Ni attraktioner i The OC, Californien

Oplevelser i Orange County. Hvis du skal på roadtrip til det sydlige Californien, kommer du måske ned til The OC, Orange County. Det ligger syd for Los Angeles, og har masser af både klassiske og nye attraktioner. Vi guider til ni forskellige typer oplevelser i Orange County, der er værd at rejse efter.

Anaheim, Irvine og Huntington Beach hører til de største byer i amtet. Der bor ca. 200.000 i hver by. Huntington Beach, Newport Beach,
Laguna Beach og Dana Point ligger alle ud til Stillehavet, og her er det tit – men ikke kun – oplevelser på strand og i vand, der er attraktionenrne.

Området byder også på andre naturoplevelser, som man for eksempel kan opleve på en cykeltur, der er shoppingmuligheder, mange spændende steder at spise, kunstermiljøer, kultur og underholdning. Underholdning finder man for eksempel i Buena Park, mens Costa Mesa blandt andet slår sig op på både kunst og mad.

Klassisk: Besøg det originale Disneyland

Du kan ikke besøge Orange County uden at møde Mickey Mouse i egen person! Den mest kendte og berømte forlystelsespark af dem alle åbnede i Anaheim i 1955. Det var Walt Disney selv, der åbende stedet, og i dag er Disneyland Resorts flere steder. Det er dog Disneyland i Anaheim, der er det originale “Happiest Place on Earth.”

Gamle dage: The Mission San Juan Capistrano

Spanierne anlagde over 20 spanske missioner i Californien, og Mission San Juan Capistrano er en af de ældste. Missionen blev grundlagt i 1776, og her kan både børn og voksne lære mere om den tidlige californiske historie. Missionen er velbevaret og omgivet af grønne haveanlæg. Man kan vælge selv at gå rundt eller få en guidet tur.

Flere oplevelser i Orange County: et shopping-ikon

South Coast Plaza i Costa Mesa er berømt, fordi det er et af de ældste shopping-malls i verden. Det har netop fejret 50-års-fødselsdag, og er efterhånden lidt af et Orange County-ikon. Det kan godt være, at når man har set ét shoppingcenter, så har man set dem alle. Men kig alligevel forbi South Coast Plaza, ikke mindst for at ose. Her er både luksusbrands som Dolce & Gabbana, Fendi, Gucci, Prada, Saint Laurent og Tiffany & Co. Men man kan også finde knapt så pebrede priser i forretninger som The Gap, H&M, Zara og Nordstrom.

Når sulten melder sig: Hippe spisesteder i The OC

Der er selvfølgelig også noget for alle rejsende foodies i Orange County. Alle byer har masser af spisesteder at vælge imellem. I alle prisklasser og i alle stilarter. Et af de nye steder er The Anaheim Packing House, som er indrettet i en gammel lagerbygning. Her er over 20 forskellige spisesteder samlet under ét tag. I kan også stoppe ved Buena Parks nyeste open-air mall, The Source OC. Her er der mange asiatiske spisesteder, cafeer, isbarer og meget mere. Langs den ikoniske PCH (Pacific Coast Highway) i Huntington Beach ligger Lot 579, der har alt fra spaghetti til fiskeretter.

Ud at køre: Cykeltur

En af de store oplevelser i Orange County er naturen. Og hvorfor ikke opleve den på en cykeltur. Der er cykelstier mange steder, og man kan for eksempel cykle en tur til stranden. Hos Pedigo Electric Bikes kan man leje elektriske cykler. Og firmaet tilbyder også guidede cykelture fra Irvine til Newport Beach.

Ærkeamerikansk: Molen i Huntington Beach

Huntington Beach er også kendt som Surf City USA. Her finder man en af de klassiske, lange moler som om noget er lig med sand, strand, vand og USA. Molen i Huntington Beach er en magnet, der tiltrækker mange forskellige. Man kan spise, fiske, cykle, gå eller bare nyde solen og havet på molen. Særligt populært, når solen går ned.

Kunst og kultur: Festival i Laguna Beach

Laguna Beach, der ligger ud til Stillehavet, har siden 1960’erne tiltrukket kunstnere fra hele området. Og kærlighed til kunst blomstrer stadig i Laguna Beach. Fra d. 7. juli til d. 31. august (2019) er der kunstfestival i byen med utallige udstillinger, teater og meget andet. Det store slagnummer er The Pageant of the Masters som er et tableaux vivants (“levende billeder”). Altså et slags teaterstykke med orkestermusik, lyssætning og så videre med skuespillere, der poserer som både klassiske og moderne kunstværker. Det foregår under åben himmel i et amfiteater, og billetter bliver hurtigt udsolgt. Der er også musikfestivaller, kunsthåndværker-markeder, dansefestival og meget andet i løbet af sommeren i Laguna Beach.

På tilskuerrækken: Baseball eller hockey-kamp

Orange County har både et baseballhold – Los Angeles Angels of Anaheim – og et ishockeyhold – Anaheim Ducks. Der bliver spillet kampe året rundt, og der er garanti for høj stemning, når yndlingsholdene kommer på banen. Det gør de på Angel Stadium (baseball) og i Honda Center (ishockey). Tjek på holdenes hjemmesider om der er kamp, når I kommer til det sydlige Californien. Det bliver næsten ikke mere amerikansk end at opleve en sportskamp komplet med masser af snacks.

Rutsjebane og det vilde vesten: Knott’s Berry Farm forlystelsespark

Knott’s Berry Farm er Californiens første forlystelsespark. Et besøg her hører absolut med til rækken af oplevelser i Orange County. Her er klassiske karruseller, en stor rutsjebane, Wild West-shows, Spøgelsesby og ikke mindst gode spisesteder. Knott’s Berry Farm er kendte for deres grillkylling. Det var nemlig dén og de bær, der også blev solgt, som lagde den meget beskedne grund til hele forlystelsesparken. Billedet øverst er fra Knott’s Berry Farm.

Andre oplevelser i Californien

Vi har skrevet en del artikler om forskellige oplevelser i Californien. Du kan for eksempel læse om den lille by Bodega Bay i det nordlige Californien her eller tjekke fem falske myter om bydelen West Hollywood her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.