Portugals ambassade ærgrer sig over nye rejsevejledninger

Nye rejsevejledninger forbigår Portugal. Torsdag offentliggjorde Udenrigsministeriet nye rejsevejledninger, og Portugal er sammen med Sverige det eneste europæiske land, hvortil der endnu ikke er grønt lys for rejser. Det er man naturligvis ikke begejstret for på Portugals Ambassade og i landets nationale turismeorganisation, Turismo de Portugal.

Vi er desværre ikke overraskede, for det samme er sket med rejsevejledningerne i enkelte andre lande. I vores optik anvender man helt enkelt forkerte kriterier i sammenligningen mellem de enkelte lande.

Smittetrykket i Portugal er lavt, og antallet af dødsfald per indbygger er blandt de laveste i Europa.

Til gengæld tester man i Portugal langt mere end i næsten samtlige andre lande. På det seneste har man foretaget meget målrettet testning med det formål at minimere den potentielle smittespredning.

Af denne årsag er antallet af nye registrerede tilfælde per indbygger højere end i andre lande. Omvendt er det såkaldte mørketal næsten ikkeeksisterende i Portugal, i modsætning til mange andre lande, udtaler Stig Sommerfeldt Kaspersen, Turistchef for Portugal i Norden om at nye rejsevejledninger forbigår Portugal.

Registrerede dødfald pr. én million indbyggere

Turistchefen understreger, at Portugal har registreret 149 dødsfald per én million indbyggere. Og det mens adskillige andre lande i Sydeuropa ligger langt over 500. I Danmark er der til sammenligning registreret 104 dødsfald per én million indbyggere. 

Vi har fuld forståelse for, at de danske myndigheder ønsker at beskytte borgerne i Danmark. Vi mener, at myndighederne i Danmark generelt har gjort det rigtig godt.

Desværre er beslutningen om at udelukke Portugal fra grænseåbningen, efter vores opfattelse, baseret på fejlagtige kriterier.

Heldigvis er Portugals Ambassade i Danmark i god kontakt med embedsmænd i Udenrigsministeriet om sagen. Vi ved, at rejsevejledningerne, som blev publiceret i dag, vil blive finpudset i de kommende dage, Baseret på ovenstående håber vi på, at rejsevejledningen til Portugal dermed justeres, fortæller Stig Sommerfeldt Kaspersen.

Paradoksalt nok har netop Portugal fremstået som foregangsland under denne krise. Det er også netop Turismo de Portugal, som har udarbejdet de retningslinjer for at undgå smittespredning på bl.a. hoteller, som World Travel and Tourism Council senere har adopteret.

Læs mere om Portugal her. Vi skrev i øvrigt for kort tid siden, at Portugal meldte klar. Når nye rejsevejledninger forbigår Portugal, har det selvfølgelig ændret sig noget.

1 Kommentar on “Portugals ambassade ærgrer sig over nye rejsevejledninger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.