Udforsk Dublin og Irland i Marianne og Connells fodspor

Normal People Irland. Er du blandt de mange danskere, der de seneste uger har siddet klistret til skærmen, mens du har skiftevis trukket på smilebåndet, grædt, haft ondt i maven og nærmest holdt vejret af spænding over Marianne og Connells komplicerede kærlighedsforhold? Så må du ikke snyde dig selv for at notere disse “must visits” til næste gang, du besøger Irland. Uanset om du sætter kurs mod hovedstaden eller vestkysten.

Det omtalte unge par er nemlig hovedpersoner i DRTV’s nye hitserie Normale Mennesker, hvis handling primært udspiller sig i den irske hovedstad. Serien er baseret på bogen af samme navn af den unge irske forfatter Sally Rooney.

Normal People Irland
Billede fra serien Normal People, der foregår i Irland. Man ser Connell (Paul Mescal), og Marianne (Daisy Edgar Jones). (C) Element Pictures/Enda Bowe – Fotograf: Enda Bowe

Seriens tolv episoder er indspillet i 2019 omkring Sligo og den ikoniske kystrute Wild Atlantic Way på vestkysten – og i Dublin på østkysten. Særligt det historiske Trinity College i Dublin, hvor karaktererne Marianne og Connell studerer, spiller en stor rolle i serien.

Trinity College er desuden hjemsted for det verdensberømte middelaldermanuskript Book of Kells. Samtidig har adskillige irske forfattere studeret på Trinity, ligesom det er tilfældet for både seriens instruktør Lenny Abrahamson, bogens forfatter Sally Rooney og skuespilleren Paul Mescal, der spiller Connell.

Normal People Dublin
Trinity College i Dublin. Foto: PR.

På Trinity kan man prøve at stikke hovedet forbi biblioteket Berkeley Library, hvor Connell både studerer og har studiejob. Der er også forelæsningssalen Robert Emmet Theatre, hvor begge har undervisning. Eksamenen i afsnit fem er filmet i Trinity College Public Theater. Generelt er Dublin, der er udnævnt som såkaldt litteratur-by af UNESCO, enhver bogorms drøm. Mange verdensberømte forfattere har færdedes i byen. Det gælder for eksempel James Joyce.

Normal People Irland på vestkysten

I Sligo på Irlands vestkyst, der er præget af rå natur, er flere scener optaget ved stranden Streedagh Beach og nær bjerget Ben Bulben. Her kan man også besøge baren, de besøger nytårsaften. Den hedder Brennan’s Bar. Og selvom Mariannes barndomshjem i serien ligger i Sligo, ligger huset faktisk kun en halv time fra Dublin – i Enniskerry, Wicklow.

Er man specifikt på udkig efter steder, hvor Connell og Marianne har befundet sig, kan man fx besøge pubben Blackbird på Rathmines Road Lower, hvor parret spiller pool i afsnit fem. Man kan også se Mariannes lejlighed udefra på Wellington Road (formodentlig nummer 79) i det boheme-agtige område Ballsbridge i bydelen Ballsbridge.

Bjerget Benbulben. Foto: PR.

Praktisk information om serien
Normale Mennesker (på originalsprog “Normal People”) er produceret af BBC og Hulu. I Danmark kan serien streames gratis online på DRTV. Der er 12 afsnit i første sæson. Se mere her.

Læs mere om Irland og nogle af de mange andre film og serier, der er optaget her på www.ireland.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.