Restaurant-tips til Porto, Portugal

Portugals næststørste by Porto er et oplagt valg til en getaway efterår eller forår. Byen er især kendt som portvinens hjemby og har samtidig en charmerende, historisk midtby, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Samtidig har Porto også et stort udvalg af spændende restauranter. Få tre tips her til gode spisesteder i byen.

Portos bedste sandwich
På Portos havn ligger Café Santiago, der er blevet verdensberømt for sin fortolkning af den traditionelle Porto-sandwich, Francesinha. En Francesinha består af brød, skinke, pølse, salami og steak, som
overhældes med smeltet ost og en varm sovs lavet af tomat og øl. Santiago laver byens bedste af slagsen, og der er derfor ofte lang kø foran cafeen.

Porto Portugal
Havnen i Porto og Porto by night. Foto (c) Município do Porto.

Kød og cocktails
Hører du til dem, der godt kan lide at spise kød, skal du blive på havnen. Her finder du nemlig også det nyere steakhouse Terminal 4450, der har specialiseret sig i små tapas-lignende retter og grill-klassikere. Priserne er yderst rimelige – fx koster 200 gram grillet oksemørbrad EUR 14. Restauranten byder på en stemningsfuld indretning og har desuden et stort udvalg af cocktails og vine, så stedet er også velbesøgt sidst på aftenen.

 

Porto Portugal
Gade i den gamle del af Porto. Foto (c) Porto and Northern Portugal Official Tourism Board.

Industriel New Yorker-stemning
På strækningen fra togstationen til den gamle børsbygning fra 1842 – der i øvrigt også er på UNESCOs verdensarvsliste – ligger restauranten Cantina 32. Her serveres alt fra tapas og salater til klassiske portugisiske hovedretter med et twist – som fx ragout af blæksprutte og rejer. Til den søde tand, kan vi anbefale stedets cheesecake, som er i en liga helt for sig selv. Restauranten er indrettet i ægte New Yorker-inspireret stil med industrielle lamper og stole samt udstoppede dyr og gamle malerier på væggene.

1 Kommentar on “Restaurant-tips til Porto, Portugal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.