Anderledes overnatning i Vestsverige

Overnatning i Vestsverige. Kom sovende til en unik oplevelse – anderledes overnatning er i vækst i Vestsverige. Det skriver Kron Kommunikation i en pressemeddelelse den 2. maj 2022.
Overnatningen skal gerne være noget mere end bare en seng at sove i, og selv om man overnatter i naturen, må sengen gerne være mere behagelig end et liggeunderlag. Unik overnatning og glamping ser ud til at være kommet for at blive. De seneste års natur- og outdoortrend skubber til udviklingen, hvor de, der vil ud i naturen, gerne vil bo både unikt og bekvemt. I Vestsverige er der mange nyheder med naturnære, kreative og sjove overnatningssteder.

Overnatningen kan være en rejseanledning i sig selv, og efterspørgslen på unik overnatning bliver imødekommet af turisterhvervet i Vestsverige, som præsenterer mange nyheder op til sæsonstart. Bæredygtighed er også en vigtig faktor for valget af overnatning, og flere af nyhederne er både unikke, naturnære, bæredygtige og end da helt off the grid.

”Vi har virkelig set en udvikling i de unikke overnatningssteder de seneste år. Både de luksuriøse og mere simple overnatninger udvikles med flere sjove og anderledes indslag. Og vi kan jo konstatere, at der er en efterspørgsel, som bliver ved med at vokse. Her i Vestsverige er der gode muligheder for at få en uforglemmelig overnatning. Det er hvad enten man er til at sove i et telt, i et træ, i en hytte på en tømmerflåde eller på et kunsthotel,” siger Fredrik Lindén, administrerende direktør for Turistrådet Västsverige.

I forårets mange lange weekender er der god mulighed for at tage en smuttur til Vestsverige og opleve årets måske smukkeste årstid, hvor naturen vågner.

Overnatning i Vestsverige
Sjov overnatning i Vestsverige. På sol-tømmerflåden er det ikke hastigheden men oplevelsen, der tæller. Foto: PR.

Nyheder i unikke overnatninger i Vestsverige

Hos Villa Bro kommer man helt tæt på naturen, når man overnatter i et trekantet telt, der er spændt op mellem tre kraftige træstammer. Overnatningen foregår en til to meter over jorden, hvor man kan få en svævende fornemmelse i det lille to-personerstelt. Man er omgivet af en rolig og frodig cederskov på den lille teltplads, som rummer totalt fem trætelte. Og man behøver ikke at give helt køb på bekvemligheder. Kun hundrede meter fra teltene ligger Villa Bros hovedbygning med restaurant, toiletter og brusere. Er man til en lidt mere luksuriøs naturoplevelse, er der nu også mulighed for at overnatte i et glampingtelt. Det er komplet med dobbeltseng, dyner, puder, sengetøj, håndklæder og speciel belysning. Opholdet kan kombineres med vandreture på Kuststigen, som passerer lige forbi. Og hvis man er heldig, kommer der hjorte og elge forbi lige uden for teltet.

Læs mere her

NYHED: Solen står for fremdriften på tømmerflåden

Nogle gange er den langsomme rejse den hurtigste vej til et eventyr. På sol-tømmerflåden er det ikke hastigheden men oplevelsen, der tæller. En enkel tømmerflåde med solceller på taget er både transportmiddel og bolig, når man sejler lydløst og helt emissionsfrit på Bullaresjön. Der er plads til fire til seks personer og drives af solceller, en elmotor og lithiumbatterier. Overnatningen sker på de faste bænke eller i et kuppeltelt på flåden. Flåden sejler cirka 4 km i timen og er nem at styre efter en grundig gennemgang inden afgang.

Læs mere

Sov med kunst – Skara Kunsthotel

En kunstelskers hede drøm må være at sove med mestrene. På Skara Kunsthotel kan den drøm gå i opfyldelse. Hotellet råder over Sverige største private samling af malerier af svenske kunstmestre som Anders Zorn, en af Sveriges største historiske kunstnere. Derudover har hotellet værker af kendte kunstnere som Carl Larsson, Jenny Nyström og Bruno Liljefors m.fl. I hotellets kombinerede spisesal og kunsthal hænger værker af de kendte malere side om side. Værelsernes indretninger er inspireret af de kendte kunstværkers farvetoner og er selvfølgelig udsmykket med kunst. Hotellets kunstfokus har fået ekstra vægt, da man den 1. januar i år skiftede navn til netop Skara Kunsthotel. Særligt kulturintresserede vil få en fest på hotellet, da det ligger tæt på kulturelle besøgsmål som Varnhems Klosterkirke, Kata Gård – Sveriges ældste kirke fra vikingetiden og Skaras store domkirke, og skal der lidt motion til, går vandringsruten Pilgrimsleden lige forbi.

Mere info her

Sov med kunst! Foto: PR.

NYHED: Helt afsondret i naturen – Swedish Country Living med nye eremithytter og kredsløbsløsing

Swedish Country Living i Dalsland med speciale i overnatningsoplevelser off the grid udvider i år med yderligere to eremithytter. Altså hytter, der ligger helt afsondret i naturen. Hytterne er lækkert indrettet med skandinavisk interiør, bygget med naturmaterialer fra området og helt uden rindende vand eller el.

I 2021 var Swedish Country Living vinderen af 360° Eat guide Experience, som Sveriges mest bæredygtige mad og rejsedestination i 2021, og nu går de end nu længere for at tilbyde en bæredygtig oplevelse. I maj står et kredsløbshus færdigt med sauna, udendørs vildmarksbad og udekøkken.

I kredsløbshuset har hver gæst sit eget badeværelse med bruser og tørtoilet. Vandet tages fra søen og spildevandet filtreres, inden det renses via planter i drivhuset og ud i andedammen. Affaldet komposteres og bruges, hvor næringsstofferne kommer til nytte. Ved at bruge regenerativt design og en biomimetisk løsning, som efterligner naturen, håber man at skabe et mere bæredygtigt vandsystem. Når man overnatter i en eremithytte, er det måske oplevelse nok i sig selv, men hvis ikke, er der vandreture og kano- og kajakmuligheder lige udenfor døren.

Læs mere om denne spændende for for overnatning i Vestsverige her

Hytter med 150 års historie ved Dalslands Kanal

I gamle dage var transport via vandvejen vigtig, og flere kanaler havde stor betydning for transporten blandt andet Dalslands kanal. Ved kanalen var der flere sluser, som blev passet af en slusevogter. De 150 år gamle slusevogterhuse er nu blevet til en autentisk og anderledes overnatningsmulighed. Hytterne ligger naturligvis smukt i naturen ved vandet, og enten motorbåd eller robåd er inkluderet i lejen. Et perfekt udgangspunkt for alle, der ønsker at opleve naturens fred og ro og ønsker et godt udgangspunkt for fisketure og skovudflugter.

De fleste af hytterne er nyistandsatte, men har bevaret deres oprindelige charme og spor fra alle generationer af slusevogtere, der har boet her.

Læs mere om hytterne

De smukke slusevogterhuse ved Dalslands Kanal. Foto: Jonas Ingeman.

Vi har skrevet om andre skæve overnatningsmuligheder i Sverige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.