Fem nye oplevelser i Irland

Oplevelser i Irland. Har du Irland på din bucket list, er her fem nye oplevelser på den eventyrlige ø, som du kan overveje at gøre til en del af rejseplanerne, når det igen bliver muligt at rejse.

Den ultimative tur for Game of Thrones-fans

Hos Linen Mill Studios i Banbridge i Nordirland kan Game of Thrones-fans komme helt tæt på den anmelderroste serie på en såkaldt studio tour. Her kan man opleve originale rekvisitter og våben fra serien. Og undervejs deles behind-the-scenes-viden og er flere interaktive oplevelser. Det centrale element i udstillingen er Great Hall i Winterfell, men der er også mulighed for at se komplet udsmykkede sets. Fra King’s Landing til The Wall. Udstillingen er udviklet under licens sammen med Warner Brothers Consumer Products og skabt af HBO Licencing and Retail®. Det vil være den eneste permanente, officielle GoT-oplevelse i verden med officiel licens. Irland er blandt de lande, hvor der er optaget flest GoT-scener.

En oplevelse for hesteelskere

Ægte hesteelskere må ikke snyde sig selv for et besøg hos Irish National Stud and Gardens. Her kan man komme helt tæt på den rige historie og arv inden for opdræt af irske væddeløbsheste. På udstillingen kan man lære om væddeløbshestens liv, fra fødslen til den går på pension. Ligesom man kan være med på en interaktiv auktion, lære om træning af hestene og hestens anatomi.

Oplevelser i Irland
Er du interessret i heste? Så må du ikke gå glip af en af de oplevelser i Irland, der handler om heste. For eksempel på Irish National Stud and Gardens. Foto: Tourism Ireland.

Vesteuropas største samling af megalitisk kunst

På UNESCO-området Brú na Bóinne finder man et af verdens vigtigste neolitiske områder – med Vesteuropas største samling af megalitisk kunst. Stedet er især kendt for passage-gravene Newgrange, Knowth og Dowth, der blev bygget for omkring fem årtusinder siden. Efter en omfattende opgradering af besøgscentret kan man nu opleve en ny udstilling om den arkæologiske og historiske arv på stedet. Den nye udstilling har bl.a. en kopi i fuld størrelse af kammeret i Newgrange, der er berømt for at lyse på en særlig måde, når solen står op under vintersolhverv. Man kan også opleve en model af et af de mindre kamre i Knowth i fuld størrelse.

Oplevelser i Irland
Passage-graven Newgrange. Foto: Tourism Ireland.

Pilgrimsvandring kombineret med kanotur

Vil man udforske den irske natur og være aktiv samtidig, kan man nu melde sig på en særlig pilgrimsvandring langs St Patrick’s Camino, hvor man kombinerer den 10 km lange vandretur med halvanden times kanosejlads. Turen tager i alt seks timer og inkluderer bl.a. et besøg i St Patrick’s første kirke, Saul, der er kendt som kristendommens vugge i Irland. Undervejs kommer man også forbi helgens grav ved Down Cathedral i Downpatrick og andre steder relateret til St Patricks liv. Udgangspunktet for turen er Saint Patrick Centre, hvor man kan opleve en prisvindende interaktiv udstilling om St Patrick.

Udendørs vue af Saint Patrick Visitor Centre, der er et moderne udstillingskompleks i Downpatrick. Foto: Tourism Ireland.

Et 2021-must visit ifølge Lonely Planet

Regionen Burren på Irlands vestkyst, langs den ikoniske rute Wild Atlantic Way, er af Lonely Planet udnævnt som et af de steder, man bør besøge i 2021. Burren er et af de største kalkstensområder i Europa og kendt for sit månelignende landskab og unikke planteliv. Nationalparken af samme navn, der er udnævnt som UNESCO Global Geopark, er også et foregangseksempel inden for bæredygtig turisme, takket være det lokale netværk Burren EcoTourism, der omfatter miljøvenlige oplevelser, aktiviteter og overnatningssteder. Vi har i øvrigt skrevet mere om dette og andre oplevelser i Irland her og her for eksempel.

Black Head, The Burren i County Clare, Irland. Foto: Tourism Ireland.

Læs meget mere om Irland her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.