Ny bog: En lun brise fra Syditalien

Rejsebog om Syditalien. Mens vi venter på igen at kunne rejse, kan man lune sig lidt ved Cecilie Marie Meyers nye bog, der udkommer i dag d. 3. december. Mange danskere har på et eller andet tidspunkt været i Italien. Milano, Venedig, Firenze og Rom er populære destinationer, mens den store del af støvlelandet, der ligger syd for Rom er langt mindre kendt og besøgt. I bogen “Mezzogiorno – Mennesker og mirakler under Syditaliens sol” beskriver forfatter og journalist Cecilie Marie Meyer kulturen og befolkningen på den sydligste del af halvøen.

Cecilie Marie Meyer har siden studieturen til Firenze i gymnasietiden haft et særligt forhold til Italien. Som de fleste andre stiftede hun først bekendtskab med det frodige og rige Norditalien. Men det var da hun besøgte en god ven, der boede syd for Rom, at hun opdagede et andet Italien, som hun var nødt til at vende tilbage til.

Og det gjorde hun. Studier og kæresten Marco betød, at hun som ung havde svigerfamilie i Salerno i ca. 4 år. Dem boede hun hos en god del af tiden. År, der bød på et møde med en kultur, der er væsentlig forskellig fra den, hun kendte fra sin opvækst i Allerød. Og nu er hun aktuel med en essaysamling, en rejsebog om Syditalien, der beskriver de kulturfænomener, hun mødte i det syditalienske. I øvrigt en egn, som hun stadig jævnligt besøger som journalist og rejsebogsforfatter.

Del af italiensk familie

Dengang var hun en del af en italiensk familie med alt, hvad det indebar af fælles ansvar for hinanden. I et land, hvor staten ikke har spændt et sikkerhedsnet ud under sine indbyggere, er familien nødt til at stå sammen i et helt andet omfang end i Danmark.
Cecilie Marie Meyer kommer godt omkring. Hun skriver om La Madonna. Den daglige spadseretur – la passeggiata – og siestaen, som får landsdelen til at gå i dvale midt på dagen. Hun graver også ned i de overtroiske fænomener. For eksempel om man får gigt i nakken af vådt hår, giver træk mavepine og hvorfor er det vigtigt at klø sig i skridtet? Alt sammen for at forstå det folk, der lever i Syditalien og har en helt anden historie med sig end den nordlige del af landet. Syditalien har været underlagt forskellige overmagter, der har sat deres præg på både arkitekturen, livets rytme og befolkningens mentalitet.

Forfatter til flere rejsebøger

Cecilie Marie Meyer er forfatter til flere rejsebøger til Italien. Denne udgivelse bygger mere på hendes eget møde med den syditalienske kultur i de år, hvor hun var en del af en rigtig syditaliensk familie. Og selv om hun ikke længere er sammen med Marco, så har hun stadig kontakt til ham og den tidligere svigerfamilie. De synes alle, at det er sjovt, at deres oplevelser sammen med Cecilie Marie Meyer nu udkommer i essaysamlingen, Mezzogiorno. Titlen betyder ”midt på dagen” og samtidig er et kælenavn for Syditalien. Ordet stammer fra den tid, skibe navigerede efter havets vinde. Den brise, der kom fra syd, bar navnet Mezzogiorno. Med sin nye bog sender Cecilie Marie Meyer en syditaliensk brise op til det kølige Danmark. Det er med et håb om at gøre flere danskere nysgerrige på folket og kulturen i Syditalien.

Rejsebog om Syditalien
Bogen udkommer i dag den 3. december 2020.

Om bogen

Mezzogiorno – Mennesker og mirakler under Syditaliens sol
Forfatter: Cecilie Marie Meyer
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740666144
Sidetal: 288
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 3. december 2020

Læs mere om forlaget Turbine her.

I øvrigt er det i overmorgen den 5. december 2020 at pisterne åbner i Val Gardena. Om der kommer nogen mennesker i denne tid er uvist. Men læs gerne mere om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.