Portugal fjerner indrejseformular og mundbind

Portugal indrejsekrav. Nu bliver det nemmere for sol-, mad- og naturhungrende danskere at besøge Portugal. For nu er det ikke længere nødvendigt at udfylde en indrejseformular, når man rejser til Portugals fastland, Azorerne og Madeira. Samtidig fjernes kravet om mundbind i offentlige rum på Portugals fastland – med enkelte undtagelser.

Siden den 23. april 2022 skal man ikke længere udfylde den såkaldte “Passenger Locator Form” ved indrejse i Portugal. Dette gælder både på fastlandet, Azorerne og Madeira. Sidstnævnte fjernede kravet om indrejseformular for flere måneder siden. 

Samtidig slipper man på fastlandet nu også for at skulle bære mundbind i det offentlige rum, hvilket hidtil har været et krav. Der er fortsat enkelte undtagelser, eksempelvis i offentlig transport samt på hospitaler, plejehjem og lignende. 
 
– Vi er rigtig glade for, at der bliver lempet på disse restriktioner. Vi forventer klart, at det vil øge interessen for at rejse til Portugal. Da Madeira for nogle måneder siden droppede den obligatoriske indrejseformular, så vi en mærkbar stigning i salget. Vi forventer, det samme nu vil ske for rejser til fastlandet, siger Stig Kaspersen, der er nordisk turistdirektør for Turismo de Portugal.

– Vi er stærkt på vej til tilbage til normale tilstande, og de nordiske lande er nogle af de markeder, hvor det går bedst. Faktisk er Norden samlet set, i de to første måneder af 2022, Portugals sjette største marked; kun overgået af England, Tyskland, Brasilien, Spanien og Holland. Vi er stadig 25-30 pct. fra rekordåret 2019, men prognoserne for sommeren er gode – på trods af stigende oliepriser og krigen i Ukraine, vurderer han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.