New Orleans snart klar til at modtage turister

New Orleans melder klar til at modtage gæster. De påbegyndte deres første genåbningsfase den16. maj, og byen ser frem til at få besøgende fra nær og fjern igen meget snart. For os, der kommer fra udlandet, kræver et besøg naturligvis, at grænserne både her og i USA også åbnes.

Ikke desto mindre meddeler New Orleans’ turistkontor, New Orleans & Company, at byen så småt åbner igen. Det er naturligvis forbundet med en del restriktioner at besøge byen. Af genåbningsplanen fremgår det blandt andet, at man skal bære ansigtsmaske i offentligt rum, holde social afstand og ikke færdes i grupper, der er større end en almindelig familie/husholdning.

New Orleans melder klar, men …

Restauranter, barer, butikker, museer med videre er også åbnet igen. Her gælder det, at der må fyldes på med 25 pct. af det, der ellers er plads til. Så ja, New Orleans melder klar, men spørgsmålet er, om det bliver helt den oplevelse, man måske havde regnet med.

Vi er ret vilde med New Orleans, og har været der flere gange. Derfor kunne det måske være interessant at komme tilbage uden at skulle deles om pladsen med de mange, mange, mange andre turister. Omvendt er det jo heller ikke rigtigt New Orleans uden lugten, masserne, larmen og så videre.

Vi ville nok vente, til der var kommet lidt mere gang i den. Ja, og så skal der selvfølgelig også være åbne grænser ligesom det heller ikke skal være forbundet med stor smittefare at rejse. Det siger sig selv. Men vi ved udmærket, hvad det vil sige at savne New Orleans. Det er vi helt sikker ikke de eneste, der gør.

Bog om New Orleans
Husfacade, French Quarter, New Orleans, Louisiana.

Oplev lidt af stemningen hjemmefra

Og så er det jo heldigt, at man kan opleve New Orleans hjemmefra. Byen er ikke den eneste, som under covid-19-krisen har tilbudt virtuelle oplevelser. Det kommer aldrig til at erstatte den ægte vare, men lidt har faktisk også ret. Så selvom New Orleans melder klar, er der stadig lidt vej endnu. Indtil den er åben, kan du for eksempel tage på en virtuel tur. Der er virtuelle ture til mange af New Orleans’ seværdigheder via dette link.

Du kan også gå i køkkenet med nogle af byens kendte kokke. Se for eksempel en lang række klassiske New Orleans-opskrifter her.

Vi håber på, at vi snart igen til rejse. Både til USA, New Orleans og resten af verden. Men indtil videre må vi nøjes med at planlægge og opleve lidt på afstand.

2 Kommentarer on “New Orleans snart klar til at modtage turister

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.