Portugal melder klar til turister

Portugal er klar. I denne uge har Portugal påbegyndt fase 2 i genåbningen af landet. Dermed er museer, monumenter, kunstgallerier, paladser og kirker nu igen åbne. Ligeledes har restauranter, caféer, konditorier og butikker på under 400 m2 atter slået dørene op. Landet er klar til at tage imod danske turister, så snart de danske grænser åbnes.

Ifølge en pressemeddelelse fra d. 22. maj 2020 fra Portugals Turistbureau kan man nu snart melde at Portugal er klar. Til at modtage turister, altså. Igangsættelsen af fase 2 den 18. maj skete efter en vellykket fase 1. Den blev iværksat den 4. maj og omfattede genåbning af boghandlere, lokale virksomheder, frisører, skønhedssaloner, biblioteker, golfbaner, taxier, biludlejning og dele af den offentlige transport.

Smittekurven i Portugal har fortsat været nedadgående, efter gennemførslen af fase 1 – hvorfor fase 2 kunne blive iværksat som planlagt.

Portugal er klar med stramme hygiejneregler

De stramme hygiejneregler opretholdes fortsat, herunder minimum to meters afstand mellem mennesker samt mulighed for hyppig håndvask/-afspritning for medarbejdere, besøgende og kunder. Maske er obligatorisk i offentlig transport samt i nogle butikker – og anbefales generelt under offentlig færden. Ligeledes skal overflader og lokaler rengøres hyppigt, ligesom der er begrænsninger på kapaciteten. På restauranter og lignende steder er der samtidig krav om hyppig ventilation – og alle dekorative elementer er fjernet fra bordene. Det anbefales desuden at reservere bord på forhånd og betale kontaktløst.

Portugal er klar
Hvem vil ikke gerne ligge på denne strand i Portugal? Foto: Visit Portugal og Paulo Barata.

Nyt initiativ skaber tryghed

For at gøre det trygt og sikkert for turister at besøge Portugal, har landets nationale turistorganisation, Turismo de Portugal, skabt mærkningen “Clean & Safe”. Stemplet er en certificering til de turistaktiviteter og -steder, der lever op til de nødvendige hygiejne- og rengøringskrav for at bekæmpe COVID-19 og andre eventuelle vira. I skrivende stund har over 5.000 virksomheder fået stemplet.

Valideringen er gratis og frivillig at tilegne sig – og gyldig i et år ad gangen. At få stemplet forudsætter implementering af en intern protokol, som – foruden de generelle krav fra sundhedsmyndighederne – sikrer de nødvendige hygiejne-forbehold for at undgå risiko for smittespredning.

Når virksomheder har fået stemplet, kan de fremvise det fysisk på deres faciliteter og på deres digitale platforme. Turismo de Portugal vil sammen med kompetente enheder føre tilfældige kontroller.

Næste fase i Portugals genåbning påbegyndes den 6. juni og markerer bl.a. åbning af badesæsonen. Med over 850 km kyststrækning er der dog allerede nu rig mulighed for at besøge strandene og samtidig overholde de gældende regler om afstand.

Praktisk info om rejser til Portugal

Danskere er velkomne til at rejse ind i Portugal allerede nu. Der er ikke krav om karantæne ved ankomst til landet. Dog skal en højst 72 timer gammel, negativ COVID-19-test fremvises ved ankomst til Azorerne. Det samme gælder fra den 1. juli på Madeira, hvor man frem til denne dato har obligatorisk 14 dages karantæne.

Læs mere om Portugal på Visit Portugals hjemmeside her. Og her kan du læse, hvad vi tidligere har skrevet om Portugal og restauranter.

1 Kommentar on “Portugal melder klar til turister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.