Nyt nattog mellem Sild og Salzburg

Nyt nattog fra Sild til Salzburg. Den nye Alpen-Sylt-Nachtexpress har netop haft premiere og kører denne sæson frem til 7. september. Der er afgang to gange ugentligt. Det skriver Tysk Turist Information i en pressemeddelelse den 27. juli 2020.

I gamle dage var togtransport en både hyggelig, romantisk og eftertragtet ferieform. At kunne lade sig fragte igennem ukendte landskaber i gode, trygge togvogne og opleve nyt undervejs og naturligvis også på selve destinationen var stort. Nutildags – i hvert fald før COVID-19 – sværgede flertallet dog nok til flyrejser, når transporten til rejsemålet skulle bestemmes. Men toget kan være på vej tilbage. Både som et godt bud på en mere klimavenlig transportform og fordi, mange danskere har lært at sætte tempoet ned og nyde den mere langsommelige rejse.

Et lille jernbaneselskab med base i Hamborg ser dette som en ny mulighed. Den private jernbaneudbyder, RDC, har derfor netop lanceret et nyt nattog ved navn Alpen-Sylt-Nachtexpress med premiere her i juli. To gange om ugen kører nyt nattog fra Sild til Salzburg og retur.

Ruten går via Husum, Hamburg, Frankfurt og München og den smukke sø, Prien am Chiemsee. Det er valgt at forbinde flere større byer med ferieregioner i den sydlige og nordlige del af Tyskland.

Mundbind ikke nødvendig i egen kupé

Er man en familie eller en lille gruppe, kan man booke en hel kupé, hvor der er plads til seks personer. Med i prisen fås sengelinned og håndklæder. Da toget afgår om aftenen og er på slutdestinationen om morgenen får passagererne en hel dag efter ankomst. Man slipper derfor for at skulle betale for en hotelovernatning. Man undgår også køer og togskift. Passagerer, som har deres egen kupé, behøver i følge RDC ikke benytte mundbind, når de opholder sig i deres egen kupé.

Allerede før COVID-19-krisen var der pres på tyske politikere for at udvide udbuddet af togtransport i Tyskland. I slutningen af 2019 foreslog flere ’grønne’ politikere et europæisk nattogsnetværk. Ikke af nostalgi, men som et attraktivt alternativ til europæisk lufttransport, som det blev formuleret dengang.

”At kunne lade sig fragte med tog om natten i lukkede kupeer og vide, at man blot sover sammen med dem, man i forvejen rejser med, er et godt match til den måde, mange ønsker at rejse på, ikke bare nu men også i fremtiden. Jeg er sikker på, at nattogsnetværket vil blive prioriteret fra flere sider i Tyskland de kommende år”, siger Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information.

For personer fra Jylland er påstigningsmulighederne på Sild eller Husum perfekte. For personer fra Sjælland er Hamborg formodentlig nemmere at nå.

Den smukke sø, Chiemsee

Man kan med fordel afholde et par dages ferie ved Chiemsee, der tilbyder mange aktiviteter og en smuk natur. Den spektakulære udsigt over den største sø i Bayern og den maleriske kulisse af bjergene er i sig selv et plus. Men herudover får man sport, kultur, øer og meget mere. Ønsker man at være aktiv, er der muligheder for vandsport som f.eks. robåd, vandcykel, sejlads, surfing, kitesurfing, vandski, SUP og lignende. Vil man hellere vandre, er der mange bjerge, som f.eks. Kampenwand, Wendelstein, Chiemgauer Alperne, Samerberg eller den bayerske Inn-dal.

Foretrækker man en mindre krævende opstigning, er der også bjergbaner. For cyklister er der mange cykelstier langs Chiemsee. Øen Herreninsel med slottet og den tilhørende slotspark er absolut et besøg værd, og det samme er øen Fraueninsel med en idyllisk atmosfære.

Man kan afslutte dagen i hyggelige omgivelser, blandt andet på biergärten og strandbarer rundt om Chiemsee. Af andre oplevelser kan nævnes de over 30 små søer og floder rundt om Chiemsee, termalbade, vandfald og kilder, naturreservater, udsigtstårne og naturobservationsstationer, enge, skove, moser, grotter, naturstier, geoparker, etc.

Fakta:

  • Torsdage og lørdage kører toget sydpå fra Sild, og fredage og søndage tilbage nordpå igen.
  • Billetter fås fra 399 euro (fra 2.974 kroner) hver vej for en kupé på op til 6 personer, så det kan i hvert fald betale sig med hele familien. En kupé i liggevogn inkluderer håndklæder og sengetøj.

Læs mere om muligheder for at rejse i Tyskland her. Vi har skrevet flere artikler om rejse i Tyskland, især Berlin. Læs for eksempel vores artikel om Karl Marx Allee i Berlin her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.