Smag de måske bedste pomfritter i Bruxelles

Pomfritter i Bruxelles. Det er ikke for meget at kalde pomfritter for en nationalspise i Belgien. Ofte serveret sammen med muslinger, moules frites. Moules frites er også populære i Frankrig, og du kan læse mere om retten her. Har du fået lyst til at lave dem selv, kan du tjekke Gastrofuns opskrift her.

Som sagt er pomfritter en nationalspise i Belgien. Faktisk spiser 60 pct. af de lokale i Flandern pomfritter på ugentlig basis. Derfor er pomfritter i Belgien også langt fra noget man blot bruger som tilbehør til sin mad eller køber på frost fra en pose.

Pomfritter i Bruxelles. Foto: PR.

Pomfritter er en ret i sig selv, og i Belgien gør man en dyd ud af at tilberede dem på traditionel manér. Det gælder både den benyttede udskæringsteknik og en særlig friturestegning. Ægte belgiske pomfritter steges nemlig altid to gange, så de bliver ekstra sprøde, men stadig forbliver bløde indeni.

Så er man småsulten (eller meget sulten) på besøg i Bruxelles, er der mange steder, man kan få gode pomfritter. Et af de bedste steder at få vaskeægte ”belgian fries” i Bruxelles, er ved pavillionen Maison Antoine i Bruxelles, hvor pomfritterne steges i en speciel type fedt, som gør at fritterne bliver ekstra smagfulde. Maison Antoines logo er endda et smilende kræmmerhus med pomfritter! Find adressen ved at klikke på linket ovenfor.

Der skal godt med dyppelse til pomfritter i Bruxelles. Foto: PR.

Skal du have en øl eller to til dine pomfritter, kan du læse mere om ølfestivaler her. Artiklen er nogle år gammel, men kan stadig bruges som pejlemærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.