmageri i byen på adressen 1341 Dayton Street. Her er man tættere på de marker, hvor druerne vokser end i de andre byer.

Seaside

Broadway Avenue i Downtown Seaside er blevet renoveret, og der er gjort plads til både gående og cyklister. Det er ikke nogen selvfølge i USA, så det er en stor ting. Det er meningen, at projektet skal revitalisere hele området i byen og skabe mere grobund for kultur og shopping.

Der er markeder mange steder i hele amtet Monterey County. Det nyeste af slagsen ligger i Seaside og hedder Seaside Certified Farmers Market. Her sætter lokale handlende og kunsthåndværkere boder op hver lørdag på Broadway Avenue. De besøgende kan blandt andet deltage i pop-up madlavning.

Counterpoint Coffee Shop and Recording Studio ligger også på Broadway Avenue i nr. 565. Her har ejeren Max Georis fundet den helt rette tone med sin kaffe-mixologi. Man kan for eksempel prøve en espresso tonic, og baristaerne arbejder hele tiden for at finde på nye smagsvarianter. Skulle man få lyst til at skrive en sangtekst ned på en serviet, er der også meget praktisk et pladestudie på samme sted. Sjovt sted at besøge på roadtrip ad Highway 1.

Monterey

Monterey var en turistmagnet længe før ovennævnte berømte roman af John Steinbeck, Cannery Row. Men romanen har selvfølgelig også hjulpet til med at bevare Montereys ry som et sted, man skal se, når man er på roadtrip ad Highway 1. Men det er også en gammel by, og blandt andet de historiske bygninger omkring Cooper Molera Adobe-ejedommen er blevet renoveret for flere millioner dollars.

Det betyder, at der er kommet mere liv i downtown Monterey, der er kommet flere steder, man kan spise udendørs, der er butikker, nye restauranter og det er også her, du finder The Barns at Cooper Molera, der åbnede sidste år. Her er det planen, at man vil holde festivaler, danseaftner og få besøg af gæstekokke.

Alta Bakery + Café er et af de steder, der er åbnet ved Cooper Molera. Her kan man få forskellige slags brød og kager, men det er de friske paninier og pizzaer, folk rejser langt for at smage. Chefkok Ben Spungin har i øvrigt en svaghed for chokolade, og han prøver at få chokolade med på en eller anden måde i alle sine opskrifter.

The Folktale Group står bag Pacific Bowls & Rolls, som åbner maj 2019. Det er et nyt koncept, hvor man serverer retter der er inspireret af lande, der ligger ud til Stillehavet, for eksempel Thailand, Australien og Indonesien. Cult Taco ligger ikke ret langt fra Pacific Bowls & Rolls, og her er det det mexikanske køkken, der dominerer.

Dust Bowl Brewing Company åbner i juni 2019 i den historiske bygning Depot Building på Figueroa Street. Her kommer man til at køre lidt af en Steinbeck-tema, så her kan man altså også dyrke sin eventuelle interesse i forfatteren. Der vil være øl, foodtruck og mulighed for at spille spil.

Andre artikler om roadtrip ad Highway 1

Du kan læse mere om roadtrip i Californien her, hvor vi giver vores bud på nogle af de ting, man bør se undervejs. Og her fortæller vi om generelle tips til roadtrip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.