Nyt fra Dubai – spisesteder og oplevelser

Nye oplevelser i Dubai. I Dubai venter et enormt udvalg af oplevelser, aktiviteter og spisesteder. Og der kommer hele tiden flere til. Her er 5 nye oplevelser og spisesteder, som er åbnet for nyligt eller som åbner i løbet af 2021. Det er inkl. et nyt fremtidsmuseum og en ny ørkentur med arabisk aftenmenu.

Bådtur med overnatning på Dubai Creek

Nu kan man i Dubai også tjekke ind på et flydende hotel og komme på minicruise med overnatning på Dubai Creek. Hotelkæden Address Hotels + Resorts tilbyder nemlig som noget nyt mulighed for at leje en privat 85-fods båd, The Boat by Address. Således kan man opleve Dubai fra vandsiden. Herfra kan man se nogle af byens mest ikoniske kendetegn som Dubai Creek Harbour og Burj Khalifa fra en ny vinkel. Båden har tre værelser, et veludstyret køkken, en stor spisestue og en hyggelig opholdsstue. På bådens øverste dæk findes desuden et grillområde, hvor man kan nyde sin frokost eller aftensmad med udsigt til vandet og byen. Dette er blot en af mange nye oplevelser i Dubai.

Nye oplevelser i Dubai
Nyd et stille cruise på Dubai Creek på The Boat by Address. Foto: PR.

Futuristisk museumsoplevelse

Det arkitektoniske Museum of the Future inviterer snart gæster ind for at udforske fremtiden, når museet slår dørene op senere på året. Den 77 meter høje torusformede bygning er tegnet af et lokalt arkitektfirma og beklædt med stålpaneler med arabisk kalligrafi, som lyser op, når mørket falder på. Museets udstillinger vil blandt andet sætte fokus på udvikling af ressourcer i det ydre rum og fremtidens udfordringer inden for sundhed, transport og energi.

Fremtidsmuseet ligger ved den travle Sheikh Zayeed-motorvej. Den runde bygning med gyldent tag til højre for museet er en metrostation. Foto: PR.

Fusionsmad med smag af Japan, Brasilien og Peru

En af Londons mest berømte restauranter, SUSHISAMBA, slår i 2021 dørene op i Dubai. Fusionsrestauranten, som kombinerer smage fra det japanske, brasilianske og peruvianske køkken, får adresse i det nyåbnede hotel- og lejlighedskompleks The Palm Tower. The Palm Tower ligger på ø-formationen Palm Jumeirah. Og med en beliggenhed på 51. etage er restaurantens besøgende foruden god mad også sikret en fantastisk panoramaudsigt over havet og Dubai Marina.

Interiør fra Sushi Samba. Foto: PR.

Arabisk aften i ørkenen

Turarrangøren Arabian Adventures har for nyligt føjet en eksklusiv, privat madoplevelse i Dubai Desert Conservation Reserve til deres portefølje af autentiske oplevelser. Efter en times køretur fra Dubai centrum får man først serveret kanapéer og bobler. Det sker, mens solen går ned over de røde sandbanker. Herefter føres man til bords under stjernehimlen. Her vil en privat tjener og kok tilberede et udvalg af grillede arabiske kød- og skaldyrsretter. Før og efter middagen kan man også udforske omgivelserne. Eller bare beundre stjernehimlen gennem et teleskop eller nyde musikken fra en traditionel lut-spiller. Efter middagen serveres der traditionelle arabiske desserter. Transport til og fra gæstens hotel i Dubai er inkluderet i prisen.

Der er noget særligt ved at sidde i ørkenen om aftenen, både inden mørket falder på og efter, det er blevet mærk og stjernerne kommer frem. Foto: PR.

Verdens højeste pariserhjul

Snart åbner pariserhjulet Ain Dubai, som ligger på øen Bluewaters Island. Med sine 250 meter er det højeste af sin slags i verden. Herfra kan besøgende nyde den imponerende 360 graders udsigt over Dubais skyline. Og se blandt andet Dubai-ikoner som Burj Al Arab, Palm Jumeirah og Burj Khalifa. En tur rundt i hjulet tager 48 minutter, og hver af hjulets 48 kapsler har plads til 30 personer.

Mere om Dubai

Læs også vores andre indlæg med rejseinspiration til Dubai. Du kan for eksempel læse om billige street food-spisesteder her, om besøg i Dubai Mall her eller om kunstoplevelser i byen her.

Noget helt andet – men en destination, hvor sådan noget som skyskrabere og vild arkitektur var dagligdag for 100 år siden – er New York. Du kan læse vores artikel om klassiske skyskrabere i The Big Apple her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.